親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

連續三個禮拜翻大陸,無試過俾人check播。

別墅

回覆樓主:

8月4日返左去三日
5大3小 出發前所有人都刪除遊行有關資料同埋相 怕會俾人查
過關當日 只見到警察黑屏 但冇俾人截查
回程都係一樣
不過我同大陸的士司機 傾過計 佢都話香港好亂 依家大陸人唔敢去香港
我問佢街上邊會唔會有公安或者警察查電話 佢話當地人都會比公安截查電話 見到有相關嘅相片 只會叫你刪除 唔會扣留你
過關亦都會有人查電話 都係會叫你刪除 唔會扣留你
逗留大陸期間 親友同自己都冇被截查

水晶宮

我昨天返過無比人查,但見到有一兩個比人請去查。

但暫時認知多數查男,但無人被查生物樣本

王國會長

王國會長

咁多人過, check 得幾多?

CenturyLam_FB 發表於 19-7-29 23:11
Facebook 見到好多 posts 話,羅湖/福田口岸過關既時候,手機被迫解鎖,要 check 入面有無示威遊行野。

男爵府

請問暑假期間, 星期六過羅湖關口會多人嗎? 30分鐘可以過到關嗎?

子爵府

villa1027 發表於 19-8-9 14:16
8月4日返左去三日
5大3小 出發前所有人都刪除遊行有關資料同埋相 怕會俾人查
過關當日 只見到警察黑屏 但冇 ...

在大陸的人他們都以為香港好亂,通街都有人掟磚,掟汽油彈,周圍有黑衣人隨時打警察,打市民,他們說到像1967年時的暴動一樣通街都有土製菠蘿一樣!
遠方的親戚也打電話叫我們回鄉避下!
其實大家在香港也知大约情況,應好好珍惜現在的香港傳媒,否則遲早只有單一的官方新聞看!

子爵府

fatboyL2 發表於 19-8-24 11:33
在大陸的人他們都以為香港好亂,通街都有人掟磚,掟汽油彈,周圍有黑衣人隨時打警察,打市民,他們說到像1 ...

我好似係第一次喺中國版留言
之前都諗過
買完又拎去回收
其實係咪搵泥攪
唔再買報紙咪...........每年可以多張
東京來回機票
跟住都係每日咬一啖 蘋果

首頁

尾頁

跳至