懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果想搵張醫生去仁安接生應該幾時book 床位嗰D?
上次產檢張醫生話仁安唔會full, 唔駛咁早book 定

男爵府

hkbusfan 發表於 18-1-26 12:09
上次產檢張醫生話仁安唔會full, 唔駛咁早book 定:question ...

張醫生講真嘅,我好似成32週先book,去登記當日仲有位剩。

男爵府

freshrose 發表於 18-1-26 11:21
你會唔會搵高醫生接生?

會呀,其實我舊年二月已經係佢接咗一次,黎緊第三胎再搵番佢

男爵府

hkbusfan 發表於 18-1-26 12:09
上次產檢張醫生話仁安唔會full, 唔駛咁早book 定:question ...

我上胎都係32w先去落訂。有d媽媽36w先去添

侯爵府

改造人 發表於 18-1-26 14:07
會呀,其實我舊年二月已經係佢接咗一次,黎緊第三胎再搵番佢

高醫生順產幾多$? 你係開刀定順產?

大宅

Hewen 發表於 18-1-26 03:58
回覆 fongclai 的帖子

請問可以比張醫生whatapp我嗎?
已pm!

男爵府

freshrose 發表於 18-1-26 14:27
高醫生順產幾多$? 你係開刀定順產?

我順產呀,醫生費23000

別墅

回覆 fongclai 的帖子

吾該曬你呀,非常感激激!

洋房

問想張醫生地址喺邊?

大宅

janp 發表於 18-1-26 22:13
問想張醫生地址喺邊?

尖沙咀彌敦道132號美麗華大廈1810室

大宅

回覆樓主

我都喺上年11月揾高醫生接生,覺得佢好nice 好細心,喺十幾周時佢都有主動照到我胎盤比較低,之後每次產檢佢都有幫我monitor 住

我係去尖沙咀嘅,多數揀閒日上午 (唔係第一個),每次都係大約等半個鐘就到我,我覺得OK 呀,不過同意等比錢就真係等得耐..

如果我有下一胎,一定會再揾高醫生!

別墅

回覆樓主

我兩個醫生都睇過,一開始8週左右就睇張醫生,我上胎生既時候有肩難產,我一入佢房時,佢第一時間係睇我個小朋友先,係咁叫佢舉手有下手比佢睇,我當時都呆一呆佢做咩呢(我登記時比晒上胎醫生證明有肩難產既信同資料姑娘)原來佢好緊張我個小朋友有無事,個下我已經對佢印象好好,之後佢就千叮萬囑姑娘要copy晒我上胎d資料話好重要,之後解釋比我知其實上胎我咁咁咁係好危險,小朋友會有機會點點點,仲不停提我去政府檢查時要留意d咩。佢比我既感覺係好緊張,仲緊張過我自己我之後都搵佢做檢查,但因為佢只掛仁安,我住港島區好唔方便,所以我中期就試過睇高醫生。但睇完之後感覺分別好大,高醫生比我感覺好趕時間,照超聲波明顯無張醫生咁細心,我都有講返上胎個case比佢知,比晒d醫生信佢睇,佢睇完比返我無留底,最後話睇下後期bb size先傾下點做,成個過程好似好趕咁。所以之後我都返返去張醫生度,感覺warm好多同放心好多,最後我決定搵佢接生。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

聽sis 介紹搵高 完全唔覺得佢細心 好快講嘢 係咁叫我快d 照超聲波 馬上寫嘢就趕我走 問題都未問完 唔會再去石門咁遠搵佢 tst 多人d
te quiero mucho mi amo

大宅

CoCo8820 發表於 18-3-3 10:58
唔知係咪太早期,高醫生部機照出黎一pat野甘,我依家9W,又睇得好快,5到10分鐘。又唔覺佢真係其他jm講甘細 ...

我其實都覺 高醫生照出黎一pat野咁 都唔知係咪早期原因
我都諗緊搵唔搵多個醫生睇比較下

侯爵府

美露比 發表於 18-3-4 21:23
我其實都覺 高醫生照出黎一pat野咁 都唔知係咪早期原因
我都諗緊搵唔搵多個醫生睇比較下
...

我初期睇佢都覺得勁趕,可能初期無咩野照,去到中期先再睇返佢,佢都係趕,但會講多少少野…………我暫時未覺得佢又暖男feel

複式洋房

改造人 發表於 18-1-26 14:07
我上胎都係32w先去落訂。有d媽媽36w先去添

我上星期睇完張醫生佢無咩野講, 又無叫我幾時再返去再睇,真係唔知幾時去照下好,想問知唔知張醫生開刀幾錢

佢仲同左我講我原本有兩個卵,但去照時得返一個成長,之前去睇其他醫生都無同我講,我果下真係好後悔無早d 睇, 可能求得返。。。

男爵府

catcatvans 發表於 18-3-5 01:35
我上星期睇完張醫生佢無咩野講, 又無叫我幾時再返去再睇,真係唔知幾時去照下好,想問知唔知張醫生開刀幾 ...

你而家好早期?咁早期無嘢睇無嘢講係正常,最多講到有定無、有無心跳..你咁早問開刀,尤其係張醫生佢一定唔會騷你起碼12週啦。
卵嘅嘢無得太介懷,咁早期嘅流失都係佢自然淘汰,本身染色體有問題,你早d定遲d去睇其實都無分別,唔會可以做到d咩嘅

男爵府

catcatvans 發表於 18-3-5 01:35
我上星期睇完張醫生佢無咩野講, 又無叫我幾時再返去再睇,真係唔知幾時去照下好,想問知唔知張醫生開刀幾 ...

其實你問張醫生收費佢就會答,反正佢順產或開刀係一樣價錢。

別墅

qqapplepie 發表於 18-1-19 19:19
我係尖咀睇張醫生,700蚊一次,我係中期流咗個半月啡,佢真係好好,我係朋友介紹,未睇佢第一次就whatsapp ...
Pls check pm many thanks

首頁

尾頁

跳至