自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

honoluluwendy 發表於 22-5-22 15:10
問題係 :唔係人人都知 個遊戲規則,你要解釋,唔係人人一生出嚟就會知㗎。
...

所以我咪話百佳係咁,百佳整體服務比惠康差,所以有得揀我會去惠康買!
但呢d牙膏/洗頭水 ....嘅優惠,百佳比惠康優勝,所以我又唔介意自己執齊 !

子爵府

牛年勳章

cyyiu 發表於 22-5-22 15:23
所以我咪話百佳係咁,百佳整體服務比惠康差,所以有得揀我會去惠康買!
但呢d牙膏/洗頭水 ....嘅優惠,百 ...

問題係 第一次買嘅人絕對係唔清楚個遊戲規則 ,你冇去宣傳呢樣嘢 ,當你去到買牙膏時,你先知有贈品, 你嘅贈品一早擺咗喺門口,你入門口唔會留意到呢啲贈品就係你買牙膏嘅贈品,收銀係有責任解釋畀啲客知。

男爵府

honoluluwendy 發表於 22-5-22 15:13
4支

謝謝你

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Vin仔媽 發表於 22-5-22 15:13
我買果時,揾唔到,去問收銀,佢都叫我自己執,後來有個經理哥哥走過嚟話帶我去貨架....
個貨架已齊哂所有 ...

你買左

我冇,屋企人改返用oral b

Vin仔媽    發表於 22-5-22 15:37

不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

cyyiu 發表於 22-5-22 15:23
但呢d牙膏/洗頭水 ....嘅優惠,百 ...

係,有時百佳送嘅都實用

伯爵府

我最憎人冇禮貌,一定還拖,呢啲收銀欺善怕惡,我會當場收佢皮

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

honoluluwendy 發表於 22-5-22 15:06
我畀咗錢之後, 對住佢講,我一定投訴你 ,佢對住其他啲同事講,我有鬧佢咩 ?頭先嘅時間係一點鐘 ,係冇 ...

投訴有乜用?梗係即場狗血淋頭最有效啦

公爵府

honoluluwendy 發表於 22-5-22 14:16
剛剛喺大成街市隔離嗰間百差超市買舒適達牙膏, 因為今次嘅贈品全部啱用,所以就買, 因為第一次買, 唔知 ...

超市贈品多數要自己執埋去俾錢,萬0就收銀度攞俾你。不過個收銀就衰啲,人哋唔清楚問都唔願答。

公爵府

2024年龍年勳章

其實主要係你叫客執,但又冇話俾個客知邊個位.
結果係問另一個客.

男爵府

我撐你呀
我一睇你個post,第一時間問自己。。。乜贈品要自己執架?

公爵府

baby_yee 發表於 22-5-22 14:36
成日都覺得百佳d收銀態度麻麻。惠康好好多

好多都好差

公爵府

CiCiTang 發表於 22-5-22 15:52
我撐你呀
我一睇你個post,第一時間問自己。。。乜贈品要自己執架?
...

應該送一樣果類就放係收銀,幫你搞掂。送咁多樣就自己動手。。我都有買。去兩間先齊貨

已刪除用户

翡翠宮

牛年勳章

我次次去watson買有promo員會幫我執

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係啱啱睇呢個post我先知道贈品係要自己去執個喎!
不過咁…我就好少去百佳買嘢,我多數去惠康,惠康好多時啲贈品係售貨員執俾我或者擺喺佢收銀機後面。咁我真係長知識啦~

伯爵府

唔想客人問係咪要加返句提示叫佢哋自己去執?辦法總比困難多
我去萬寧次次都係收銀員喺櫃位拎俾我

珊瑚宮

回覆樓主:

要自己執都冇所謂 但係態度真係一個問題

珍珠宮

畀面勳章

baby_yee 發表於 22-5-22 14:36
成日都覺得百佳d收銀態度麻麻。惠康好好多

係,,,其實屈記同萬0都有比較,,,萬0態度好好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

honoluluwendy 發表於 22-5-22 14:16
剛剛喺大成街市隔離嗰間百差超市買舒適達牙膏, 因為今次嘅贈品全部啱用,所以就買, 因為第一次買, 唔知 ...

你枝是WALCH 棕色? 我果間是俾綠色的我....

百乖/惠康都是, 要自己去執齊曬先去俾錢, 阿姐就照過機, 對就會在單自己扣番....

我琴日去買... 枝洗潔精+其他贈品 明明就在佢個PROMOTE 架到取... 但枝洗潔精就是扣唔到, 個CODE 唔對...結果要自己去搵另一阿姐去搵番一枝對的先扣到....

唔洗勞氣, 到到都差不多... 最好自己自助搞掂埋, 唔洗煩佢地....
Stay Hungry , stay foolish !!

男爵府

stagea 發表於 22-5-22 14:46
啲人都幾得意,有無諗過
其實人地唔知先問既
難道知又會專登問咩

對呀, 知就唔洗問啦! 我會向經理投訴佢員工嘅待客態度, 大前题係自己向收銀查詢時態度都要正確, 否則就冇理據去指責別人.

首頁
12345...7

尾頁

跳至