想生BB

跳至

首頁
12345...13

尾頁

伯爵府

引用:我開左針啦,希望可以成功抱B!

原帖由 pschow 於 14-01-08 發表
我開左針啦,希望可以成功抱B!
祝你成功!
辛唔辛苦?

別墅

回覆:台北醫院寶EC~~~

我自己就要去三次台北,頭兩次係五、六、日,唔駛請咁多假.宜家打左幾日針,都ok,最驚係要自己打,所以叫老公幫手打

別墅

我自己就要去三次台北,頭兩次係五、六、日,唔駛請咁多假.宜家打左幾日針,都ok,最驚係要自己打,所以叫老公幫手打

別墅

伯爵府

引用:我自己就要去三次台北,頭兩次係五、六、日

原帖由 pschow 於 14-01-08 發表
我自己就要去三次台北,頭兩次係五、六、日,唔駛請咁多假.宜家打左幾日針,都ok,最驚係要自己打,所以叫 ...
我住台北既,所以就少左飛黎飛去既麻煩。
Btw, 我後日會去台安醫院覆診,到時問下婦科醫生有咩建議喇。

複式洋房

大家好,我都plan緊去台北醫院做IVF.. 扒文後見台灣babykingdom的王家瑋EC評價都好好,想請問有無朋友睇過王EC, comment如何呢? thanks..!!

大宅

回覆 lovebabybaby888 的帖子

我仲考慮緊去生泉翁ec好定台北e院寶ec好,因翁ec好似有jm話有同香港e生合作,係hk可以有人跟,而寶ec就係e院做,感覺設備會好d

大宅

pschow 發表於 14-1-8 18:18
我自己就要去三次台北,頭兩次係五、六、日,唔駛請咁多假.宜家打左幾日針,都ok,最驚係要自己打,所以叫 ...

想問下北醫寶ec是否可以係星期六﹑日就初診 / 求診因我大假唔多,而老闆就請親假都問,所以希望可以知多d,謝謝!

別墅

原本要到産科初診,你試下打去生殖中心,話係香港黎,睇下比唔比你book星期六。我之前係上網book星期五夜診婦科初診的。另外,寶EC星期六上午會係生殖中心看診,但要預約。

複式洋房

回覆 KKM2013 的帖子

我覺得設備好d都幾重要,自己一路做個信心都會大d,所以我pefer台北醫院。但見除寶ec外,曾ec同王ec都好多人睇,但BK呢度好似無乜人提另外呢兩位ec,所以想睇下有無JM睇過,有乜comment..

複式洋房

回覆 lovebabybaby888 的帖子

請問有無JM係台北醫院睇過可以share下嗎?另外如果我打算10月左右先做,應該幾時去初診呢?太早去驗血data會唔會已唔準?
Thanks all..

別墅

回覆:lovebabybaby888 的帖子

我自己係睇寶EC嘅,每次去睇時其實3個EC都好多人等,我相信佢地都好專業,因爲佢地台湾做IVF好普遍,佢地都睇咁多人,經驗好多

複式洋房

pschow 發表於 14-3-29 17:18
我自己係睇寶EC嘅,每次去睇時其實3個EC都好多人等,我相信佢地都好專業,因爲佢地台湾做IVF好普遍,佢地都 ...
Thanks,請問你覺得寶EC點,有乜comment呀?同埋睇左幾多次先正式開始IVF呢?我諗住黎緊10-11月做,諗緊幾時過去初診好..

別墅

回覆:mimi23 的帖子

EC建議|VF前一個月M内5天初診,但我遷就五,六,日,係兩個月前去,第二次去就開針,第三次去就取卵同植入,第四次要bingo拎药。寶EC人好好,姑娘好專業,你可以先到寶EC個blog度查詢,佢會答你

複式洋房

pschow 發表於 14-3-29 21:23
EC建議|VF前一個月M内5天初診,但我遷就五,六,日,係兩個月前去,第二次去就開針,第三次去就取卵同植入 ...恭喜晒,請問你總共用左幾錢,係咪要1.5倍價錢架?同埋你之前有係hk做過嗎?

別墅

引用:Quote:pschow+發表於+14-3-29+21:23+EC建議

原帖由 lovebabybaby888 於 14-03-29 發表
唔使1.5倍,正常收費4萬幾,視乎用咩葯,(唔計機票住宿),記得同ec講要用信用卡。我係第一次ivf,結果令我好滿意,你都要加油。另外,你可以book近市政府或101地鐵的酒店,因為有免費小巴搭到醫院門口,好方便。

複式洋房

pschow 發表於 14-3-29 21:52
唔使1.5倍,正常收費4萬幾,視乎用咩葯,(唔計機票住宿),記得同ec講要用信用卡。我係第一次ivf,結果令 ...
Thanks.. 真係非常多謝你既資料。

男爵府

請問睇寶 EC ……一定要初診,先可以睇不育科?
吾想去咁多次台灣,可否直接睇不育科?

別墅

我都唸緊去睇寶醫師,如果係既就4月開針。

男爵府

引用:我都唸緊去睇寶醫師,如果係既就4月開針。

原帖由 wai829 於 15-01-08 發表
我都唸緊去睇寶醫師,如果係既就4月開針。
你去左初診未?

首頁
12345...13

尾頁

跳至