想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:kammyyeung12 的帖子

30至33日一 cycle

別墅

回覆:Bingo 原來唔一定有徵兆

祝bb痴實。希望下個都我

大宅

回覆 Spongbabii 的帖子

其實我MC都無咩徵狀, 無JM 們講的胸脹, 肚吉吉地, 乳頭痛等, 極其量MC 前肚feel 到有少少寒, 今個月都差唔多徵狀, 只係無FEEL 到肚寒咋, 所以一心等M C, 點知中左

大宅

回覆 kkk2015 的帖子

因為之前睇開有2個中醫都話我宮寒, 腎虛, 難有D, 其中一個教我飲薑水, 浸腳幫助暖子宮, 薑水: 用一湯碗已切片的薑煲水, 水滾後轉慢火再煲20分鐘, 我會煲一次FOR 幾日飲,放雪櫃, 日日煲好煩, 每日飲就steam 熱加紅糖或黑糖, 其實可以買即沖的, 但個人覺得買的得甜味, 無咩薑味, 所以自己煲, 又平好多.
浸腳: 都係用大量薑皮, 薑片, 加3L 水煲滾再轉慢火煲20分鐘, 然後倒一半灘到適溫浸腳, 另一半再reheat 滚放一旁, 等薑水凍左再加落去, 希望幫到你們

大宅

我係日日飲同浸呀! 不是只為生BB, 因我怕凍, 尤其腳會覺得凍, 所以飲薑水令人暖D, 浸完腳好舒服, 所以KEEP 住做, 但當然有工人姐姐幫忙做煲水的工夫

大宅

引用:我係日日飲同浸呀!+不是只為生BB,+因我怕凍

原帖由 珍寶寶貝 於 15-09-29 發表
我係日日飲同浸呀! 不是只為生BB, 因我怕凍, 尤其腳會覺得凍, 所以飲薑水令人暖D, 浸完腳好舒服, 所以KEEP ...
thanks! 好有用

請問浸腳每日浸幾耐?

薑水每日當水飲?

大宅

我一邊浸腳, 一邊上網, 唔覺唔覺都浸半小時
我每日一杯, 唔係當水飲呀!

大宅

引用:回覆+kkk2015+的帖子我一邊浸腳,+一邊上網,

我一邊浸腳, 一邊上網, 唔覺唔覺都浸半小時
Thank you! 我試下

男爵府

恭喜哂呀,祝好孕

複式洋房

引用:我試左2年幾,之前一直睇開JM BINGO 分享,

原帖由 珍寶寶貝 於 15-09-26 發表
我試左2年幾,之前一直睇開JM BINGO 分享, 會胸脹, 乳頭痛,三角位扯痛, 反胃....... 每次排EGG 後幾日我都不 ...
恭喜你、請問你红緑D係邊度買?係咪要用晨早第一次小便?

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

引用:回覆+Spongbabii+的帖子其實我MC都無咩徵

回覆 Spongbabii 的帖子

其實我MC都無咩徵狀, 無JM 們講的胸脹, 肚吉吉地, 乳頭痛等, 極其量MC 前肚feel ...
今日due date,我check紅d無野睇,打定輸數了
睇黎真係要睇下婦科,睇下係咪有問題

大宅

恭喜曬!希望快D到我

大宅

我覺得因人而異, 有徵兆既CYCLE(S)通通係炸糊, 我都係無徵兆個CYCLE原來得左...祝福你

大宅

回覆 珍寶寶貝 的帖子

恭喜呀!咁你有冇戒凍飲同生冷嘢?我都係腎虛同宮寒~

大宅

回覆 galaxyjen 的帖子

多謝晒

大宅

回覆 Hopefor2015 的帖子

我淘寶咋

大宅

回覆 gelawla 的帖子

一定一定, 祝福你今個月就得左

大宅

回覆 Lovelytif 的帖子

我初初真係戒晒凍飲, 生冷野, 但試左超過2年, 真的有點心灰意冷, 所以這幾個月係夏天, 我都會飲凍飲, 食雪糕, 飲咖啡奶茶等, 但唔係太過份, 這個月我排EGG 那幾日直情呢幾樣食齊, 其實真的無預中, 但感恩都中左

大宅

回覆 珍寶寶貝 的帖子

唯一做的是飲薑水同用薑水浸水,你係時時刻刻都飲定日一整一杯飲呀…同埋係用新鮮彊定彊粉??thanks ar.

大宅

一日一杯, 飲太多我驚好燥, 用新鮮薑煲

首頁

尾頁

跳至