自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

goo_littlebb 發表於 23-12-22 23:24
我喺大陸網睇,完全無睇劇透,睇到陳山蔥係好驚喜,因完全唔知佢有份出,仲要做智障,佢做得好好!
(依家 ...

呢2集,我覺得陳山聰同果個終於醒返嘅警員係做得最好,果個林景程之前做地產agent己經好出色,希望ttb比多d機會佢啦,我幾鍾意睇佢做戲
日本の平安を祈ります

珍珠宮

睛靈勳章

happymama2009 發表於 23-12-22 23:21
大結局兩集好精彩,所有演員都好出色,佘詩曼直程係超晒班,係成套劇嘅靈魂
...

絕對係佢代表作,相信佢自己都係咁諗

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

kk80400 發表於 23-12-23 00:01
呢2集,我覺得陳山聰同果個終於醒返嘅警員係做得最好,果個林景程之前做地產agent己經好出色,希望ttb比多 ...

林景程 佢好用心演。
呢套好多角色都好睇,仲有好多人客串,第1集翻巴士,張穎康做警察只係閃左一下,火災果集死果個消防員係楊明,又係閃左一下,可能仲有更多我都睇漏了。

男爵府

happymama2009 發表於 23-12-22 23:52
我覺得方太都做得好好,龔慈恩做呢種角色好睇

係,有貴氣得黎又奸奸地

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

昨晚做冬無咁專心睇,今日再睇多一次大結局,真係感動到我,結局都好好睇,大台難得佳作!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我覺得陳山聰出嚟比一比,馬明可以番屋企

子爵府

ganggang 發表於 23-12-23 16:11

絕對同意

子爵府

@T@ 發表於 23-12-23 16:09
係,有貴氣得黎又奸奸地

龔慈恩又靚又高貴,
做到好溫柔咁講狠話, 個樣唔惡但奸在骨子裡, 估唔到佢咁好戲

侯爵府

happymama2009 發表於 23-12-23 16:37
龔慈恩又靚又高貴,
做到好溫柔咁講狠話, 個樣唔惡但奸在骨子裡, 估唔到佢咁好戲
...

值得最佳配角

子爵府

ganggang 發表於 23-12-23 16:11

陳山聰好入戲喊到流鼻水, 今次真係好出色, 抵佢攞視帝

侯爵府

mickeyeva 發表於 23-12-23 16:10
昨晚做冬無咁專心睇,今日再睇多一次大結局,真係感動到我,結局都好好睇,大台難得佳作!
...

最終奸人全部變忠,有不一樣的結局,全部變成專業既新聞從業員,真是對業界好大既致敬,我鍾意呢個結局

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

新聞女王|一文看清你不知道的16大彩蛋  角色名字暗藏玄機, 唔講唔知, 幾得意!

https://www.hk01.com/article/974 ... articlecopy&utm_medium=referral

除了曉薇亮相《香港人在北京》,連曉薇一直跟進的力保集團新聞,也是《香港人在北京》中徐港仁(陳展鵬飾)在第一集遇到事件的相關集團。另外首集閃現客串的張頴康,其造型及角色設定是《反黑英雄》中的PTU威哥。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

mickeyeva 發表於 23-12-22 23:29
最尾幾個主播飲一枝水, 幾好, 唔老土!

其實代表咩?

瑪瑙宮

回覆 Onlok 的帖子

你無睇16大彩蛋!

最後5位「新聞女王」喝水這組鏡頭,在原著劇本是沒有的!是佳導拍攝時臨場加插,佳導說:「這是我作為創作人主觀願望的一種呈現!我打從心底裏

也希望如此,不是為了洗白,也不代表和好!在我們真實人生中,那有這麼容易洗白和好,只想表達『搶來搶去為了面前一杯水?為什麼不回頭看看妳身後還有一片汪洋』這個說易行難的小道理」。

原文網址: 新聞女王|一文看清你不知道的16大彩蛋  角色名字暗藏玄機 | 香港01 https://www.hk01.com/article/974 ... articlecopy&utm_medium=referral

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

mickeyeva 發表於 23-12-23 19:14
回覆 Onlok 的帖子

你無睇16大彩蛋!

有睇飲水,真係唔講唔明

原來有咁玄機。
黨都分中英

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊