自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

Beautypeople 發表於 20-1-23 00:35
間鋪又唔係大,如果係我冇手拎野嘅話我會將揀好咗嘅手鏈放喺櫃檯先

就系因為個櫃枱好遠,有10米遠,吾想來來回回,所以先打算一次過㨂好行到最入俾錢。

侯爵府

零食超人 發表於 20-1-23 00:33

因為未揀完,打算一次過買幾條,又得一只手,所以先俾BB幫 ...

其實你第一句講你買既我諗班人已經收聲,問題就出係你話爛左先會買,即係等於未整到爛都會繼續比bb玩但未必會買。
細鋪好緊張呢d⋯
我都試過同阿仔去睇鬧鐘,我地係有需要同會買,阿仔果陣都有6-7歲左右,佢一拎起都出聲比果度既人話唔好比小朋友玩,咁咪即刻放低走人唔買囉⋯我無蝕底既,行去第間可以睇過再買都得既。

子爵府

零食超人 發表於 20-1-23 00:48
甘我都有言論自由,有權發表個人感受。
而且到最後我同BB系受害者
果間鋪沒有任何的損失

睇落BB成為受害者都係俾你累

sjnl43    發表於 20-1-23 04:14
peru    發表於 20-1-23 01:16

大宅

零食超人 發表於 20-1-23 00:48
甘我都有言論自由,有權發表個人感受。
而且到最後我同BB系受害者
果間鋪沒有任何的損失

你同BB係受害者???
其實始作俑者係你,唔俾BB玩就唔會發生後續嘅事。

珍珠宮

樓主好無賴下
如果真係有心買,店員第一次講
你已經會話你係買啦

其實大家一聽就知樓主都未揀定
心大心細中
但樓主將件貨交俾15個月大既BB拎住
一個BB拎住件貨?
咁要幫手拎幾耐先?
如果要個BB拎住幾個字
話唔係俾BB玩真係無人信
鄧細舖慘
俾人搞完事,仲被開名抹黑

子爵府

一日未比錢, 那貨品始終屬於該店.

物主( 店員) 有責任好好保管財物.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實間舖咁細, 唔洗好耐睇哂! 樓主可以先買下再比BB 玩! 况且店主都已經出口叫你唔好比BB, 若是樓主唔高興,可以擺低貨品離開! 無謂說什麼整難就買似鬥氣!
小本經營生意難做,換個角度,你若是店主,會如何?! 可能店主之前有客又係咁比人整難野呢!

別墅

Beautypeople 發表於 20-1-23 00:33
講得好啱!未買就跟本唔應該俾bb掂,你個b咁細一定控制唔到自己,除咗驚整爛條手鏈之外,你都應該擔心BB將 ...

行為一個普通客人,我目的吾系搞事,只系一個消費者了,我系按平常睇岩就俾錢走人的方式購物,而且今次仲有一個BB在,如果我好惡或大聲或態度吾好,第一個反應係嚇親BB,而吾系單單對店員態度吾到。

而D手鏈系有外包裝袋,D店員罵我系話BB整爛㚈包裝袋,而不是手鏈。其實作為一個店員,一開始就應該態度好D甘提醒我,而吾系直接就話BB已整爛。

別墅

Gorgor0612 發表於 20-1-23 01:05
其實間舖咁細, 唔洗好耐睇哂! 樓主可以先買下再比BB 玩! 况且店主都已經出口叫你唔好比BB, 若是樓主唔高興 ...

甘我就吾清楚佢之前系如果做生意,就算系我吾岩都好,到最後我已經放低所有野走,但點算男店員仲要跟蹤我?呢方面我諗吾通,如果我一直系條街佢就一直跟,目的系咩?

大宅

整爛唔一定係入面件貨
包裝爛左巢左 咁你當唔當整爛?
唔好乜都拎個bb出黎嘟

別墅

mcs74 發表於 20-1-23 00:27
人地都叫左你唔好比bb玩,警告完你又警告,你仲唔理人,仲話整爛就買,未整爛就可以比Bb玩嗎?一係你想要就 ...

你誤會我意思,BB手上的是必買,只系我未揀完,佢已經鬧人

男爵府

回覆樓主:

樓主你惡人先告狀,有冇搞錯! 唔係話自己比到錢就大晒!!! 我做過食店,有人客叫外賣,個細路嘈住個阿媽話要幫手拎外賣,我哋都同大人講叫佢自己拎返。點知佢自己拎咗個外賣就直接比個細路拎,個細路行冇兩步就成個外賣跌落地下!! 我哋鋪頭仲要補返D 食物比佢!!! 你呢 D行為同我當日遇過嘅真係有過之而無不及。

別墅

enkids 發表於 20-1-23 00:56
你同BB係受害者???
其實始作俑者係你,唔俾BB玩就唔會發生後續嘅事。
...

我目的系買野,而吾系同人閙交,亦都吾系去玩佢D貨為樂,我冇甘既必要。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你冇心買就唔好比BB拎嘛

大宅

試下掉反轉諗下如果你係老闆 ,個個客人都令比BB玩,然後玩完唔買,你會有咩感覺,人地唔知你係咪肯定買架麻。

子爵府

環保接龍勳章

回覆 零食超人 的帖子

冇錯你有言論自由!但你拍照時如無得店主的同意,影人相放上網,你亦因言論自由而侵犯他人的私隱。讚而被影相,相信好多鋪會唔mind,但被唱衰而被影相,人哋可以用法律途徑去追究。帶住BB去買嘢比人咁鬧,感覺的確很差,下次買嘢小心D,亦希望你同BB唔會再遇到依D無禮的店員。

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

待Hot post

別墅

ilikethis2005 發表於 20-1-23 00:54
其實你第一句講你買既我諗班人已經收聲,問題就出係你話爛左先會買,即係等於未整到爛都會繼續比bb玩但未 ...

多謝你了解我的心情,所以到最後我冇同佢地嘈放低即刻走人,冇咩必要同佢地嘈交。因為我只系講左"爛左我就買"兩次,佢地已經不斷鬧我+跟蹤。

我見有好多人都話我吾岩,我都會反思下。但系呢間舖的服務態度+行為,亦有不當。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

零食超人 發表於 20-1-23 00:43
本身我已經揀好左兩三條,佢第一次講我系冇理,因為心諗住揀多條就埋單走人,快D俾錢,所以第一次同我講我 ...

人地講第一次你唔理人已經係你問題, 你真係岩的就交比店員, 唔係仲比bb住

別墅

tchu 發表於 20-1-23 01:21
回覆 零食超人 的帖子

冇錯你有言論自由!但你拍照時如無得店主的同意,影人相放上網,你亦因言論自由而侵 ...

好多謝你的評論,令我獲益良多。
其實我平時已好少出門去購物,只系新年前行最後一次都遇到咁嘅情況,真系吾知講咩好,唉。

首頁
12345...7

尾頁

跳至