婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

vanchai912 發表於 19-5-14 16:00
每次同C6屋企人食飯都好唔開胃...
因62超冇教養 會"NEW" D野選擇性咁食
鍾意食既又係夾一口直接放落口再接 ...

same same, 69 最鐘意一見到碟送,自己放對筷子入囗啜,然後逐碟送好像人哋撈起咁撩一次,見到都想嘔

珍珠宮

sybb2014 發表於 19-5-13 15:43
你都好呀…我老公個邊次次都係個日一早或者中午先通知你,即晚食飯。如唔去,奶奶勁鬧話c6不孝,話我好玩野 ...

由佢鬧,最好鬧到你老公覺得煩!

大宅

回覆 周小桃 的帖子

以前c6出嚟做野開始搵錢,咪諗住請食囉,因個時其他家人仲未做野或者搵勁少,咁父母就一定要請啦…點知一請就10幾年,由我地拍拖到生埋小朋友都覺得出去食就係我地比,就算其他家人結左婚買左樓都覺得唔駛夾錢食飯

男爵府

回覆樓主:

我人會去,但戲唔會做

大宅

回覆樓主:

我都唔鍾意同c6一家食飯,但冇辦法,都要出席,當係為左c6,唔出席大把說話比人講,一餐飯最多咪兩三個鐘,捱過左又一條好漢

大宅

sybb2014 發表於 19-5-16 18:58
回覆 周小桃 的帖子

以前c6出嚟做野開始搵錢,咪諗住請食囉,因個時其他家人仲未做野或者搵勁少,咁父母就 ...

就算你c6搵好多,都總唔應該每次都全數由你c6出掛,擺明攞你地著數,講唔過去喎,唔好意思問返屋企人夾就應該輪住請,試下同c6傾下

大宅

回覆樓主:

都係做節既時候姐,忍住
有d人日日都要做戲
忍住吾開心,。

你之後得閒咪同老公
2個人撐枱腳 食好野 行街
開心番啦…

大宅

Mirabun 發表於 19-5-16 10:40
same same, 69 最鐘意一見到碟送,自己放對筷子入囗啜,然後逐碟送好像人哋撈起咁撩一次,見到都想嘔
...

好嘔心

大宅

sybb2014 發表於 19-5-13 15:43
你都好呀…我老公個邊次次都係個日一早或者中午先通知你,即晚食飯。如唔去,奶奶勁鬧話c6不孝,話我好玩野 ...

同我老爺奶奶好似呀! 一早問佢地想邊日食一路都唔肯答,話未決定,次次都一日前先通知我地,如果我地話唔得,會俾佢地鬧到得為止,變態架!

大宅

回覆 HappyBlueberrie 的帖子

我而家講左啦…我地只會夾一半既食飯錢,叔仔同佢老婆當我係罪人,因我叫佢地俾番自己個份錢

大宅

sybb2014 發表於 19-5-18 09:28

我而家講左啦…我地只會夾一半既食飯錢,叔仔同佢老婆當我係罪人,因我叫佢 ...

食飯比返自己個份錢天經地義,佢地而家奉旨餐餐要你地請都仲好意思當你係罪人,你老公有冇企你個邊? 定佢其實寧願繼續請都唔敢開聲叫佢地比返錢?

大宅

其實老公冇得唔叫佢地俾,我話你唔出聲,我就會問佢地收番飯錢,睇下邊個冇面
不過6299都覺得,我叫佢其他仔女夾飯錢係衰人,6299覺得c6搵到就要照顧全家,仲要照顧埋人地既男女朋友。最勁係次次都話想同我地食飯探下小朋友,但出到嚟,竟然完全冇理小朋友,仲要全程只係講親戚呀其他子女呀…咁為咩要我地出嚟睇你地做戲呢

大宅

sybb2014 發表於 19-5-18 22:12

其實老公冇得唔叫佢地俾,我話你唔出聲,我就會問佢地收番飯錢,睇下邊個冇 ...

咁樣不如以後帶小朋友上6299屋企食,唔好出街食,一來可滿足佢地想見下小朋友嘅要求,二來唔洗出錢請全部人食飯

大宅

回覆 子搖 的帖子

我老公屋企都係咁, 為做節而做節,完全無交流, 無氣氛6299煮嘢仲要好難食, 個個都食到面有難色, 但6299 兩個完全唔覺喲嘢無人想食, 係咁叫我地食, 唔好剩咁多嘢, 同一個餸次次無人食但次次都再煮, 仲要煮超多, 樣樣分2碟去放滿晒張枱, 最後, 張枱上嘅餸係食咗10%都無, 浪費到不得了

大宅

其實99一直都係無飯主婦,基本上10幾年都冇煮,男家基本上1日3餐都係出街食,堅係為食野而坐埋一齊,完全唔係話聚餐

大宅

sybb2014 發表於 19-5-19 02:42

其實99一直都係無飯主婦,基本上10幾年都冇煮,男家基本上1日3餐都係出街食 ...

下。。。完全唔煮飯,即係想食好野就會約埋你地,等你地請,咁以後盡量避下啦,大時大節先出去食

男爵府

回覆樓主:

我都超唔鍾意!! book枱係8點,姑仔可以9點先到 你處理小朋友問題遲,我個小朋友都肚餓架

大宅

子搖 發表於 19-5-13 08:04
一啲熱鬧開心嘅感覺都冇,純粹為咗做節而食飯,一去食完飯心情都冇咁好!不過冇辦法要俾面老公
...

其實而家有手機上網已經好好
由頭督到尾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

射手貓 發表於 19-5-29 04:22
由頭督到尾

男爵府

射手貓 發表於 19-5-29 04:22
由頭督到尾

冇錯!

首頁

尾頁

跳至