自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大笨鐘 發表於 19-11-10 15:19
我覺得係譚仔問題大d

係囉
總有離別的時候

侯爵府

唔夠辣都有得要求退錢
聞所未聞

子爵府

kittynleo 發表於 19-11-10 15:47
你個比喻錯左
豐澤同百老匯都係提供一個買嘢平台,
比你買唔同牌子既野。

哈哈, 岩一半
或者咁話, 淘寶有事若同買家搞唔點, 都係搵淘寶客服.

豐擇買I窿, 頭一星期有問題可即去返豐擇門巿換新機.

可能唔夠梨木樹果D出名細舖間好食, 不過相比同樣好食既雲貴川食完要飲兩罐汔水,
三哥又淡茂茂, 我寧願中間位方便揀譚仔.

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

男爵府

silvia_yu 發表於 19-11-10 15:29
食物有問題乜唔係關食肆事嗎?
點解關個外賣平台事?

Agree, 匪疑所思

子爵府

VickiC 發表於 19-11-10 15:56
唔夠辣都有得要求退錢
聞所未聞

點解冇?? 佢係分辣度小辣/X 小辣/中辣~特辣, 麻辣/麻辣/番茄等, $1咁加.
你比少左我, 唔係我要求既辣度即係貨不對辦.

普通雲吞面/車仔面就唔駛
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 15:58
哈哈, 岩一半
或者咁話, 淘寶有事若同買家搞唔點, 都係搵淘寶客服.

用咁多年IPhone/ipad,未聽過可以係返豐澤門市換機。

佢地講左,一開盒有問題就自己去apple 到換機,無得係佢地到換。

試過3台、csl、豐澤、衛訊都出過apple 產品。

講真食物有問題唔係應該搵返食肆咩?人地只係負責運送食品、食物質數都唔到戶戶送話事架啦。

子爵府

bblyly 發表於 19-11-10 16:03
Agree, 匪疑所思

未試過你咪叫多幾次叫到出問題你咪知,
世界之大無奇不有, 唔駛大驚小怪

男爵府

其實食到肚痛同味道唔同左都係譚仔本身問題,唔關外送服務事架,除非你話佢漏單,太遲送到就話姐!同埋外送同堂食2樣野黎,送到你屋企,中途黎既時間其實都耐左食物會爭小小唔出奇!好似我叫m記外送薯條都會淋哂架,雪糕又會溶咁d,但係都無理由投訴外送架

子爵府

c.vieri 發表於 19-11-10 16:05
用咁多年IPhone/ipad,未聽過可以係返豐澤門市換機。

佢地講左,一開盒有問題就自己去apple 到換機,無得 ...

我就冇買蘋果系列, 不過一般電器等好多貨都可以一星期內有問題返去換,
並唔需要去維修部.

因我係經佢地平台買, 而平台收我錢, 價錢唔同門巿,
作為中間人任何時都係要負責返, 好多樣野經AGENT都會.

子爵府

qqgigiqq 發表於 19-11-10 16:11
其實食到肚痛同味道唔同左都係譚仔本身問題,唔關外送服務事架,除非你話佢漏單,太遲送到就話姐!同埋外送 ...

肚痛係佢另外一間掛左鈎既舖, 而譚仔就係第一次咁樣.
薯條呢D 普通常識都知會淋, 正常都唔會追究, 除非你堂食買, 佢比你時即時見到就可以叫佢換.
外賣特別夏天應該唔會有人咁叻買雪糕, 但又投訴人溶卦???
若有我諗店方都會同你事先聲明解釋返, 點送都會一樣, 可能比你換一次咁多.

大宅

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 14:53
慎用DELXXXROO網上外賣送餐平台
CASE已EMAIL消委會, 內文如下:
本人於自11月7日在上述戶戶送送餐網 ...

實際情況係譚仔將食物打包好,外賣員就會整袋帶走,點睇都係譚仔有問題,點解你會覺得關deliveroo事?

我自己之前panda同deliveroo都有用開,但panda成日都遲好多先送到,遲左亦唔會有credit比返我下次用,所以而家只會用deliveroo

子爵府

afterall 發表於 19-11-10 16:19
實際情況係譚仔將食物打包好,外賣員就會整袋帶走,點睇都係譚仔有問題,點解你會覺得關deliveroo事?

我 ...

作為中間人任何時都係要負責返, 好多樣野經AGENT都會.

子爵府

我平時食開譚仔嗌中辣,湯底係橙橙地色,但好間唔中個湯底會無左橙色,變左啡啡地好似酸辣果隻色,但食落係麻辣
佢地係唔穩定

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 16:12
我就冇買蘋果系列, 不過一般電器等好多貨都可以一星期內有問題返去換,
並唔需要去維修部.

咁我話你知,你只要係買apple嘅野,除左佢地門市外,一經開盒後有問題就必須自己去apple 換。

係你買前佢地職員會同你講定,如果你覺得唔接受,可以唔買。

你如果係淘寶買完野用順豐/私集運落黎,你件貨唔係你心水物品,咁你走去追順豐/私集,叫佢地退返件貨嘅錢比你,你估佢地肯唔肯?

珍珠宮

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 16:21
作為中間人任何時都係要負責返, 好多樣野經AGENT都會. ...

D記好慘,佢送貨㗎咋喎,唔係咩agent

子爵府

rebornarmy 發表於 19-11-10 16:23
我平時食開譚仔嗌中辣,湯底係橙橙地色,但好間唔中個湯底會無左橙色,變左啡啡地好似酸辣果隻色,但食落係 ...

我果碗係面度成層紅冇左, 只見幾滴, D湯淡左色, 食落去已經好淡, 變成X小辣.
若果你食慣辣, 應該食得出, 正如日本咖哩同印度咖喱一樣, 食開會食得出.

琥珀宮

回覆樓主:

就咁睇譚仔問題大d喎

而且辣度既嘢,人人唔同

大宅

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 15:34
因為經佢地落單, 價錢都唔同,
買乜都係有乜事梗係追討收錢果個.

去豐澤買iPhone, 有問題是拎去蘋果整
不會拎去百老滙

子爵府

c.vieri 發表於 19-11-10 16:25
咁我話你知,你只要係買apple嘅野,除左佢地門市外,一經開盒後有問題就必須自己去apple 換。

係你買前佢 ...

哦, 咁豐擇唔只I 窿賣既, 我頭先講過, 好多貨有問題既話憑單七日內可以換貨或退錢.

同埋, 你都講佢地D STAFF係比錢時會同你講, 不過買家當時最想即刻要部電話, 而且新貨有問題較少, 都唔理咁多架啦.

但係DELI 呢D, 佢有齊客服CHATBOX/電話/EMAIL, 係有乜都預你追究搵佢, 佢收得我錢咁點解唔可以搵佢??

TB CASE, 順豐/私集唔係平台係運輸, 淘寶先係平台, 而大部份你都係經同平台既掛鈎既賣家(其實即若實體店講法, 大商場=淘寶平台, 賣家=商場內既店舖), 有事點會搵運輸??? 因為DELI (雖然佢係送, 但其實佢賣送递服務既平台)直接收我錢, 係間人, 而唔係舖頭, 所以我有事要搵返佢.

男爵府

回覆樓主:

8號食完痾,9號又再叫中辣!咁樣好傷身! 同埋會唔會身體未復完所以口淡淡?!

首頁
12345...8

尾頁

跳至