跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

唉!他們最常講的便是「我們是上市公司,要向股東交待...」將責任推得乾乾淨淨,總之有得做就做,希望捱過了,市好就好啲嘞。

暑期班都差不多了,都好full吓,有幾天one day camp,又游水、`兵乓球、健腦操,而津津一樣有游水,仲有芭蕾舞、普通話,睇埋今個星期日最後衝刺,再報啲,加埋平時學開嘅,都好忙,有時仲要分兵兩路,大家報咗咩呀?

男爵府

sunmoon:
gigi 只報了中文寫作班、實用英文班和兒童日文班,本來想報名參觀雪糕廠,點知雪糕廠話驚豬流感,所以取消無得參觀。

學校暑假都有游水班喎!

大家有無買外幣的經驗?我從未做過外幣儲蓄。最近 gigi 突然話將來想去澳洲讀大學,我諗諗下係未應該趁早幫她儲定澳元呢?

男爵府

sunmoon,
你有兩件, 真係分身不暇!

tt呢個暑假都非常充實, 由於要就埋表姐學暑假班 (嫲嫲湊住三個細既, 表姐父母又要返工, 無時間帶, 唯有我呢個做姑媽既幫下手) 就係咁, tt既暑假班入面, 有三樣會響mos上課, 所以, 呢個暑假, 逢星期一, 五, 六, 我地都係tko & mos兩邊走...再加埋tt本身響tko上既堂 & 齋上暑假既堂...嘩....超勁充實, 夾夾埋埋, 十幾樣呀! 而我個荷包就....好空虛!

原帖由 sunmoon 於 09-5-28 12:49 發表
唉!他們最常講的便是「我們是上市公司,要向股東交待...」將責任推得乾乾淨淨,總之有得做就做,希望捱過了,市好就好啲嘞。

暑期班都差不多了,都好full吓,有幾天one day camp,又游水、`兵乓球、健腦操,而津津一樣有游水,仲有芭 ...

男爵府

十月:
嘩!單係帶出帶入都唔少時間。小朋友上堂時,你如何打發時間?

男爵府

YY,

響TKO上既堂, 除左BALLET之外, 其餘都係響屋苑樓下個CENTRE, 而我報既班, 係連續一班接一班, 所以放低個女之後, 我就返屋企梳乎架喇!

至於MOS既堂, 無計喇, 佢地上堂嗰一粒鐘, 我唯有響商場做盪婦囉! 希望唔會一路盪一路洗錢啦!

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 09-6-2 12:07 發表
十月:
嘩!單係帶出帶入都唔少時間。小朋友上堂時,你如何打發時間?

大宅

我可以趁有時間睇下書,但基本上呢個接完又送嗰個,都唔係好得閒,冇時間做盪婦,不過最肉赤都係泊車費。

男爵府

盪婦>>>

十月:
你個荷包不是很空虛了麼?還有錢跌出來咩?

sunmoon:
泊車費和油費加埋都幾甘!

男爵府

YY,

我五月尾已經交晒六月既學費&七八月既暑假活動費, 咁七八月又會有家用喇嘛, 所以咪驚自己到時又身痕囉!

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 09-6-3 15:36 發表

盪婦>>>

十月:
你個荷包不是很空虛了麼?還有錢跌出來咩?

sunmoon:
泊車費和油費加埋都幾甘!

大宅

all,
我好水鍾意你地用呢個詞語"盪婦"呀! 我都會係咁呀!
不過我都算好彩,兩隻o野只差一年,今年所有活動都可以一齊去玩,一次過放低兩個呀!yeah!!!
兩隻o野今年主要係打rugby,體操班,9個outings,一個eq班,細佬多一樣now踢波。仲有d康文署活動等抽,有小型網球,圍棋,游泳。就係咁啦!每隻都俾左差不多一千個大洋呀!

yy,
如果芝芝咁有人要去澳洲升學,咁買定d澳元做定期都好呀!

男爵府

恩禧媽,
嘩, 咁多樣至每人一千個大洋? 好鬼抵呀!

原帖由 恩禧媽 於 09-6-3 21:17 發表
all,
我好水鍾意你地用呢個詞語"盪婦"呀! 我都會係咁呀!
不過我都算好彩,兩隻o野只差一年,今年所有活動都可以一齊去玩,一次過放低兩個呀!yeah!!!
兩隻o野今年主要係打rugby,體操班,9個outings,一個eq班,細 ...

男爵府

十月:
ic,盪還盪,荷包不要蕩失路!

wandy:
報咁多都係一千大洋?我幫gigi 在屋邨青年中心報了三個summer courses,都要八百幾個大洋呀!

大宅

啲單係哂度,不過我都唔係好敢計,但2個加埋一家至少3千,好窮呀!不過今年豬流感,阿女唔使出外,一張機票都夠cover有突嘅。

yy,

而家先二年級,到時係咪都真係去澳洲未知,不過當買外幣趁低吸納都可以,唔好急買囉!

芝芝參加童軍嗎?我後尾見佢星期日返就冇再申請,點知佢又收咗阿女,不過佢就係上午9:00到10:30訓練,所以都心大心細,很頭痕,平時見去放學後練習,現在要星期日真令我大失預算。

複式洋房

各位:
多謝關心!我會努力的!4號芝芝開始考試了!又要努力呀!如果你在網上見我不到亦可以打給我呀!

大宅

all,
有數得計:
DetailsFee for MyraFee for IsaacFee 4
2 Adults
我也來做小郵差$30$30
Rugby$300$300
now 足球推廣$50
親親小馬$70$70
小故事大道理之品德篇$60$60
Disney$200 $200
探索挪亞方舟之旅$55 $55
向滅火輪致敬$30 $30
Terminal 2$60 $60
親子探索隊$20 $20 $40
反斗單車樂園$20 $20
與大自然親一親$15 $15 $15

$830$880$55
我報的活動都好抵o架!

男爵府

駛唔駛真係平成咁呀?!

原帖由 恩禧媽 於 09-6-4 20:03 發表
all,
有數得計:
DetailsFee for MyraFee for IsaacFee 4
2 Adults我也來做小郵差$30$30Rugby$300$300now 足球推廣$50親親小馬$70$70小故事大道理之品德篇$60$60Disney$200 $200 探索挪亞方舟之旅$55 $55 向滅火輪致 ...

男爵府

wandy:
簡直係海嘯價啦!

sunmoon:
我都係見到星期日返,所以無報呀.....我唔想星期日都要上course,留返時間去下科學館、博物館、一日遊都好。

複式洋房

各位姐妹:
停課兩星期,我個女第一天已經呻悶啦!點算?我暑期幫我個女報左英文作文、5日camp、數學班、羽毛球、游水、煮野食.....我都覺得星期日比較好平日好full呀

男爵府

我和芝芝反而好似好習慣因流感而停課,去年一次,今年都第二次了! 停課在家都好忙,老師會將工作紙放上intranet,要我們自行dl俾小朋友做,復課後要交。

男爵府

我個女就無呻悶, 因為CENTRE由今日開始, 將暑假頭兩個星期既堂調晒上唻停課呢兩個星期度上, 所以阿女反而變得很忙呢!

男爵府

我個女就無呻悶, 因為CENTRE由今日開始, 將暑假頭兩個星期既堂調晒上唻停課呢兩個星期度上, 所以阿女反而變得很忙呢!

首頁
12345...15

尾頁

跳至