跳至

首頁

尾頁

大宅

禮拜六我將d香蕉蓉加落奶糊度, 果然好味好多, 我個b食晒成碗(大人碗)!
但係可能因為食左成碗糊仔, 我發覺佢d便便有d&, 所以禮拜日我唔敢比糊仔佢食, 等佢腸胃休息下, d便便當堂變番正常!
咁樣我係咪唔應該日日都比咁多糊仔佢食呢?
還是要等佢腸胃慢慢去適應?
你個b有冇試過呢種情況?

原帖由 siu-mi 於 09-9-4 16:48 發表

你買了米糊還是奶糊? 米糊就加平時阿b飲開的奶, 奶糊就加水就得。 每個brand的糊仔都唔同開法, 最好睇番個盒。 開咗糊仔放d果/菜蓉落去一齊食就ok架啦。 ...

禁止訪問

複式洋房

大家會唔會搞個小型聚會呀?等同日生既bb 認識多d bb :lol

大宅

都好呀.... 我地有6bb, 睇下有幾多個有興趣出黎?

DorMama

bbanson

siu-mi

ConConSamSam

jojolly

bobo-526

原帖由 bobo-526 於 09-9-8 03:22 發表
大家會唔會搞個小型聚會呀?等同日生既bb 認識多d bb :lol

大宅

宜家你地阿B既進度點呀? 我阿女識坐, 識爬, 識用手扶住企, 間中會叫兩聲"媽". 一日食5餐, 其中一餐係糊仔/粥仔. 有乜係手都會咬, 但係就一隻牙仔都未有.

複式洋房

回覆 1# DorMama 的文章

我個仔都係識坐, 識爬, 識用手扶住企, 有乜係手都會咬, 一隻牙仔都未有.haha:lol

別墅

--

大宅

你個仔好叻呀, 又識bye-bye, 又識錫錫.
我聽人講, d BB係唔會爬, 直接學行
!

DorMama

bbanson

siu-mi
ConConSamSam
jojolly
bobo-526
amrutha

原帖由 amrutha 於 09-9-11 12:53 發表
我個仔都係1月29日出生的! 多多指教!
佢依家識坐, 識bye-bye & 鍚鍚, 但係仲未識爬, 同埋仲未出牙!
依家bb每日都食一個combi細碗份量的粥仔, 通常用南瓜or蕃薯or紅蘿蔔+廋肉or魚肉, 煲好再放入blender打碎. ...

禁止訪問

大宅

一日4餐幾好喎…. 隔幾耐食一餐, 每餐食幾多奶?
我都想由5餐變4, 但係我阿b每餐只食
5安奶, 我驚改4餐後, 佢唔夠營養

原帖由 siu-mi 於 09-9-11 14:36 發表
我阿女識坐, 未識爬, 可以扶住企, 未出牙, 一日4餐: 2餐奶, 一餐粥 (只食到一個combi碗, 所以多數都要加奶), 一餐水果糊仔加奶。

洋房

HELLO, 大家好! 好耐 無上BK,原來已經有7個BB係同日Bday,好開心呀!

我囝囝而家識坐, 識爬, 識用手扶住企, 未識叫人只係講bb話. 一日食6餐奶, 唔鍾意吃粥仔,吃幾啖就咪實個咀仔.. 鍾意吃甜 野,例如生果蓉,餅仔.. 有乜係手都會咬, 狂流口水, 而家出咗二隻牙仔啦!! 不過而家成日扭計 一唔like,就扭 喊,俾佢 玩謝

我都有興趣出來gathering呀! 認識下各位mami同bb,同交流下湊bb經

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我囡囡又係1月29日出世...原來咁多bb同年同月同日出世,我b女識坐,識爬,出左三隻牙仔,成日講bb話,叫過幾次媽...一日食五餐,兩餐粥,未食過糊仔

大宅

宜家有8個bb(4仔4女)啦!

1) DorMama 囡
2) bbanson 囝
3) siu-mi 囡
4) ConConSamSam 囝
5) jojolly 囡
6) bobo-526 囝
7) amrutha 囝
8) 吉蒂 囡

大宅

我想問下你地阿b日頭&夜晚訓幾多個鐘?
我阿女夜晚9:30訓到朝早6:30 (9個鐘), 日頭訓2-3次, 夾埋大約2-3個鐘左右, 唔知算多定少呢?

禁止訪問

洋房

我b都係夜晚9:30瞓到7:00,中間起身1-2次吵吃奶. 中午瞓1-2個鐘,唔算多..

DorMama, 請問你有 冇join12/7 個6months bday party 呀? 我覺得你b女有d面善..

大宅

siu-mi,
你個女好勁, 夜晚訓咁耐, bb訓多d, 對個腦部發展好好架!

bbanson,
我冇join到 6 months BD party呀...

呢排我個女幾乎晚晚半夜都喊2-3次, 搞到我冇覺好訓.... 愈大愈難搞...

禁止訪問

洋房

我個仔都係咁, 半夜mo la la 喊醒,唯有俾佢吃奶,但只係吃少少就 瞓番, sai哂d奶 ..同埋佢 一醒就 扶住企 起身, 睇少一刻都唔得

原帖由 DorMama 於 09-9-17 10:02 發表
siu-mi,
你個女好勁, 夜晚訓咁耐, bb訓多d, 對個腦部發展好好架!

bbanson,
我冇join到 6 months BD party呀...

呢排我個女幾乎晚晚半夜都喊2-3次, 搞到我冇覺好訓.... 愈大愈難搞... ...

首頁

尾頁

跳至