自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 16-9-22 00:19
有無貓唔食魚 ?

熊貓
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要出事香港一樣有
之但係大陸的確高危
都係果句
講個人定力

等如有個笑話
飲啤酒會屁股痛
係啤酒有問題
定係有其他問題?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

公爵府

攪清楚係自己做生意同打工係唔一樣.

我見有好多都唔去玩既, 亦有好多去玩.
去玩有上身既, 亦有唔上身的.

好睇每個人的定力, 睇法同價值觀.

我老闆一定要去玩, 但佢都知有d廠的人係唔玩既, 所以好多時上去傾野, 開完會去食飯, 果邊工救的老闆通常食完飯就會走, 我老闆自己搵人去玩. 果個廠老闆一次都未玩過.

亦有見過迫於無奈要陪我老闆去玩的人, 好多都只係坐下飲下酒, 好快醉了比人搬走.

我老闆試過出差同我去玩 (我係女人), 咁我都會陪下佢, 有d女仔幫我加下酒, 點下歌咁. 當然我坐一陣就走.

亦有同事同老闆去玩到癲左, 所以人人唔同, 亦真係有貓唔食魚. 睇下您信唔信

子爵府

回覆:請問在中國做生意,多樓須要去有伴唱的KTV嗎

我註守大陸時,一星期有3/4晚要出去食飯應酬。好多時都有女,有D認得係公司的廠妹,有D就完全唔識,但肯定無論係公司女定外來女,出得黎同老細/廠長食飯都有下文,我就眼見我同事就帶咗條工廠女上房瞓。

珍珠宮

1x年前全公司上大陸同廠食飯,食完落K,一到廠老闆就叫經理搵成班女出嚟,當年唔興整容都要幾靚有幾靚,之後老闆見我地幾個女仔悶仲叫左2隻6尺高有老黎feel嘅鴨陪我地(好純情,齋玩骰盅咋),女老闆在場男老闆都照搵女坐,仲俾我地知佢明抽水(我前老闆都高大威猛架,我諗個小姐都好樂意俾佢抽)…聽聞當年陪坐只係250-300人仔,K樓上就係酒店,好多男同事當晚都有下文…

有jm 話要有野香港都可以有野,係,但多好多effort囉…喺上面成日將自己expose喺呢啲環境裡面我諗就算幾有定力都難免唔動心…

伯爵府

回覆樓主:

我屎佬以前工作關係,有返大陸,佢承認有同客及同事去過有女既ktv,而且很平常。當然佢話自己仲好清白,反而其他同事會帶女上酒店過夜。
不用問我信不信佢,總之佢現在乖乖在我身邊,對過去的決定我沒有後悔就是了。

珍珠宮

引用:回覆 Lorican 的帖子我意思是在KTV房內,會

原帖由 ching1117 於 16-09-22 發表
回覆 Lorican 的帖子

我意思是在KTV房內,會拖手,或攬攬吧!
我老公應酬只係食飯,唔駛去ktv..所以睇每間公司既文化吧。

大宅

回覆樓主:

全世界都有魚食,唔淨係中國,就算係中國亦都唔需要去ktv先至有,食飯嘅地方就已經有魚食。等如香港很多男主人和家傭姐姐搞埋一齊

珍珠宮

回覆樓主:

你去一次就知

珍珠宮

回覆樓主:

呢度好多jm好純的,男人話只倾计無渣波,只打飞机無上度,都信的

Dwmn    發表於 16-9-22 14:49

子爵府

唔使做生意,
普通打工的,
都要應酬,
飲酒一定要,
KTV, 夜總會,
一定有女,
伴唱又好, 小姐又好, 廠妹又好,
有D錢就有,
要下文有下文,
少D定力都唔掂

大宅

畀面勳章

ching1117 發表於 16-9-22 07:49
回覆 Tina751212 的帖子

其實好多人都有微信,但唔認有A/C,就有問題了...現在我朋友男朋友,認了一定會陪客 ...

其實你朋友已經有答案
有時候,某些事情
心知便算了
要走的人留不住
要留的人趕不走

子爵府

tkop 發表於 16-9-22 00:28
関多樓咩事

我都想問 多樓就要去唱k

男爵府

大陸係好興應酬, KTV 夜場煙酒難免, 全部有伴唱有女任你揀, 道德意識非常低, 要錢唔要錢大把你玩, 知道你有HKID C 多兩錢, 我唔敢講100% 男人都會有下文, 但99.999999都走唔甩, 即使有女朋友/老婆在場, 佢哋都唔會避忌, 如果另一半唔在場, 你可想而知!
我見過最離譜的CASE, 同枱食飯, 有兩個客係女婿/外父關係, 佢兩個一齊講艷史, 上次一齊去邊度邊度D女正, 作為香港良家婦女的我真想反枱!

別墅

十個男人,九個去滾

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

男人做得生意就遇咗有應酬,去KTV一定會有公主,幾百蚊多數摸下坐下大比,其他服務就要另計,視乎個男人受唔受得住誘惑囖

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KTV一定有女仔,仲好多tim

象牙宮

回覆:請問在中國做生意,多樓須要去有伴唱的KTV嗎

做左咁耐有大陸廠既公司,見公司最乖最好仔既,係大陸做做下都有收理2奶,初初都係唱k識,佢地好進取的。

別墅

ching1117 發表於 16-9-22 07:49
回覆 Tina751212 的帖子

其實好多人都有微信,但唔認有A/C,就有問題了...現在我朋友男朋友,認了一定會陪客 ...

我唔信,我都信唔過我老公,佢而家俾咗佢回鄉證我,但我都係想聽佢解釋,可惜佢閉口不提

公爵府

只能講對大陸女好積極進取,
尤其是見港男張身份證就如光環一樣,
話之你有老婆仔女,

首頁
12345...6

尾頁

跳至