時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Lindytiger 發表於 21-2-14 23:53

好煩

男爵府

IamChuChu 發表於 21-2-14 23:53
好煩

又煩又病

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yanpig22 發表於 21-2-14 23:47
甘都做得出
黃人有咩做唔出
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

做咩del?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

rose-mag 發表於 21-2-15 01:18
政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

cindy123 發表於 21-2-14 17:32
我識親人朋友喺不同的外地生活或當地人,部分人言談間都會唔想咁多人再移過去,覺得俾人剝奪左福利、推高 ...

其實站係當地人立場,無一個國家既人係會中意外地人黎瓜分自己資源福利,情況如同香港人唔中意大陸人來港一模一樣。

我都唔明點解啲人咁急住去做二等公民

子爵府

2023年兔年勳章

yintinga 發表於 21-2-15 05:31
其實站係當地人立場,無一個國家既人係會中意外地人黎瓜分自己資源福利,情況如同香港人唔中意大陸人來港 ...

係呀,套用喺唔同地方都一樣,不過香港的樣價更誇張!一部分人從中獲利就放人移民。我知有d移民的人移民前有搵唔少當地資料但未真正長住過,聽過佢地所講的福利,我同當地人傾時原來又另一回事,有福利但唔一定現實行得通,不過忠言逆耳,如再同佢講返可能對方會以為我不滿移民

子爵府

2023年兔年勳章

yintinga 發表於 21-2-15 05:31
其實站係當地人立場,無一個國家既人係會中意外地人黎瓜分自己資源福利,情況如同香港人唔中意大陸人來港 ...

係呀,套用喺唔同地方都一樣,不過香港的樓價更誇張!我知有d移民的人移民前有搵唔少當地資料但未真正長住過,聽過佢地所講的福利,我同當地人傾時原來又另一回事,有福利但唔一定現實行得通,不過忠言逆耳,如再同佢講返可能對方會以為我不滿移民

琥珀宮

gigicatb 發表於 21-2-14 23:00
原來係咁,我以為係小朋友時候

似父母當年被89洗左腦,好似而家黑暴咁,89仲係小學生,咁仔女可能未洗到
當年90年代身邊好多人移民,同班都2個

琥珀宮

mybbhei509 發表於 21-2-14 23:10
明白了,好清楚的分析(emoji)

呢啲人真係好賤

攞左屋契,大不了等父母走左就去繼承遺產,超級賤

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

KATRINE 發表於 21-2-14 21:14
不孝及自私的子女無分顏色的!

當然顏色不會是等號
但,我見識嘅不孝自私子女全部都係黃屍

一個黃上腦反中恐共,屈阿媽賣樓移民(未成功仲喊打喊殺,打爛屋企嘢)

一個4x歲人長期糧地,港女公主病,嫁咗仲要近80歲嘅阿媽幫做家務但又唔願意同阿媽住&唔俾家用

一pair屈6299賣樓俾佢一家三口移民(俾了cash,已移民)

仲有多的是

如有雷同,不是巧合

子爵府

capricornbb 發表於 21-2-15 13:02
當然顏色不會是等號
但,我見識嘅不孝自私子女全部都係黃屍

認同,佢哋特質憤世嫉俗,連係中國人都唔認,又點會孝順父母,我個黃絲妹日日攞阿媽嚟鬧,我哋陰聲細氣同佢講,佢就聲大夾惡

capricornbb    發表於 21-2-15 14:14

首頁

尾頁

跳至