想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Turnip 於 15-01-29 發表報到

原帖由 bb2015 於 15-02-27 發表
我都想知邊個中醫,thx
我都想知,可以pm資料比我嗎?

大宅

回覆:70後生B

70後!啱啱小x咗,未知幾時再試,係咪好多70後都iui或ivf?

大宅

回覆 ellensaumen 的帖子

加油!調理好身體,提高精同旦旦質量好緊要.我睇左一年中醫, 艾灸半年,運動,食左一種美國出supplement四個月!中西合璧成功左! 祝你們都快快好孕!

伯爵府

引用:回覆 ellensaumen 的帖子加油!調理好身體,

原帖由 8MEI 於 15-04-25 發表
回覆 ellensaumen 的帖子

加油!調理好身體,提高精同旦旦質量好緊要.我睇左一年中醫, 艾灸半年,運動,食左一 ...
請問係邊隻美國出supplement?

大宅

回覆 zxzx 的帖子

呢隻都幾貴同成日無貨! 但原來大陸某D醫院做ivf 前要他們先食3個月提高成功率! 你可在淘寶search 妥金,妥運,睇下佢地comment, 返而香港無咩人識. 我問過2個醫生都唔知.

https://coastscience.com/

大宅

引用:Quote:原帖由+superainbow+於+14-11-02+發

原帖由 PorkChopPC 於 14-11-03 發表
我都係70後,小產咗三次,好希望生多个健康b,唔知上天會比机会嗎?
小產了三次,医生有無幚你check其他野?我都係70後,第二次小產,但我仲未见医生做引產

大宅

引用:Quote:py3878+發表於+14-11-6+18:25+請問你

原帖由 ellensaumen 於 14-11-06 發表
乜野係FSH 啊...至於没有卵的問題好似要扪血驗, 係咪啊...
我係董医生到check, FSH8.2, 你地有無check過呀?

男爵府

回覆:70後生B

2013 37歲生咗第一個囡,佢一歲即開工即bingo,可惜8wks突然出血,自己排埋出嚟冇咗。

嚟兩次M即開工又即bingo,可惜6wks後停止生長,選擇刮宮。

因為當初第一次有囡囡時一切都好簡單好順利,後來的兩次失敗令我好心灰,但明白緣份同timing呢啲嘢自己控制唔到,灰都幫唔到件事。

依家第三次M後拉埋絲,本來呢幾日計劃開工,但老公呢兩星期忙到顛唔想佢攰上加攰,可能下個月先!

其實我哋個囡好精靈好搞笑好抵錫,有佢我已心滿意足,追多一個純粹希望囡囡有個伴。為咗佢,我會再努力!

大宅

引用:2013 37歲生咗第一個囡,佢一歲即開工即bin

原帖由 KulookFung 於 15-04-25 發表
2013 37歲生咗第一個囡,佢一歲即開工即bingo,可惜8wks突然出血,自己排埋出嚟冇咗。

嚟兩次M即開工又即b ...
真係好講緣分。。。有一個已很滿足,多一個是bonus...兩個有伴好些。。祝福你。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由 KulookFung 於 15-04-25 發表

原帖由 ellensaumen 於 15-04-26 發表
真係好講緣分。。。有一個已很滿足,多一個是bonus...兩個有伴好些。。祝福你。。。

...
多謝

大宅

引用:報到!+試左大半年都唔得,+依家睇緊中醫調理

原帖由 Turnip 於 15-01-29 發表
報到! 試左大半年都唔得, 依家睇緊中醫調理中, 醫師話呢半年內一定要有.
叫我咩都唔洗做, 咩雞精呀, 咩丸呀 ...
煩請PM 你個中醫資料吖,唔該🙏🙏

大宅

引用:我都係70後, 啱啱步入左高齡, 同時亦決定要

原帖由 princess13xj 於 15-03-26 發表
我都係70後, 啱啱步入左高齡, 同時亦決定要生個BB。
請問各位係幾多歲開始就決定做IUI/IVF?
因為我啱啱先 ...
我70後尾,都係結婚年幾…… 開工半年未有著落。一路睇資料都話自己試一年,又驗過身體冇咩問題,先去iui/ivf...
我諗如果你有錢又唔想等都可以即刻去iui/ivf, 話哂大家70後都叫高0
我自己因為身體好多問題,醫生叫我試半年就好考慮人工,所以擒日終於睇咗生殖科醫生喇,再進一步監測排卵,老公驗丁丁…… 準備iui...

首頁

尾頁

跳至