夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁佢平時幫唔幫到手?

侯爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-13 21:34
因為我不太需要,一來無愛情感覺,他就要,我滿足吾到佢,加上成日為小事嘈
...

你對佢無感情又生三個呢?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

moonmoonbabies 發表於 22-7-13 21:34
因為我不太需要,一來無愛情感覺,他就要,我滿足吾到佢,加上成日為小事嘈
...
你指SEX 嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

根本頭家只是表面完整
自欺欺人而已

大宅

kwhkwh 發表於 22-7-13 22:12
你指SEX 嗎?

男人用丁J 行先,不同他做,其本關係只會更差,愈久愈冇得救。以前生B又可以做?點解?是誰變了?大家諗下

男爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-13 21:14
我唯有放棄,最近有人approach 我,我都拒絕他
為咩?為個家,為小朋友

明白你好傷心, 因為你將20年青春都比左c6, 仲生3件, 你好想有一個幸福的家庭, 可能c6一句滿足唔到佢, 令你心灰意冷, 既然心灰, 何不放手?我想應該有好多故事在背後, 無論故事係點, 希望你揾社工, 我見到你有好多抱怨在度, 唔去解決, 就會積落好多怨氣

報紙都有好多人到年老, jm就有可能虐待c6, 因為普遍jm 比c6 身體更好, 而且覺得佢地有能力報仇, 我覺得行到哩步何苦呢, 不如大家好好傾

至於你的問題, 我唔想多講, 其他jm 有講, 你慢慢諗下先

cathngai    發表於 22-7-14 11:21

珍珠宮

moonmoonbabies 發表於 22-7-13 21:14
為咩?為個家,為小朋友

無需自覺為頭家、為小朋友拒絕咗個男人
女人已婚+有小朋友,其他男人埋身想要免費餐同貪無手尾咋
唔好咁天真啦

cathngai    發表於 22-7-14 11:21

伯爵府

回覆 moonmoonbabies 的帖子

愛以只是一剎那的火花, 燃點兩人相愛一齊, 要 延續這顆愛火, 需要感情維繫, 愛情延續變感情係好正常。你既然愛個家, 應該好好為係夫妻感情, 夫妻感情好, 個家自然會美滿。 你嘗試欣賞你丈夫為個家付出, 盡量放大佢嘅優點欣賞佢, 再燃點這顆愛火, 你愛佢自然會滿足佢。 你滿足到佢, 佢更加有動力維繫個家,為個家付出 , 事實係相輔相成。
你有人 approach你, 唔好沾沾自喜, 好多賤男 都係貪人妻冇手尾。
其實你夫妻感情已經響起警號, 你令到你C6守生寡 , 你C6都好難受, 其實都係一種另類虐待, 若你C6遇到一個女性主動埋身, 你個家就會 一擊即破, 到時唔好埋怨你C6, 因為你有份造成這個結局。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

moonmoonbabies 發表於 22-7-13 17:04
沒有愛情,不想跟他做
只想為小朋友有完整的家
唉!吾知自己想點

唔係

如果大家都有心可以重修舊好

cathngai    發表於 22-7-14 13:57
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

為咩?為個家,為小朋友

我都想有人 approach 我, 但廿年來都無人 approach 我...

Anyway 無感情真係呃唔到自己, 唔想碰到對方身體, 放開都唔係壞事,
小朋友一樣可以見爸媽, 個家一樣完整, 唔同既係大人會開心好多

男爵府

cathngai 發表於 22-7-14 11:43
回覆 moonmoonbabies 的帖子

愛以只是一剎那的火花, 燃點兩人相愛一齊, 要 延續這顆愛火, 需要感情維繫 ...

其實我認同, 但愛情唔係理性, 即係你見到有錢靚仔都可以唔鐘意, 在哩度只有單向某角度講, 實有偏差, 咁我覺jm 都有揾人傾, 咁c6 有無處理過問題, 所以我覺得唔係咁簡單, 2公水水女一齊做成, 咁就一齊解決問題, 少左其一都肯定離婚, 差時間問題

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

...
我冇睇錯丫嘛,點解你講到唔俾咁理直氣壯?
床頭打架床尾和。
亦都唔好咁偉大講到「為左小朋友」,家庭氣氛唔好,小朋友唔會唔知。
離婚前,盤算好自己有冇經濟實力?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

有愛情就生三個
無愛就摸下都反感

唔俾人搞
又唔想人出去搞

自己想離婚
但又唔肯放生個老公

話就話為子女
其實都係無錢離開

男爵府

未有 第 三 者 ,咪 找 婚 姻 輔 導 試 下 ,或 者 有 得 猛 下

男爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-13 17:04
沒有愛情,不想跟他做
只想為小朋友有完整的家
唉!吾知自己想點

不想跟他做<==男人好易出軌

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

...

愛情要為對方付出,你唔付出,自然就冇愛情。你只諗自己需唔需要,無考慮C6感受,如果我係你C6,會好憎你。

又要馬兒好,又要馬兒不吃草。

cathngai    發表於 22-7-14 22:23

子爵府

回覆樓主:

我同佢最後決定大家冷静下,分居
多謝各位意見~
缘份沒了就沒了

珍珠宮

回覆樓主:

站在小朋友角度睇係傷感的

但是你們已經20年了,小朋友應該也很大了吧,所以也不必要感到太傷心的。

或許對大家都好

子爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-14 22:31
我同佢最後決定大家冷静下,分居
多謝各位意見~
缘份沒了就沒了

希望你哋可以再冷靜諗吓,如果本身你老公冇出軌前科,對你有異心⋯⋯今日嘅結局可能係你自己太過執着

你自己都識講由愛情變到感情,其實對於大部份嘅夫妻都會係咁樣,你有冇諗過究竟自己想要乜嘢?

如果你老公對你正正常常,有需要行到呢一步嗎?你想自己照顧三個小朋友?唔知道你仲想唔想再搵第二個,但係真係冇咩人會接受帶住三個小朋友⋯⋯

子爵府

mln 發表於 22-7-14 22:38
站在小朋友角度睇係傷感的

但是你們已經20年了,小朋友應該也很大了吧,所以也不必要感到太傷心的。

睇返樓主啲post,小朋友應該仲細,咁樣嘅完結旁觀者會覺得有啲可惜⋯⋯好似自尋煩惱

首頁

尾頁

跳至