自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:有人不太喜歡小朋友但又做媽媽嗎?

加油!

大宅

回覆:一人之下 的帖子

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我覺得有小朋友係緣份,係你嘅始終都係你嘅。
好似我咁,初初係完全唔知自己有左,咩禁品都去食,又去玩過山車,最離普係連子宮抹片都做埋。
好在阿仔福大命大做抹片無"了左"佢出嚟咋。
樓主加油,希望快啲聽到你好消息

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我本身直頭係唔鍾意bb..係街見到唔會覺得可

原帖由 ilikethis2005 於 13-08-14 發表
我本身直頭係唔鍾意bb..係街見到唔會覺得可愛,朋友既bb唔會想抱既衝動,不過到自己有佐阿仔之後,突然愛上 ...
我相反!本身都幾鍾意小朋友,見到得意都想聊佢玩~但自從有呀女之後就唔鍾意,對所有小朋友一d感覺/好感都無!

男爵府

引用:係咪所有喜歡小朋友的人先會想生bb。我自己

原帖由 moodykwan 於 13-08-14 發表
係咪所有喜歡小朋友的人先會想生bb。我自己其實一般人地既bb,但老公十分鐘意,可惜呢幾年我地又人工又試管 ...
加油,我有好多朋友都有呢個問題,佢地都係睇中e,你有冇試過呀

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

其實自已成日諗住掛住一件事,俾自己咁大壓力,反而難成事

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:係咪所有喜歡小朋友的人先會想生bb。我自己

原帖由 moodykwan 於 13-08-14 發表
係咪所有喜歡小朋友的人先會想生bb。我自己其實一般人地既bb,但老公十分鐘意,可惜呢幾年我地又人工又試管 ...
放鬆先有機架〜

simple is the best~

珍珠宮

我一直不喜歡小朋友的,亦生了bb. ,但非常愛自己bb.

子爵府

我做阿媽時都唔太鍾意小朋友

子爵府

你Check 下自己黃桐素既level, 它是幫你keep住bb既重要原素。識得朋友小產數次後仔細抽血check, 才發現體內缺少黃桐素,當E生開番黃桐素補充劑之後,立即成功,不再小產。
佢初期2個名E都overlook咗呢方面,到第三個E生才發現!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我對其他人既BB會玩下果隻...唔會好中意...
自己親戚既仔女唔會特別中意...無咩愛心..
生左仔之後仍然只係中意自己個仔...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

我囉、生自己個B前真係好討厭BB&小朋友!覺得一D都唔可愛仲好煩、BB喊聲完全係接受唔到!我地有養隻狗、結婚時知老公十分鐘意小朋友,但我自私地話唔生、話養狗算了。但慢慢發覚我老公真係好恨要BB, 次次同D 朋友出去玩,我老公就係一個保母、一人帶住曬D朋友的仔女玩全日。咁我自問好愛佢,亦覚得自己身為女人身為佢老婆就要為佢致少生一個....點知生左一個、發現自己改變了,我為左個女放棄事業專心湊佢無論佢喊佢笑都係全宇宙最可愛的我慢慢發覚身邊的所有小朋友同BB都好似天使甘可愛、而家我已懷孕第三胎喇(我老公的心願)雖然一湊三會超級辛苦,但我從來無後悔過生BB, 日日我同仔女一齊的每一分鐘都係幸福的!

翡翠宮

你放鬆心情先,通常愈緊張愈難有,bb愈難坐得穩,平常心先係福氣。不可不信邪。科學d睇,緊張易令荷爾蒙失調導致子宮收縮或其他反應使子宮難以成為孕育嘅環境。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

樓主加油

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我麻麻地鍾意小朋友,唔係十分有愛心耐性咋,尤其唔聽講就更唔鍾意。有細女時明知可能有左,去大陸玩踫踫車,又好高斜坡sir 滑梯,都無事

珍珠宮

2018復活節勳章

我都麻麻地小朋友,覺得好大責任,不過都做咗媽媽,亦好愛我個仔。

我有個朋友結婚後一路都好想要小朋友,好多年都無,唔記得做過2定3次人工授孕先成功,依家有對孖女,放鬆心情吧,祝福你。

公爵府

引用:Quote:原帖由+ilikethis2005+於+13-08-14+

原帖由 Mrslot 於 13-08-14 發表
X2,未有bb前我可以話係討厭小朋友
乘三
Christmas party 寧願扮做野,死都不去function room 開party
到現在,對我個囝之外,對其他bb 也是零耐性

子爵府

我,連自己2個覺得煩

大宅

回覆:Joball 的帖子

我都唔like bb / 小朋友,但我好有小朋友緣 我唔主動揾佢地玩,但d bb 過親我手都唔喊。 d 小朋友又好like 揾我玩。 即使生左小朋友,我果dd 愛心&耐性已比我對仔女用盡,對其他細路都係冇興趣

生bb 同等巴士一樣,越趕時間架車越遲遲未到。 所以秘訣就係放鬆 "等運到" 當放鬆左,就會心想事成架喇

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ilikethis2005+於+13-08-14+

原帖由 Mrslot 於 13-08-14 發表
X2,未有bb前我可以話係討厭小朋友
same same

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

首頁

尾頁

跳至