婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

SillyDogDogDog 發表於 18-5-13 22:04
我個姑仔大我10年,我冇99,但佢仲似我奶奶,因為佢冇仔女,佢老公長時間返大陸做野,我而家同緊C6 62住, ...

嘩 ,好惡頂喎聽到已經覺得!真係好怕呢D管家婆呀。辛苦你啦JM

大宅

回覆 AACheungCheung 的帖子

姑仔住緊她奶奶間公屋,有她的62,99及細她幾年的姑仔。
另外,我是姑奶,大我弟弟2年,從不煩他老婆又不過問他結婚買樓生仔,由得他們自己決定。我們關係一直客氣,他們又錫我的仔女。

大宅

回覆 ik1216 的帖子

無錯,我看住她大,對她很失望,飲茶食飯都算,最衰是不錫奶奶。

男爵府

ninewest882 發表於 18-5-13 17:46
求分享

因為要一湊2個無咩時間,如果得閒我真的可以將佢寫本書出黎.唔係誇張,相處咗7年嚟佢係我人生中第一次見過嘅人間極品!

大宅

Angela77 發表於 18-5-14 15:00
因為要一湊2個無咩時間,如果得閒我真的可以將佢寫本書出黎.唔係誇張,相處咗7年嚟佢係我人生中第一次見過 ...

Wahhh!!!你平時一定受唔少丫JM

大宅

回覆樓主

唔姑仔姑奶都好恐怖。。。拍拖初期成問個細佬(即我老公)愛唔愛佢,又話錫女友但更加要錫家姐(當住我面講我只能笑笑算),到結婚前買樓又差隻腳埋嚟,睇樓去睇親咩都話陰唔好買,到見家長又搞啲小把戲,結婚個日又有大龍鳳。同我老公講咗好彩我忍得唔係一早爆佢家姐。依家間唔使都畀啲蕉皮嚟,但老公已經忍唔住成日開佢波,奶奶對我還可以啦,依家無咩特別都盡量少見

大宅

tinker1212 發表於 18-5-16 21:28
唔姑仔姑奶都好恐怖。。。拍拖初期成問個細佬(即我老公)愛唔愛佢,又話錫女友但更加要錫家姐(當住我面講 ...

哇真係好恐怖呀!捻起都覺得恐怖呀!

大宅

回覆樓主:

我冇奶奶, 但有個好討厭乞人憎的姑仔,實際情況唔講, 只覺佢冇親情, 成日只識搵家人笨, 搵屋企人著數, 表面說話好聽, 實質斤斤計較, 視個一蚊大個條命的人…好憎佢, 希望越少見越好

大宅

回覆樓主

我個就佢自己未結婚時就覺得我搶左佢呀哥啲寵愛,依家結左婚就正常啲。相處咁耐,相處到的便無問題,溝通唔到的就少見少接觸就會少磨擦

大宅

tinker1212 發表於 18-5-16 21:28
唔姑仔姑奶都好恐怖。。。拍拖初期成問個細佬(即我老公)愛唔愛佢,又話錫女友但更加要錫家姐(當住我面講 ...

其實佢幾恐怖都好,最緊要老公企自己個邊。我結婚個日都係老公壓場先免卻麻煩。

大宅

有,我隻姑仔响我面前好好人,扮晒明白事理,原來佢一直响我背後放毒針,挑撥離間, 人前人後兩個樣,同我講一套, 同我老公6299又講一套屈我。我同我老公講,佢可以繼續相信佢阿妹作既故仔, 但如果再為條八婆鬧我屈我,我一定會同條反枱。結果係已經反左臉啦

大宅

Nasaph 發表於 18-5-18 17:46
有,我隻姑仔响我面前好好人,扮晒明白事理,原來佢一直响我背後放毒針,挑撥離間, 人前人後兩個樣,同我講一套, ...

有小小似我嘅story !!!
呢啲賤女人,真係唔洗畀面佢。反佢咪反佢囉!又冇得罪佢,仲乜無啦啦咁姐。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

我姑仔都係八婆一名, 完全無自理能力 大食懶 攪是攪非 ( 四十歲人樣好普通無拖拍 係都要露肉 d衫勁短勁小布撈味十足)試過清明拜山 著條熱褲重要 穿窿 見到羅友 重有好多好多驚人衣著

禁止訪問

Xmas吸收勳章

別墅

姑孻都好恐怖....會支持兩公婆分開....BB俾奶奶湊....唔俾BB媽媽湊唉..........
總之女人就係煩...........如果姑孻同奶奶聯手.....會KO你

伯爵府

Paradisebird 發表於 18-5-11 17:42
好明白你既心情,姑仔仲麻煩過99,好多小動作,人又假,好噁心。

同我姑仔一樣 係嘉誠哥間超市 正xx 人前扮好心 背後動腦筋 我已經所有家庭聚會都no show 唔想見到個廢人公主一家 無人幫自己 唯有自救 無眼屎乾淨盲

大宅

回覆 MimiChun 的帖子

你姑仔同我個姑仔有dd 似啊。當年我地買屋時,佢又係想要同我地住,因爲佢同佢阿媽關係唔好。等佢自己生咗BB之後,想慳錢,就想將bb放在我家,因爲我有工人。

別墅

Maureenbb 發表於 18-5-26 09:51
我姑仔成日當自己係姑9甘,成日對我老公呼呼喝喝,以前仲叫我名,從來唔叫我阿嫂,後尾我發脾氣話距好無禮 ...

Same with me,我結婚6年幾,仲叫緊我個名,我做人姑仔,阿哥結婚個日開始已叫佢老婆做大嫂

大宅

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至