想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:大家好!我都生了第一胎,之後上年一次,今

原帖由 ChiuHL 於 14-10-18 發表
大家好!我都生了第一胎,之後上年一次,今年半年內兩次小x,已經高0,所以更加心急,上年自然排出,今年就 ...
你好勇敢,加油!

男爵府

回覆:小Sin子 的帖子

唔該

複式洋房

回覆:成功生第一胎,跟住連續小產三次以上,入來傾傾

Hrf, 做媽咪係好勇敢,亦都好大犧牲,大家加油!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 hfr 於 14-07-04 發表即係你

原帖由 channba31 於 14-07-04 發表
我有兩個仔,想要個女 ,但小產左
兩度昏迷,失血大多,好驚
唔咁再陀
失血過多,昏迷,好擔心,最緊要係有個開心既家庭,加油。

大宅

回覆 hfr 的帖子

同你一样24周時流産,原因知道嗎?聽完你咁講我好驚,受唔住第二次打擊

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我生咗兩胎,之後小產咗三次,三次都空心

大宅

引用:回覆 hfr 的帖子同你一样24周時流産,原因

原帖由 lalawawa 於 14-10-19 發表
回覆 hfr 的帖子

同你一样24周時流産,原因知道嗎?聽完你咁講我好驚,受唔住第二次打擊
e生找不到原因。。如有仲好!唉!

大宅

回覆 hfr 的帖子

我個案都係原因不明,BB缺氧停止心跳我想知原因,如果可以,避免下次再次再發生

複式洋房

小Sin子 發表於 14-7-6 07:46
宜家 7 周 , 照到有心跳 , 但跳得偏慢 , 如果下星期仲未追得番上正常 range , 多數捱唔住.

我三次小產裏 ...
請問點樣驗血睇係咪APS, 係咪搵個婦產科同佢講就得?

子爵府

引用:大家好!我都生了第一胎,之後上年一次,今

原帖由 ChiuHL 於 14-10-18 發表
大家好!我都生了第一胎,之後上年一次,今年半年內兩次小x,已經高0,所以更加心急,上年自然排出,今年就 ...
我同你一樣,大家要繼續努力

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:成功生第一胎,跟住連續小產三次以上,入來傾傾

成功生咗第一胎,之後化學1次、空心胎2次;直至而家

男爵府

dorothywyn 發表於 14-11-22 17:04
請問點樣驗血睇係咪APS, 係咪搵個婦產科同佢講就得?

去婦醫度話想驗血驗不育 , 佢會寫紙俾你去化驗所驗 , 一系列野 , APS 係其中一項會驗的.

洋房

引用:我成功生左个,但今年半年內小產2次,我年

原帖由 mcc329 於 14-07-05 發表
我成功生左个,但今年半年內小產2次,我年頭去完日本回來,吾知有無關?

...
我又係生左个,同你一樣今年小產2次,我又係去左日本玩

大宅

回覆:Superfaifai 的帖子

我只係係大阪做左一次,完全無諗過有左,點知真係bingo,怎料陀到六週見紅

複式洋房

引用:成功生第一胎,跟住連續小產三次以上或之後

原帖由 長期糧尾子 於 14-07-04 發表
成功生第一胎,跟住連續小產三次以上或之後可以成功地再生到BB,入來傾傾呀??? 謝~~
...
大仔8歲,對上—次空心胎,9w自然排,今次due day 兩曰後,即看婦科打安胎針加食安胎藥,五日打—針,經常瞓,7w照到閃閃。多得朋友介紹,祝各位順利。

大宅

引用:我小x過幾次,m得返好少。一日半左右就完。

原帖由 hfr 於 14-07-08 發表
我小x過幾次,m得返好少。一日半左右就完。。。你地會嗎???
我都係小產後m好差,80-90日都唔黎,呢個cycle睇中醫摧經,開左7日藥,而家第6日有小啡,都唔知算唔算m緊,我打算今個cycle食排egg藥架,都唔小啡知算唔算day1

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 長期糧尾子 於 14-07-04 發表

原帖由 hungrymatt 於 14-11-25 發表
大仔8歲,對上—次空心胎,9w自然排,今次due day 兩曰後,即看婦科打安胎針加食安胎藥,五日打—針,經常 ...
你睇邊個醫生?

大宅

中醫吉叔is good...u can try

大宅

小sin子,我想問可以食邊隻aspirin同dosage如何?

男爵府

Feb14 發表於 14-11-27 20:35
小sin子,我想問可以食邊隻aspirin同dosage如何?

去有藥劑師的藥房買 80mg 的 asprin , 係黃色一細粒的. 每日一粒. 呢個係最低劑量.

首頁

尾頁

跳至