時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

hker 發表於 19-9-5 01:03
我一直是藍。投票也是民建聯的。

今日,我十分十分失望。看她錄影個樣,差在未掛白旗! 我幾個朋 ...

我地要信林鄭,信中央,林鄭肯定知道撤回條例佢地都一定唔會罷休,但都要咁做,必定有用意。佢堅持不特赦,不設獨立委員會已知佢不是真的退讓。英美國家現正用反修例呢個藉口批評政府打壓市民爭取自由權利,如果無左呢個包袱,之後強硬平亂就出師有名,我地要拭目以待

大宅

今日,我十分十分失望。看她錄影個樣,差在未掛白旗! 我幾個朋 ...

咁唔通你轉去支持暴徒?

你要平心靜氣去諗,其實條例已死,撒唔撒回只係字眼問題,你嬲只係你覺得唔忿氣。

但有jm講得啱,林鄭行呢步一定有同中央商量過,我亦相信阿爺唔會放任人去攪佢既地方,呢樣野涉及國家既尊嚴,所以我相信呢個決定係有原因。

係呢刻最易被黃人分化我地,所以堅持信念,你唔支持政府,咪當自己支持警察同香港人

大宅

Esther_Rachel 發表於 19-9-5 00:44
「撤回」是讓香港人看清楚,無論政府回應、拒絕、答應,班人都係唔會收手,根本不是任何訴求的問題,目的由 ...

算吧啦,佢哋點都鬧,

子爵府

你咁就中曬暴徒計,請冷靜,根本條例一早同撤回無分別,林鄭講出暴徒想聽兩個字,唔讓少少香港好難走出困局,讓完班野唔收係另一回事,小巿民現在除左支持同任政府一齊對抗暴徒別無他選,政府會步署,政治從來不是一般人包括暴徒玩的。政府同暴徒金主同外國勢力對抗緊。藍陣唔可以散唔可以亂更不可反政府。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

嗰個田不神,又第一時間衝出黎拉政府後腳,呢兩兄弟真係

瑪瑙宮

回覆 Esther_Rachel 的帖子

同意,大家要国結,一心一志,支持政府,支持香港警隊。

子爵府

palmier 發表於 19-9-5 06:56
嚴重懷疑你係臥底文宣,咁深藏不露嘅...

哈哈哈
同感
文宣高楷版
最尾一句好有文宣氣味

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持政府, 支持林鄭, 支持警隊, 堅定不移.

子爵府

lovemisha 發表於 19-9-5 01:28
我成日諗如果一早講撤回,係未發生咁多暴動傷亡及社會分歧前就撤回,年輕人會否就此收貨? 畢竟家下話唔收 ...

以佢哋班人嘅推銷能力,就算一早撤回逃犯條例,佢哋都會趁着市民,對政府有不滿嘅情緒,繼續炒作過第二樣嘢

大宅

blackypurin 發表於 19-9-5 07:15
應該唔係啩,如果係佢足足潛服幾年!各人觀感唔同啫。

我始終相信背後必定有外國勢力,你諗吓平日同frien ...

今次成件事好明顯潛伏好多年喇,老美係呢方面的確係高手,其實我都幾佩服

大宅

palmier 發表於 19-9-5 06:56
嚴重懷疑你係臥底文宣,咁深藏不露嘅...
應該唔係,唔好咁緊張
愛之深,責之切而已。

我都唔中意林鄭的表現,缺乏領袖氣質

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係!所以週末再大搞破壞就名正言順推緊急法!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

好媽媽勳章

palmier 發表於 19-9-5 07:41
今次成件事好明顯潛伏好多年喇,老美係呢方面的確係高手,其實我都幾佩服
...

唔知間諜平日有咩做嘅呢?

大宅

留意林太講話最後果句,我覺得係重點

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

林鄭或政府有做得不好的地方, 但不至於給任何人作出任何違法行為的動機, 暴徒所作所為必然是錯的, 無庸置疑! 不停破壞社會安寧, 無論他們口中的原因有幾偉大, 全部都是借口。

支持政府及警方嚴厲執法!

子爵府

2024年龍年勳章

樓主所講的非常有道理
我們唯有耐心等候

珍珠宮

BK Milk勳章

Like, 拭目以待

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

起初我唔多唔少都會有失望,亦都心痛警察為香港付出。但係諗深,講撤回其實之前已經一樣,唔再推動條例,現在只係明確講一次而已。咁做唔係要所有暴徒收手,只係想挽回或者平息淺黃同溫和即係統粹參與遊行冇帶口罩的一班既心。
我識有人或者係bk都見過有人覺得林鄭講句撤回就能平息,同埋之前發左反對通知書既遊行,有朋友真係以為咁就唔會出嚟行。所以我覺得應該可以挽回呢d民心。
相反尋晚佢一講撤回,睇83台新聞電話訪問菊花杰,佢話咁樣講唔夠力度,我即刻笑出聲話佢要求只係撤回,原來有分力度咩,唔通林鄭要講強烈撤回?司馬昭之心 路人皆知,邊d人邊d鬼更加一清二楚。
再講處理香港小事林鄭可以唔同中央匯報/批准,但係呢種大事點可以唔經中央批準/知道就去公布呢?而家撤回是事實,就應該接受冷靜落嚟睇下一步點樣發展。

子爵府

雖然我都唔滿意講撒回, 但如果講左有助警方執法, 讓某些死硬派唔再出黎遊行幫左暴徒做掩飾, 咁我會支持的。 因為最重要是沒有特赦及成立委員會, 大家拭目以待, 希望這是清除暴徒的第一步!

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大米愛老鼠 發表於 19-9-5 07:41
應該唔係,唔好咁緊張
愛之深,責之切而已。

佢最可疑係話佢嬲到變到支持暴徒,話唔再支持林鄭團隊,其實我一直都唔中意林鄭,6月時我已經懷疑佢係黃底,但佢點衰都唔衰得班賣國賊同暴力狂,條本來已死嘅條例換個字眼雖然好似跪低,但同樣令暴徒冇咗個光明正大藉口,如果林鄭係答應成立獨立調查小組先真係出賣香港同出賣警察囉。

首頁
12345...7

尾頁

跳至