時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

c50382952 發表於 19-7-8 16:20
就算係公開的秘密正正就係無乜人知我更加要講出來,起碼我唔知道,好多人都唔知道,報紙都唔會講,咁你估 ...

唔使咁激動, 我既意思係人地都開哂名放在網頁上, 任你睇, 即係公開哂, 如果有咩違法, 外國勢力那樣那樣, 香港政府都做野喇, 你唔知就等於好多人唔知 ? 你肯定 ?

我一啲都唔勁, 我就唔會咁得閒上網搵一大堆人地一早放哂在網頁上任人睇既野, 呢個時候拎出黎大大宣傳. 我反而有興趣想知某啲組織既捐款如何得來, 一幅字畫值千幾萬. 係邊啲人會捐. 呢啲野民建聯, 工聯會網頁一定唔會登出黎. 你話如果你搵到係咪好有爆炸性呀.
做人公平啲好. 你淨係講一邊, 唔講另邊, 咁樣係唔公道, 令人覺得你偏講, 偏聽. 除非你一早預切立場啦.

水晶宮

Sania 發表於 19-7-8 17:49
唔使咁激動, 我既意思係人地都開哂名放在網頁上, 任你睇, 即係公開哂, 如果有咩違法, 外國勢力那樣那樣, ...

我唔知

仲好多謝樓主分享

做人公平d好,你可以發言,樓主都可以分享。
樓主都話你可以揾出來睇下,你咪拎出黎補充囉。
一個普通市民講句野都唔可以偏頗,咁你先去記者協會叫佢地既報導全面性,唔好偏頗,唔好預設立場呀嘛

子爵府

sandylaw 發表於 19-7-8 18:14
我唔知

仲好多謝樓主分享

我無話樓主唔可以分享, 我只係話佢只側重一邊. 你話佢偏頗, 即係話你都認為佢側堆一邊, 咁我無野講囉.

你認為記者報導偏頗, 你可以睇多幾份, 你識分析. 記者咪又係人一個, 有冇預設立場, 點報導, 記協都管唔到喎. 唔係佢地講乜你就信乜卦, 再唔係你都可以睇吓文匯, 大公黎平衡吓架.

補充內容 (19-7-8 18:31):
**側埋

水晶宮

Sania 發表於 19-7-8 18:30
我無話樓主唔可以分享, 我只係話佢只側重一邊. 你話佢偏頗, 即係話你都認為佢側堆一邊, 咁我無野講囉. :h ...

咪係囉,你都叫我多睇幾份報導啦。
樓主都叫你貼埋民建聯果邊黎睇,咁成個帖咪公平d囉。
做咩要話人唔公道,仲要睇完人分享話好好笑咁呢。

大宅

Ben2003 發表於 19-7-8 16:35
我都唔知道。

Thanks for your effort.

唔使客氣!我以前做開research嘅工作,所以特別鍾意揾資料,揾真相,我相信事實多d,最唔鍾意啲人口口聲聲話為民主為香港,點知我睇到佢地做緊嘅嘢全部係危害緊香港穩定,好討厭。

Ben2003    發表於 19-7-8 18:47

大宅

Sania 發表於 19-7-8 18:30
我無話樓主唔可以分享, 我只係話佢只側重一邊. 你話佢偏頗, 即係話你都認為佢側堆一邊, 咁我無野講囉. :h ...

我就算側重一邊又點,你咪又係一樣,我指出係成個video講緊嘅都係美國點樣背後出錢俾香港嘅民陣記協搞事,個video仲要係來自美國唔係強國,你覺得會不會好有說服力?又唔見個video話民建聯有份,如果民建聯有份勾結外國勢力,咁個新聞咪夠爆炸性囉,你快d去揾料。

伯爵府

回覆:記協已經比美國 RT NEWS 證實同 NED 即係 CIA 收錢搞亂香港?

黎的助手 Mark Simon 以前是美國軍人,後來加入美國政府 State Department, 他應該是負責管理 CIA 給黎的銭,黎只是在支票上 sign 自己名。

大宅

c50382952 發表於 19-7-8 14:23
我見到條片有張圖係講今次遊行搞手民陣嘅架構圖,入面寫左有香港記者協會,我再去民陣個網頁睇到佢地個成員 ...

長知識,謝分享

大宅

我又揾到多d有關NED嘅資料,呢段文章再清楚d指出NED點樣背後出錢支持民陣同其他香港組織,好多都同今次暴動遊行有關聯。另外,原來NED喺香港起碼有兩個branches,佢哋喺背後開始做幕後金主可以追溯到回歸前即1994,1997期間。而另一個會叫做「香港人權監察(hkhrm)」在1995至2003期間更收款達190萬美元。仲有更多資料大家自己去呢度睇。
https://www.mintpressnews.com/hong-kong-protests/259202/

真相真係越睇越清晰,可憐班年青人被人利用左都仲未知,無啦啦被煽動參與暴動分分鐘要賠上畢生前途,錢又無得分。幕後煽動嗰班人完事功勞又歸佢,錢又歸佢,又唔使坐監,有乜事就飛去美國,你話幾爽。

琥珀宮

畀面勳章

sandylaw 發表於 19-7-8 18:14
我唔知

仲好多謝樓主分享

個個又話唔睇時政,一講佢地主人就飛撲出黎護主,唔知邊個得閒

子爵府

2024年龍年勳章

謝分享

侯爵府

c50382952 發表於 19-7-8 18:42
唔使客氣!我以前做開research嘅工作,所以特別鍾意揾資料,揾真相,我相信事實多d,最唔鍾意啲人口口聲聲 ...

民主喎! [/smiley
最醜陋咪呢類囉,扮晒偉大。

侯爵府

littlesister 發表於 19-7-8 22:47
個個又話唔睇時政,一講佢地主人就飛撲出黎護主,唔知邊個得閒

真係好好笑,反應幾快

伯爵府

c50382952 發表於 19-7-8 21:35
我又揾到多d有關NED嘅資料,呢段文章再清楚d指出NED點樣背後出錢支持民陣同其他香港組織,好多都同今次暴動 ...

佢地唔會睇,因為好多黃c 極鐘意做美國的 dog dog, 人地放個屁都係香,人地d 警察打示威者係"好正常",人地封殺華為仲會好興奮,所以美國人就算殺佢地全家,佢地作為dog dog 應該會覺得好榮幸,因為想快快投胎做個外國人

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

https://eastweek.my-magazine.me/main/35481

https://m.facebook.com/antipandemocrats/posts/524886354304395

其實佔中時期已經講黎xx中介人受尾國部門指示,放果毒,播媒毒,引發連串佔中行動,正常嘅市民和商人眼晴係雪亮,廣告抽起晒,最後毒果不能正常運作,面臨財赤,尾國本國金主自身難保,無水boop,扭xx花,隔幾年又重臨香港,一直監察住香港。

佔中時期,各區都出現西人踩線。唉~新一代繼續被洗腦,好難搞。

補充內容 (19-7-9 01:13):
https://m.facebook.com/HongKongGoodNews/posts/2728299157244003

琥珀宮

畀面勳章

calvin1230hk 發表於 19-7-9 00:49
真係好好笑,反應幾快

24小時監控

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

c50382952 發表於 19-7-8 18:53
我就算側重一邊又點,你咪又係一樣,我指出係成個video講緊嘅都係美國點樣背後出錢俾香港嘅民陣記協搞事, ...

你條 link 個 video RT news 係咩背景機構呀? 你點做 research 架........

用英文講中你想聽嘅就特别可信? 真係可愛。

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珍珠宮

Zenia 發表於 19-7-9 01:18
你條 link 個 video RT news 係咩背景機構呀? 你點做 research 架........

用英文講中你想聽嘅就特别可 ...

美國已認了係佢地比出錢泛民民陣記恊搞亂香港的

[link="https://youtu.be/T-7qh0gkwEc" ]https://youtu.be/T-7qh0gkwEc[/link]
[youtube][/youtube]

珍珠宮

回覆樓主:

美國認錢給泛民民陣記恊搞亂香港

[link="https://youtu.be/T-7qh0gkwEc" ]https://youtu.be/T-7qh0gkwEc[/link]
[youtube][/youtube]

大宅

mln 發表於 19-7-9 01:52
美國認錢給泛民民陣記恊搞亂香港

我睇返本身條片,佢地應該將香港人權監察 (HKHRM)打錯左變成 香港人力資源管理學會 the Hong Kong Institute of Human Resource Management (HKIHRM). 所以大家唔好誤會左香港人力資源管理學會(HKIHRM)有份,唔關佢地事,可能佢地個英文short form太似俾人誤會左。

首頁

尾頁

跳至