自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:沖繩親子旅遊

渣車的話,泊車會唔會好貴?
我向東京同大阪租車渣,租車好平但泊車貴到爆

大宅

clalorin 發表於 16-4-6 08:51

...

沖繩真係揸車最方便,如果唔係那霸,大部分地方都唔使錢泊車

子爵府

回覆:68463259 的帖子

我都會去,留毛先

子爵府

回覆:berry 的帖子

我訂了8月要$10500左右

伯爵府

回覆:leopak 的帖子

Thanks

子爵府

引用:Quote:kid+發表於+16-4-5+13:42+係咪做玻璃

原帖由 Iamfree 於 16-04-05 發表
係! 玻璃杯或其他玻璃品.
謝,需時多少時間?

子爵府

引用:渣車的話,泊車會唔會好貴?我向東京同大阪

原帖由 clalorin 於 16-04-06 發表

...
泊車多數免費,或者好平,如市區1000日元泊全夜,郊遊500日元

大宅

引用:我訂了8月要$10500左右

原帖由 vickyching817 於 16-04-06 發表
我訂了8月要$10500左右
請問你book邊間?幾人?

子爵府

2024年龍年勳章

男爵府

LM

禁止發言

回覆樓主:

禁止發言

禁止發言

伯爵府

沖繩我舊年四月去過,個人覺得好啱帶小朋友去,好好玩。我仔舊年六歲,同行仲有兩個五、六歲的小朋友,個個都玩得好盡興,好想再去多次。

我推介沖繩兒童王國,雖然呢個地方有點舊,又唔係話非常特別,但入到去好舒服,唔多人,好多近距離接觸動物的機會。有個區域有好多小動物可以比小朋友抱冋埋餵治,又有得騎馬。有得駕電動車。裡面有個Wonder museum,用D有趣的方法介紹D科學原理,我仔勁like,唔肯走。

另外菠蘿園小朋友都會好鍾意,雖然嗰度唔大,唔會可以留好耐。但小朋友好鍾意坐菠蘿車。我仔為食,坐完車入去買嘢食嗰度好大,好多嘢試食,佢好enjoy。

水族館都值得去,外面有得餵海豚。又有個超大繩網,而水族館都好靚,睇鯨鯊好震撼。

我仲推介名護動植物公園,嗰度主要係一個雀鳥公園,係幾舊吓,但我地全部人都覺得好特別。首先可以坐火車圍燒一圈,喺火車度可以餵鴨餵雀。跟住一路上行入去,好多雀仔會跟住你,我入去時咁啱遇著餵食時間,見到百鳥歸巢的震撼場面,好有趣。裡面仲有其他動物,可以近距離接觸同餵。

坐潛艇小朋友又係會好開心,我無去到水中展望塔,但坐咗恩納某酒店的潛艇,有得餵魚。

長滑梯又係必玩,可以去多幾個,小朋友實鍾意,其實連大人都覺得好好玩。

我有帶小朋友去Round 1遊樂場玩,男仔唔洗講實鍾意。不過就睇大人覺得值唔值得去,呢個indoor playroom日本好多地方都有,但香港就無呢個type的indoor playroom。Round 1係我仔至愛!

至於食方面,我覺得沖繩食嘢又好食又抵食,如果去恩納必試琉球之牛,真係好正!名護 '大家'食物講真唔算特別,如果去的話都係為咗影吓相,如果小朋友中有女仔的話,可能會鍾意著吓和服影相。美國村D迴轉sushi好抵食,質素未必係好好,但真係好抵。

個outlet我覺得好行,買唔買到嘢好個人,我自己就買到,但有朋友就覺得無咩特別。

另外,我無去到Bios之丘、體驗王國同琉球村,不過我估都會好好玩。上次我住八日都唔夠玩,而我嗰八日係無去過那霸市中心,我住喺恩納,全程主要倍小朋友玩。個人覺得比北海道仲好玩,北海道我上年十月同今年二月都去過。

順帶一提,我舊年係四月去,所以仲未游得水,所以完全無陽光海灘,但我覺得好多嘢玩。不過,好睇大人鍾意咩旅遊方式,我同班朋友帶小朋友去旅行就全程主要為佢哋,只有夜晚出去食吓嘢時係大人時間,所以我覺得好玩都係因為好多嘢啱小朋友,shopping同大人娛樂嗰D我唔太重視的。

大宅

引用:沖繩我舊年四月去過,個人覺得好啱帶小朋友

原帖由 aidan08 於 16-04-07 發表

沖繩我舊年四月去過,個人覺得好啱帶小朋友去,好好玩。我仔 ...
d 境點幾特別, 小朋友大d我都想去多次,參考下你先

大宅

引用:+本帖最後由+aidan08+於+16-4-7+17:01+編輯

原帖由 aidan08 於 16-04-07 發表

沖繩我舊年四月去過,個人覺得好啱帶小朋友去,好好玩。我仔 ...
好詳細...好好呀!!!!
同埋想請問兒童王國果到你自駕去定搭車去呀?
我14號會去呀,但好驚自己唔識搭車去呀..因為我地唔係自駕,睇下你係咪自己搭車去可以指教下...thanks!!!!!

大宅

留毛,8月去😆

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

8月中去,打算自驾游
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

引用:我都係暑假去香港航空$7000兩大一細 +

原帖由 berry?????? 於 16-04-05 發表
我都係暑假去香港航空$7000兩大一細
好平喎,你係買左幾時去?

伯爵府

kiki519 發表於 16-4-7 18:53
好詳細...好好呀!!!!
同埋想請問兒童王國果到你自駕去定搭車去呀?
我14號會去呀,但好 ...
我係自駕的,所有地方都係自己駕車去呀,所以幫唔到你了。唔好意思!

首頁

尾頁

跳至