夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

多謝晒大家支持,同你地呻完我都覺得好好多。
但繼續唔俾老公入房瞓,哈哈
發下脾氣先。
我其實真係唔算癡身,去台灣做手術,去急症,去流產我全程都係自己去。
我只係要求佢第二日如佢承諾咁翻嚟陪下我啫,佢嗰下仲要咁講,嬲死我。

洋房

Anbelle 發表於 19-5-2 01:45
我未生bb住,但就咁睇我覺得你先生過份左,
始終小產對女性來講無論生理心理都承受緊巨大壓力同傷心,我自 ...

你老公就好啦,咁肯花時間陪你。
佢知我有左之後,啱啱有個project 傾唔成功,有幾個月時間free出嚟。
佢就話不如去南美,我話有左點去,然後佢話為左[尊重]我,就去d我唔去嘅地方啦,去個幾月。 我心諗,好尊重喎,係尊重就去d短程就下我啦。

洋房

Jasper911 發表於 19-5-2 08:01
一定係你老公衰,我當曰産檢發現胎兒冇心跳冇生長(9week),我即刻打畀C6,當時下午二時,C6即刻收工返屋企 ...

生之前,佢話佢實會幫手湊。 真係講就無敵,信佢一成,我驚我同bb有生命危險⋯⋯

洋房

bbooeeyybb 發表於 19-5-2 08:35
仲值唔值得為佢再做ivf
我老公在ivf 路上也有不體諒時
不過開奬當日佢知我驗左棒棒無缐都放棄 ...

依d先係正常反應囉,羨慕你有個好老公。

洋房

PTMCYS 發表於 19-5-2 09:03
妳老公都幾無人性..... 無人性唔代表要殺人放火, 妳真係要重新再量度你們應否在繼續行下去, 襯未有小朋友. ...

我地一齊都十年。平時真係好好,硬係依d時間就踩晒地雷,佢做嘢好忙,我亦尊重佢時間嘅分配。你生活中有工作,父母,老婆,朋友等⋯⋯工作我知難d就,其餘應該time to time 有唔同priority, 佢係唔識架喎⋯⋯最叻就講俾晒d時間你好無。

洋房

PTMCYS 發表於 19-5-2 09:10
又會是否這樣? 妳老公以前是否有女朋友, 落仔如食生菜, 所以他覺得無咩野....

我自己覺得, 在肚中失去BB, ...

有男性角度嘅comment , very good!
真羨慕你老婆有咁好嘅老公支持同陪伴。

洋房

Yusum 發表於 19-5-2 09:11

大家有無唸過,樓主小產已經好難受,但大家還不停講樓主嘅C6好 ...

多謝你,我心情好好啊,我瞓番覺,上嚟呻下,睇下康熙來了,就好快心情好。

洋房

sinohk33 發表於 19-5-2 09:27
樓主,唔好嬲,唔好勞氣,send呢個post比你老公睇,等我哋鬧爆佢。

另外想講句,你老公係咪冇心理準備做爸 ...

唔係架,我地備孕左3年有多,今次係IVF.
佢好想要小朋友。
就係咁先嬲,覺得佢太目標為本,無左bb又唔關心我,搞到我覺得我淨係用嚟生仔咁。

大宅

tiarakathy 發表於 19-5-2 14:13
多謝你,我心情好好啊,我瞓番覺,上嚟呻下,睇下康熙來了,就好快心情好。
...

繼續加油努力呀

洋房

歌莉亞 發表於 19-5-2 13:01
係呀
比外人鬧吓先會知衰
男人係咁

哈哈,我有同樣經歷,仲要兩次。

第一次係7年前,人手第一次手術,要全身麻醉,當時仲係男朋友嘅佢,我朝早做手術,傍晚走得,預佢朝早未起身,淨係叫佢出院接我。我入手術室前打左兩個電話俾佢,無听,合理,做完,麻醉過,6點打左10次無听。最後係醫生唔放心,叫護士提早放工,送我番去⋯⋯打開門,佢瞓緊覺。好彩我攰到死,要瞓,唔係同佢嘈到拆天!

第二次我一直話我對腳好痛,話要睇醫生,痛左4日。入院前一晚佢去玩通宵番嚟,我叫佢車我入院,佢話要瞓醒先。我頂唔住自己call車去,醫生一見就要我住院,話好緊急。佢仲話你自己一個嚟?你痛到咁無可能自己嚟喎!

洋房

頭先出到廳,成嗰廳都無執過⋯⋯又係我執

男爵府

tiarakathy 發表於 19-5-2 14:28

第一次係7年前,人手第一次手術,要全身麻醉,當時仲係男朋友嘅佢,我 ...

你先生好細路仔喎~佢細過你好多嗎你好似有個仔多過有個老公

瑪瑙宮

第二次我一直話我對腳好痛,話要睇醫生,痛左4日。入院前一晚佢去玩通宵番嚟,我叫佢車我入院,佢話要瞓醒先。我頂唔住自己call車去,醫生一見就要我住院,話好緊急。佢仲話你自己一個嚟?你痛到咁無可能自己嚟喎! ...

咁都重同佢生?

洋房

mingmama 發表於 19-5-2 14:38
你先生好細路仔喎~佢細過你好多嗎你好似有個仔多過有個老公
...

我地同年架,大學同學(emoji)‍(emoji)
我都覺,湊仔一樣⋯⋯
可能我巨蟹座母性太犯濫之過,哈哈

洋房

Nancy20090615 發表於 19-5-2 14:46
咁都重同佢生?

我老公中午醒左打俾我,我話醫生話我好危急,點點點⋯⋯佢都嚇親,話你咁誇張,哈哈,佢估唔到!

瑪瑙宮

tiarakathy 發表於 19-5-2 15:14
我老公中午醒左打俾我,我話醫生話我好危急,點點點⋯⋯佢都嚇親,話你咁誇張,哈哈,佢估唔到!
...

我个仔半夜一話胃痛到要入急症, 我都要準備好等白車黎接佢一齊入醫院, 我聽日都要返工, 點會話瞓醒先大佬.

Any 肥, 你自我感覺良好就 ok 喇. 你之後要補補身. 唔好第時又頭風又盛乜都中. 我个月坐得幾好.

子爵府

tiarakathy 發表於 19-5-2 15:04
我地同年架,大學同學(emoji)‍(emoji)
我都覺,湊仔一樣⋯⋯
可能我巨蟹座母性太犯濫之過,哈哈

哈哈!周瑜打黃蓋,一個願打,一個願捱,你怨嚟造乜,哈哈!

洋房

sinohk33 發表於 19-5-2 17:27
哈哈!周瑜打黃蓋,一個願打,一個願捱,你怨嚟造乜,哈哈!

呻下⋯⋯哈哈,噚晚嬲死我

子爵府

tiarakathy 發表於 19-5-2 17:39
呻下⋯⋯哈哈,噚晚嬲死我

如果係我老公,佢已經死冇全屍。

你條底線咁低,又好難怪佢會咁做。

大宅

第一次係7年前,人手第一次手術,要全身麻醉,當時仲係男朋友嘅佢,我 ...

樓主,咁相信你先生一向都係唔細心,所以呢件事上佢亦沒有同理心也正常。我婚前又係做過手術,c6 都要返工但佢叫佢媽同我出院,最後搵到我阿媽同我出院,但呢件事上我睇到佢係重視同緊張我。而家你同c6 結左婚已經㨂左lee個人無得扭轉,未來再做ivf你真係諗清楚值唔值得為呢個男人捱打針麻醉,你要預左小朋友出世你湊2個小朋友咁。

首頁

尾頁

跳至