嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:I Angel vs Ergobaby Hipseat

啱買咗i angel 3合1今日試俾2個月大囡囡用carrier,勁舒服,呀囡一入就搞豬

禁止訪問

別墅

回覆:I Angel vs Ergobaby Hipseat

買ergobaby既話,係咪360 會好d? 我有個唔係360 既, 向唔到前好似bb冇咁開心。但又諗緊買唔買多條360 定i-angel好,苦惱中

大宅

想問下360可揹到幾歲,如BB較大隻的話,會否好快唔啱用

別墅

想問ERGOBABY360邊度買會比較平D呀?

大宅

我都睇緊搞帶, ERGOBABY360 ,i angel RAINBOW 2 同 SINBILL EZBAG 好~3款都好似唔錯

複式洋房

引用:我都睇緊搞帶,+ERGOBABY360+,i+angel+RAINB

原帖由 cookiemo 於 15-07-12 發表
我都睇緊搞帶, ERGOBABY360 ,i angel RAINBOW 2 同 SINBILL EZBAG 好~3款都好似唔錯 ...
三個牌子都差唔多價錢
我係Siibin 專門店試揹個2歲仔仔,同i angel 一樣都係會覺重,但Siibin seat 下面有得放下銀包,但唔考慮買,始終Ergobaby 揹得舒服唔覺重,但夏天真係好熱

大宅

想問問大家,我仔1歲23磅,面向前多,應該邊隻最岩我?因為我用緊pognae,bb經常向前仆甘,要買多條

大宅

網上見呢款較平的i-angel, 請問各位mama知道好用嗎?

男爵府

引用:買ergobaby既話,係咪360 會好d

原帖由 Takitaki2013 於 15-06-29 發表
買ergobaby既話,係咪360 會好d? 我有個唔係360 既, 向唔到前好似bb冇咁開心。但又諗緊買唔買多條360 定i ...
我唔建議向前孭,因為佢對腳仔會成日fing,踢到亞媽死死下

珍珠宮

我仔19個月大用緊IANGEL四季(舊款),日日用用到爛咁滯,佢又冇咩唔舒服,坐得OK喎,都卸到力,但一舊野真係好嘥位,而且我摕住佢坐低就"銀"住我勁唔舒服,佢又已經識行可以唔洗揹咁多,我諗住買條二手普通ergobaby帶出街備用。

hipseat其實可以獨立用個seat位,可以隨時放bb落地行,唔洗又拆扣又盛。

如果iangel rainbow / ergobaby 360早d出,我就唔洗買普通hipseat,一定買呢兩款其中一款

男爵府

引用:Quote:原帖由 cookiemo 於 15-07-12 發表我

原帖由 木弓木 於 15-07-12 發表
三個牌子都差唔多價錢
我係Siibin 專門店試揹個2歲仔仔,同i angel 一樣都係會覺重,但Siibin seat 下面有 ...
我想問下你,sinbii專門店喺邊呀?

複式洋房

回覆:kikitea 的帖子

九龍灣9F
太古城
你上網search

大宅

有無媽媽兩款都用過?想知hipseat類定ergobaby 360(無hipseat) 對bb黎講坐得舒服D?

伯爵府

開心吸收勳章

chingch 發表於 15-8-1 10:02
有無媽媽兩款都用過?想知hipseat類定ergobaby 360(無hipseat) 對bb黎講坐得舒服D?
...

我都想知

大宅

畀面勳章

snoopylin 發表於 15-5-7 16:01
寶貝仔現在差唔多5個月,重18磅左右。想知Ergobaby 同 I Angel 既分別?可用到幾多歲? 太多款,唔知買邊個 ...
ergobaby 好熱.....BB 貼住曬自己

大宅

引用:Quote:snoopylin+發表於+15-5-7+16:01+寶貝

原帖由 emignow 於 15-08-11 發表
ergobaby 好熱.....BB 貼住曬自己
我也是怕太焗熱
所以揀I-angle rainbow

大宅

回覆:chingch 的帖子

兩款都有、始終都係鍾意ergobaby 多啲, 我由兩點揹到七點幾都唔覺得辛苦

但hipseat,揹個幾鐘已經覺得攰

民房

我都有諗過買I ANGEL ERGOBABY HIPSEAT 好,問左身邊幾位媽媽朋友,大家都話ERGOBABY 360好用,美國牌子,技術信得過! 個日我專登去店舖睇下實物,拎上手都覺得質料唔錯,仲出左新款ERGOBABY HIPSEAT,有坐墊,6種揹法,SALES姐姐仲話ERGOBABY 設計符合人體工學,唔怕BB 出現O 字腳~我試下個坐墊位,軟硬度尚算適中!

聽完甘多,我又去睇下I ANGEL實物比較下,韓國設計的確夠時尚~但我放BB上去試坐個陣,我發現佢對腳既形狀有D 怪,好似坐得冇ERGOBABY 甘舒服自然。

最後我上網睇下資料,原來ERGOBABY既人體工學設計有拎獎,信心即刻大增~~ ^^V

禁止訪問

回覆:snoopylin 的帖子

首頁

尾頁

跳至