自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

其实除非一年只去一次大陆或者好少玩淘宝/ 微商/ 阿里巴巴/ 闲鱼,否则都系搞返套大陆电话同银行户口啦。唱人仔方面,可以自己香港支付宝或者微信汇款(发港币)俾自己的大陆支付宝或者微信(收人民币)
淘宝达人,网购狂人

珍珠宮

Yeelim 發表於 23-8-1 16:16
我用香港电話,可以登錄到大衆点評,但唔可以買券,齋睇!
我想買coupon, 佢話要用11个号碼的国内电話,才 ...

我連登錄同睇都係得第一版
又唔比登記,㩒入去搜尋已經睇唔到其他詳細餐廳資料

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

eleph@nt 發表於 23-8-1 16:20
如果係間中會番上去,建議你申請番有內地data/號碼既手機plan,唔貴的!

請問是否係用開個電話公司申請?
號碼,再加大6漫遊28,簽一年,即48一個月。
ok?真係未試過。
attach0/tmp/phpeEngRB

大宅

試用下香港號碼入,我者時用香港號碼入到

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Onlok 發表於 23-8-1 02:09
因為大衆點評有優惠。
請問係咪一定要有大6電話號碼先得??
其實有無其他方法?
我都係跟BK JM推介上福田申請內地電話號碼,無開卡費,月費8元人仔,經濟實惠
多謝BK JM好介紹!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

2024勳章

Onlok 發表於 23-8-1 17:53
請問是否係用開個電話公司申請?
號碼,再加大6漫遊28,簽一年,即48一個月。
ok?真係未試過。

版主有分享,上大陸福田口岸中移動開個新電話號碼,第一個月¥39,以後每個月¥8
多謝BK JM好介紹!
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23685671

水晶宮

Yeelim 發表於 23-8-1 16:18
其實漫遊都係$18/1日

咁平?我88/3日

水晶宮

janet 發表於 23-8-1 17:08
首先上去開左大陸電話,跟住再開銀行戶口,但你支付寶同wechat必定要先實名左先,咁你開完電話同戶口就可 ...

要上去大6銀行嗎
實名我做了。

水晶宮

D..D 發表於 23-8-1 17:17
香港派d號碼
好似經過好多手用過
入美團果d都凍結哂,開唔到

咁啱 剛剛開到以為得,再入就block咗。

水晶宮

lyh80115 發表於 23-8-1 17:22
出內地號碼+銀行戶口,打好個底先,有呢兩樣已玩到好多嘢,起碼註冊到好多內地apps,以及做埋實名;內地號 ...

Thanks so much

用wechat入美团,第一ok.再入已唔得。block埋。
係咪真係可以打俾佢?佢俾錢?
attach0/tmp/phpDiPW4D
attach1/tmp/php3qRdvH

水晶宮

wong2323 發表於 23-8-1 18:07
我都係跟BK JM推介上福田申請內地電話號碼,無開卡費,月費8元人仔,經濟實惠
多謝BK JM好介紹!

明天跟人上去想試,但點上網呢?

翡翠宮

Onlok 發表於 23-8-1 18:20
Thanks so much

用wechat入美团,第一ok.再入已唔得。block埋 ...

香港號碼登錄買唔到餐券,出咗內地號碼再登錄睇睇。

唔一定打電話,安裝美團app,登錄右上角搵到在線客服,開通到香港號碼登錄,但買唔到餐券。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Onlok 發表於 23-8-1 18:22
登入中移動帳戶,每天簽到會送流量

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

用香港號碼在官網裝個美團app啦,再試下用大陸手機註冊。
http://m.dianping.com/awp/hfe/block-page/call-native/meituan.html

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

D..D 發表於 23-8-1 16:01
以前用香港電話試左好多方法都唔掂
去開個大陸電話,一天光哂
唔好煩咁多,去開個大陸電話

點解唔好用一卡2號?我想申請大陸電話,但又想上到WhatsApp同Facebook,請教應該點做?謝謝

別墅

eleph@nt 發表於 23-8-1 16:20
如果係間中會番上去,建議你申請番有內地data/號碼既手機plan,唔貴的!
送埋ga!我台個plan個個月有2GB送,
正常夠我個個星期上去吃喝玩樂用!

別墅

sasafan 發表於 23-8-1 19:45
點解唔好用一卡2號?我想申請大陸電話,但又想上到WhatsApp同Facebook,請教應該點做?謝謝
...
如果唔用VPN,就只有係香港申請有內地data既plan,
內地號碼方面,有d plan就包埋,我自己就一個月加19蚊!
睇個人需要

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Onlok 發表於 23-8-1 18:10
要上去大6銀行嗎
實名我做了。

上得去開電話號碼,當然開埋大陸戶口方便啦!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

sasafan 發表於 23-8-1 19:45
...
屋企人用過一卡兩號(數碼通)
開唔到美團
去銀行攪實名果D又麻煩

最後去大陸開電話就咩都攪掂哂

我另外係香港買張中聯數據卡通要黎上香港網

水晶宮

2024勳章

Onlok 發表於 23-8-1 18:22

你開完¥39套餐,有幾十G數據俾你,即刻生效
第二個月改8元套餐後,就無數據,可以每日喺中移動APP簽到攞免費數據,也可以喺APP度買數據,好平
attach1/tmp/phpyFc3Pj

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊