自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

回覆 cattz288 的帖子

Download後登記時,要入身份證资料,及影相. 你们都是这様?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

熊大 發表於 17-12-29 23:31
咁我想請問即wechat pay hk可在大陸使用? 咁會點計兌換率?謝謝!
唔係喎,兩地we chat pay好似話分開的,內地we chat pay綁內地戶口,只可以喺內地用ga咋。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mln 發表於 17-12-29 23:32
使唔使轉返中國先可以用到丫? 因為錢包有香港同中國之分。
我係用中國的,直情係中國電話咭,特登去中國銀行開戶口玩wechat pay.

男爵府

回覆樓主:

今日去萬寧想買一隻維他命,見話微信再會有特價.. 到比錢時話我錯誤, 我整咗勁耐,又綁信用卡,又銀行賬戶咁,都唔得..... 估計只係可以比大陸版本先得.... 搞到我好炆憎,結果仲要比原價買

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 17-12-29 23:56
我係用中國的,直情係中國電話咭,特登去中國銀行開戶口玩wechat pay.

我都有開中國銀行戶口, 但是電話就停左了,現在就係話我資料唔同, 唔比我申請, 早知一早係大陸時搞埋wehat pay 登記啦…

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我link咗信用卡,暫時未用過wechat pay,如果有優惠,應該會用

大宅

sts8000 發表於 17-12-30 00:03
今日去萬寧想買一隻維他命,見話微信再會有特價.. 到比錢時話我錯誤, 我整咗勁耐,又綁信用卡,又銀行賬戶 ...

吓,乜咁㗎!
等我增值了試試係咪咁……

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 17-12-29 23:56

如果我選擇香港, 綁住香港銀行咭,咁大陸人開的群組裡搶紅包, 我又可唔可以搶到呢?因為我無登記實名制話我搶唔到紅包, 你知點做嗎?

大宅

DoReMi媽媽 發表於 17-12-29 23:54
唔係喎,兩地we chat pay好似話分開的,內地we chat pay綁內地戶口,只可以喺內地用ga咋。 ...

明白,有時d淘寶賣家叫我wechat pay.. 不過果時唔識搞,最後用返支付寶

象牙宮

mln 發表於 17-12-30 00:03
我都有開中國銀行戶口, 但是電話就停左了,現在就係話我資料唔同, 唔比我申請, 早知一早係大陸時搞埋wehat ...
我係為咗we chat pay特登去深圳開中國銀行戶口,因為喺大陸用好似好方便。

象牙宮

mln 發表於 17-12-30 00:06
如果我選擇香港, 綁住香港銀行咭,咁大陸人開的群組裡搶紅包, 我又可唔可以搶到呢?因為我無登記實名制話 ...
唔好意思,哩樣我真係唔知

象牙宮

熊大 發表於 17-12-30 00:09
明白,有時d淘寶賣家叫我wechat pay.. 不過果時唔識搞,最後用返支付寶

如果去大陸玩,we chat pay真係好方便的。不過穩陣啲就係開個戶口唔放太多錢喺裹面,夠玩夠食就可以。

大宅

DoReMi媽媽 發表於 17-12-30 00:11
如果去大陸玩,we chat pay真係好方便的。不過穩陣啲就係開個戶口唔放太多錢喺裹面,夠玩夠食就可以。 ...

知道,thank you!

DoReMi媽媽    發表於 17-12-30 11:48

大宅

回覆樓主

始終都係大陸app,安全性有待考究。我有用大陸wechat pay,係方便嘅,不過唔會綁自己d卡囉。淨係用餘額就算。

公爵府

回覆樓主:

咁我係7-11增值用港幣,淘寳可以用wechat pay??

咁港幣wechat pay 可以上大陸用嗎?
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

sts8000 發表於 17-12-30 00:03
今日去萬寧想買一隻維他命,見話微信再會有特價.. 到比錢時話我錯誤, 我整咗勁耐,又綁信用卡,又銀行賬戶 ...

呢d優惠,好多時大陸專有,仲要係大陸身份證

伯爵府

回覆樓主:

wechat pay 個app 係點架,我淨係搵到 wechat

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

好方便,我有大新戶口,
直接係戶口扣數

伯爵府

三棵樹 發表於 17-12-29 22:03
係咪link up左信用卡後,照俾個qr code商戶scan,就會自動碌卡俾錢 ?

係,好鬼易用,昨晚去客家好棧晚飯,原本想用apple pay, 見到WeChat pay又有即減,即用,即時$100減$50其實我係縛同一張信用卡的

首頁
12345...11

尾頁

跳至