自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

agnesbee 發表於 17-12-26 09:20
如果妳哋係電話嘅物主,又會點諗 [
如果我係電話物主,自己的野擲到人,我會擔心有無刑事責任同埋會唔會被人民事索償。

mother904    發表於 17-12-26 11:39

子爵府

mother904 發表於 17-12-26 11:30
如果家中有雜物掉落街,有人受傷的話,屋主要負責,這是法律同常識

物主不好好放好自己物件就去玩危險遊 ...
個個一句唔好彩就不負責任, 咪世界大亂羅

翡翠宮

畀面勳章

嵐嵐喵1234 發表於 17-12-26 11:34
我見好多討論區都一面倒話遊客引起意外事件主辦單位無責任, 要機械遊戲出問題先關主辦單位事, 好似今次咁, ...

咁要睇番主辦單位有冇做好管理遊人的工作

岩岩問左成日搞公開活動的搞手,佢話場內發生任何問題都一定係主辦單位負責,所以主辦單位一定要買第三者保險

如果主辦單位認為責任不在他們,他們要舉證指出點解唔關佢地事,例如單位已經事先做好安全措拖,遊人私自不聽勸告之類

日日是好日

水晶宮

其實玩機動遊戲要放低隨身物品 包括手機, 係常識, 奈何而家d 人係唔識!

個手機物主在呢件事上係有責任.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

嵐嵐喵1234 發表於 17-12-26 11:34
我見好多討論區都一面倒話遊客引起意外事件主辦單位無責任, 要機械遊戲出問題先關主辦單位事, 好似今次咁, ...

梗係唔係啦!如果晤係乜野叫Public liability? 無辜嘅人喺佢個場地裏邊有事,正如商場演唱會戲院等等,都要買public liability啦! 我仔係中學生搞聯校活動,佢哋係學生做Committee都識去買public liability, 呢啲係保障入場者嘅基本野黎架喎。

水晶宮

嵐嵐喵1234 發表於 17-12-26 11:30
吓, 入醫院喎, 追番醫療費唔係好正常咩

所以咪話傻囉
俾曬d證據人地
仲邊有得追?

電話? 無見過喎 咩電話 ? 自己跌親?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

畀著我可能我會去咗醫院驗傷,報警交畀警方
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

BKsquare 發表於 17-12-26 14:17
所以咪話傻囉
俾曬d證據人地
仲邊有得追?
有心人裝無心人

首頁

尾頁

跳至