少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

NatalieTY 發表於 18-3-5 01:13
我帶個仔去play house度玩都遇過呢d小朋友習慣性動手打人推人,霸王,個媽媽係隔離完全唔理(可 ...

應該有打開
我女以前有個同學就係咁,對小朋友都一巴車。我係真係俾佢嚇親
佢放學叫媽媽買零食,無買,當衆一巴車再踢大叫大喊
佢媽就買零食賠罪話佢信主,唔可以唔尊重小朋友

男爵府

回覆樓主:

我朋友個女都一樣,不過佢細過我仔一年左右,黎緊就三歲,小見會覺得佢好得意,見得密既時候就會覺得佢麻麻

試過黎我屋企玩爛我屋企既錢罌玩具,黎我屋企玩,抄哂啲玩具出黎玩吾緊要,但佢真系吾玩就掉落地,吾會話放番原位,會無啦啦走上我張床又跳又踩枕頭(著出街衫,仲著緊襪,我朋友只會講句你有冇問過姨姨呀?)
其實我都預左有小朋友黎屋企玩一定會系咁,但只不過調番轉,我仔去其他人屋企吾會咁樣,吾會無啦啦走上人地張床跳,玩玩具會一樣還一樣,玩完會放番好先再玩第二樣。

見朋友餵食飯仲激氣,一定要有電話,冇就大喊(因為小朋友爸爸寵慣哂)
食飯其實未飽,但佢會因為吾想食就吐番哂出黎,或者食兩啖就嗌飽跟住就吐,轉個頭又話肚餓要食包食糖。

試過有一次,我同阿仔同佢兩母女去公園玩,佢女特登整啲泡泡落我隻腳到,我條褲濕哂,我另轉見到佢系到抹我條褲我就細聲問佢,你做乜整到姨姨條褲濕哂呀?吾準咁樣玩架喎知吾知道呀?可能我個下嚴肅左小小咁講啦,但我絕對吾系鬧佢 佢就吾出聲擘大個口,跟手就大喊跑番轉頭搵我朋友 我個下好吾好意思,好似趁人地阿媽吾系到整喊佢個女咁

不過我知道呢個女第時一定好難搞 因為已經比佢地寵慣哂~~

伯爵府

日本成 發表於 18-3-5 00:33
我希望第日我個仔唔好選錯,唔係真係激死我

我都唔想第日個身抱走上bk唱我

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-3-5 00:36
唔聽人講,最後一次對父母KO其他家長(其實個個好心想幫下佢),佢話交了給天父,小朋友會由天父引領:sweat ...

真係”神回”
咁答真係無野講

男爵府

waiiwaii0611 發表於 18-3-5 01:29
我朋友個女都一樣,不過佢細過我仔一年左右,黎緊就三歲,小見會覺得佢好得意,見得密既時候就會覺得佢麻麻 ...

最憎人出完街走上我上床,坐下都唔係咁鍾意,仲要踩枕頭,唔想瞓覺都聞到佢陣腳味

男爵府

sweet__heart 發表於 18-3-5 09:06
我都唔想第日個身抱走上bk唱我

係婆媳版出現

珍珠宮

日本成 發表於 18-3-4 22:07
話說今日阿爸d朋友上來食飯,其中有個帶咗個目測3,4歲嘅女來,坐BB車,都幾得意嘅

一入到屋我地係到準備 ...

小朋友好好醒的,比着d性格吾好既,重吾有風駛盡里咩

男爵府

回覆樓主

我覺得好好笑,你形容得好好

用戶要求終止服務

回覆樓主

甘種法,自作自受.....

小朋友都係一張白紙,父母唔好好從小做規矩,唔好期望個小朋友會突然之間開竅,話開竅都係從小要教,耐心同個小朋友講道理,希望有一日佢會明白....呢個世界冇免費午餐.....

侯爵府

fishfish121 發表於 18-3-4 22:27
有因必有果。個女將來嫁唔出真係多謝佢地

唔會嫁唔出 只不過親家會難愛點, 我表妹就係好例子

用戶要求終止服務

Ashleycorina 發表於 18-3-5 00:15
我發現可以打父母的小朋友都好慣手打人推人
有個家長同我講,佢仔女打佢,係一種表達, ...

我個仔小學有個同學家長,佢話佢個小朋友慣打到兩個細妹入醫院,仲好似講得好平常咁……

佢平時個仔喺學校有時會鍾意就打人,推人哋幾級樓梯跌落去,我個仔都試過比佢推過,一衆家長講起就好嬲,離囇大譜⋯⋯

我覺得好睇個家長點教,你教唔到同唔教係兩回事....

珍珠宮

畀面勳章

Ashleycorina 發表於 18-3-4 22:50

我見過唔少。

邊個話鬼佬唔管唔罵嘅人我覺得佢想太多...

成日幻想...

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都識人係咁教女,仲話自己個女只可以嫁有錢人

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

男爵府

日本成 發表於 18-3-5 09:16
最憎人出完街走上我上床,坐下都唔係咁鍾意,仲要踩枕頭,唔想瞓覺都聞到佢陣腳味
...

踩枕頭坐枕頭我仔都知大忌黎

伯爵府

回覆樓主:

我有個朋友又係咁,完全俾個女操控住,但佢父母唔覺得有問題,仲要好幸福咁,不過外人唔好理咁多

男爵府

日本成 發表於 18-3-4 22:07
話說今日阿爸d朋友上來食飯,其中有個帶咗個目測3,4歲嘅女來,坐BB車,都幾得意嘅

一入到屋我地係到準備 ...

唉~自作自受呀!
我大伯又係類似架, 一直教仔女都好鬆, 個仔細細個已經機不離手, 又吋咀, 仲話曳既小朋友都好聰明, 將來可幹一番事業咁話啵

珍珠宮

王國教室勳章

^—^ 發表於 18-3-5 10:37
我個仔小學有個同學家長,佢話佢個小朋友慣打到兩個細妹入醫院,仲好似講得好平常咁……

佢平時個 ...

唉,我細女都有同學咁,好難頂!家長可以乜都由佢,佢話責怪小朋友好傷佢自尊心,仲細,大左就會乖,神會引領佢乖

係咪無言?
教都唔教

珍珠宮

王國教室勳章

myaisha0435 發表於 18-3-5 10:41
邊個話鬼佬唔管唔罵嘅人我覺得佢想太多...

成日幻想...

係囉,成日美其名

我家族都有白人,我自己外國出世同大,我細個唔聽話,ground 完我的物品ground 我入房吖!
我有個uncle 係白人,佢平時好gentleman ,但自從佢發現香港有樣東西叫籐條,佢打斷幾條

珍珠宮

王國教室勳章

日本成 發表於 18-3-5 09:13
真係”神回”
咁答真係無野講

真係佢贏曬神之神回

首頁

尾頁

跳至