自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

回覆:推住bb車學咩人入街市,行超市啦!

有乜唔啱可以出聲,但用腳踢人地的bb車就好過份好無品,禍不及小朋友,做乜要咁樣去嚇小朋友呢!!

好老實講,依架湊小朋友真係好大壓力,咁又唔得咁又比人話~

我比較幸運,因為我老公會幫我買餸,我慶幸自己唔使帶埋個女去街市買餸,回想我個女仲係bb時,我都係去邊都要推bb車,因為我實在唔夠氣力揹個女,雖然我個女已經係輕磅,但我都一樣係輕磅,我得80幾磅咋,阿女依架3歲都係得11 kg,但佢仲係bb時,我都係揹佢揹到9個月就揹唔到喇,因為試過一次揹得時間比較長,其實個次係頂硬上,結果博頭同條腰痛左足足一個月,自此唔敢再揹~

男爵府

果個人應該無小朋友,一啲都唔識體諒人

男爵府

個女人好衰!我完全明白!
自己都小心啲,揀啲少人嘅時間才去!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我冇試過推車入街市,邊個整到邊個都唔好,唔想勞氣

翡翠宮

引用:有乜唔啱可以出聲,但用腳踢人地的bb車就好

原帖由 小manman 於 15-08-13 發表
有乜唔啱可以出聲,但用腳踢人地的bb車就好過份好無品,禍不及小朋友,做乜要咁樣去嚇小朋友呢!!

好老實 ...
坦白講,如果當時要我揹住個女,兩隻手仲要攞住d餸,莫講話日日,就算一次都已經攞我命~

所以如我當時要買餸,我都會推bb車,咁樣d餸又可以勾落架車度~

公爵府

打口咁衰!

男爵府

個女人嘅行為係衰,但其實我都認同,推bb車唔會去街市,又污糟又迫,用“咩”帶會好啲

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我大仔6個月大時都廿幾磅,點揹住買!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

水晶宮

我明你的心情, 有好多人會叫你背揹帶,
但有幾多個明白,無論去超市定去街市都一樣,
買一家人的餸,又揹一只中到大碼的b,
好難拎的,超重, b乖都好,喊起上嚟好難搞,有bb車就方便好多。

大宅

咁衰架,都唔體諒下,好彩我屋企樓下個街市好闊落,我仔一歲廿幾磅時用揹帶都勉強可以,依家歳半呀仔都三十幾磅揹唔到了,我朝朝都要推車去街市,都好怕撞到人

男爵府

我推bb車真係唔會入街市 因為又迫又濕 我次次都去超市買餸 如果要入街市只會咩住丫女

侯爵府

育兒性格勳章

我帶車一定去超市,乾淨d同埋唔駛同人迫
如果唔係好多野買會抱住個仔入街市。。

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

君子用口不動手!仲用腳踢車!正癲婆!!嚇到我bb事大

珊瑚宮

2024年龍年勳章

個topic咁熟口面既

大宅

回覆:小心肝 的帖子

男爵府

wishmeluck 發表於 15-8-13 17:43
又冇文明規定,d人真係痴架,入得去就代表handle到啦,關佢乜事啫
講得唔錯,所以以後大家唔好嘈自由行推住個0急周圍去,因為無文明規定,入得去就代表handle 到

子爵府

sillycat008 發表於 15-8-13 17:41
我推bb車排隊都比人話我「推bb車就唔好企人後面啦」
咁應該同佢講「係囉,你都係排去我後面把啦」

男爵府

問題係而家超市都好多人,D貨又放到密麻麻,而且推住BB車又點推購物車呢

已刪除用户

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

個女人係衰,但我湊大個女咁耐,次次都揹住入街市,街市地下污糟又多人,推車我都唔中意

我附近無街市,的士都要3x蚊先到,我多數巴士咋

首頁
12345...6

尾頁

跳至