自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

ccaa 發表於 22-5-27 08:16
口口聲聲唔承認科興疫苗,轉個頭就連疫苗通行證都唔需要身體就係最誠實
...

佢真係唔認喎,無呃佢大佬美國架,因為全部都唔使認嘛

珍珠宮

RelaxHippo 發表於 22-5-27 11:49
我沙士嗰年暑假第一次去日本旅行,當時跟團。 領隊帶團友行大阪御堂根嗰條商店街,介紹幾間唔錯既食店時, ...

至於點解阿爺咁謹慎? 老尾除咗本家,喺全球各盟友國家有幾百間由CIA管理既生物化學實驗室,宜家全方位打壓中國,咁多年嚟唔見有咩突破性發展醫治伊波拉病毒,愛滋病,但新病毒如沙士,新冠肺炎病毒就出現。 中國點可以唔謹慎。

前兩日睇鳳凰衛視新聞,話烏克蘭宜家出現疫症(唔係covid). 宜家俄烏戰爭,俄羅斯佔上風,唔敢明刀明窗去打俄羅斯就玩病毒

琥珀宮

alicemic 發表於 22-5-27 11:50
由細到大一直都無興趣,直至而家個老公勁鍾意去日本shopping 先去過幾次, 真心講句,食物口味啱我, 但其 ...

其實香港真係咩都有得買,大不了搵水貨店幫手買
日本食就一般,因為全家人都唔鍾意食生野
內地美食團最啱心水

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mandy952 發表於 22-5-27 11:54
內地美食團最啱 ...

係呀!大陸而家啲嘢都整得好出色,水煮魚,潮汕牛肉,因為我國內有親戚佢哋帶去農村食雞去水庫食魚,諗起都流口水

男爵府

唔打可以去,但無得返黎

男爵府

alicemic 發表於 22-5-27 11:50
由細到大一直都無興趣,直至而家個老公勁鍾意去日本shopping 先去過幾次, 真心講句,食物口味啱我, 但其 ...

每個地方都有好有唔好,我唔鍾意佢嘅鐵路站落後,但鍾意佢嘅美食,仲有大型電器店如果減價,係真係便宜到你唔信,去到尋寶其實係開心,不過除咗呢啲之外就真係冇乜嘢吸引我,好似要用四萬蚊去一轉日本,我一定唔會考慮,世界咁大,四萬蚊大把嘢好玩啦

瑪瑙宮

先係唔認, 後係乜都唔使做, 強呀

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

所以從來無擔心過去唔到

公爵府

mandy952 發表於 22-5-27 11:54
內地美食團最啱 ...

日本輻射水養嘅海鮮,啱哂返鄉下嘅香港人食

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

baby1628 發表於 22-5-27 12:09
每個地方都有好有唔好,我唔鍾意佢嘅鐵路站落後,但鍾意佢嘅美食,仲有大型電器店如果減價,係真係便宜到你唔 ...

日本根本唔歡迎遊客, 好多站都無電梯, 甚至連扶手電梯都無, 唔好話要抽住行李, shopping搭地鐵返酒店行果啲樓梯真係嗌晒救命, 電器我都唔啱, 雖然係好多款式好多選擇,但就太多選擇, 我有選擇困難証試過想買風筒企係度睇咗15分鐘個腦都一片空白,索性一件都唔買, 所以去日本除咗食真係無嘢啱我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fishwawa 發表於 22-5-27 08:44
日本,對我冇再吸引力…

X2

侯爵府

kitbebe 發表於 22-5-27 12:13
所以從來無擔心過去唔到

yes

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

ccaa 發表於 22-5-27 08:16
口口聲聲唔承認科興疫苗,轉個頭就連疫苗通行證都唔需要身體就係最誠實
...

有會員為了去日本, 明知復的副作用比科多都要打復, 更有一位家長因此而要孩子打復, 又有人打了兩針科, 為了怕不能去日本而第3針改打復
當然有人話1針都唔打都可以去

侯爵府

回覆樓主:

唔去都無所謂, 留返香港大陸消費
尤其殺人翻版無仇報

男爵府

alicemic 發表於 22-5-27 12:16
日本根本唔歡迎遊客, 好多站都無電梯, 甚至連扶手電梯都無, 唔好話要抽住行李, shopping搭地鐵返酒店 ...

死啦,講起食,畀你挑起我條根,諗返起啲魚生,不過算啦,都係乖乖地留港消費

侯爵府

Horsebbj 發表於 22-5-27 12:25
有會員為了去日本, 明知復的副作用比科多都要打復, 更有一位家長因此而要孩子打復, 又有人打了兩針科, 為 ...

好多旅遊精打復, 有得揀當然都唔想打針

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無興趣啦.....

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Horsebbj 發表於 22-5-27 12:25
有會員為了去日本, 明知復的副作用比科多都要打復, 更有一位家長因此而要孩子打復, 又有人打了兩針科, 為 ...

冇打針,可以去但不能回港!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

乜都制啦

首頁

尾頁

跳至