網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章

tears 發表於 11-12-15 15:24
如果真係拎吾番, 要差評佢等其他人都知. 吾好自己 blacklist 佢就算.
我上年已經差評過佢,可以比大家知佢d衰野,唔洗咁多人受害!!
但唔知點解都仲有咁多人用佢
人地用丁玲集運,我會祝佢地好運....

子爵府

減齡達人勳章

Rubik 發表於 11-12-15 11:46
我之前係度講過用丁玲ge話有咩事佢係唔覆, 點知比其他人re我話丁玲唔係咁, 佢唔會唔覆, 我用咗佢兩次已經唔 ...
差評丁玲冇用嫁

我上年差評過佢,佢都冇理我,照唔賠錢

其他淘寶賣家知道一有人比差評,會即刻旺旺買家,
同你傾,尋求解決方法,最重要係唔好差評
但丁玲係采你都傻個隻,感覺係比差評咪比囉

別墅

我終於找到丁玲老公,他比了收了我d 貨那人的手提我,我打了給那小姐,她願意發還給我,希望事情可盡快解決。

以後,我唔用集運了。

男爵府

唔洗咁失望o既

好o既集運仲有唔少

子爵府

lamfokfok 發表於 11-12-15 21:

以後,我唔用集運了。

咁又唔使,係丁玲啫,試下波仔集運吖,口碑幾好架!

子爵府

Shan2519 發表於 11-12-15 19:45
但唔知點解都仲有咁多人用佢
...
諗諗下,可能真係有網絡打手同佢做推介,唔係點解但凡有人問親用邊間集運好時,都總有人第一時間回帖叫人用丁玲嘅?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

我岩岩同間係福州既shop買野, 比地址佢send去集運, 佢一見就問我係咪hk人, 佢話佢岩岩有單貨send去白雲區, 話果快遞話集運收左貨, 果快遞又唔知點解無攞簽收, 集運唔認收左貨, hk果客又係甘吹佢話收唔到 ..
再問佢叫乜名咪 丁小姐lor ...

我一年前見有人話佢偷野即無用喇 ...

小心d ...

洋房

丁玲集運 出名偷客貨, 個朵臭左好耐,
但d人係都唔信,要去博下運氣,
中哂d打手圈套lor

大宅

lucky, all my stock just move to hk and now i change to use others.
but so far she is ok

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

自從果年何生都試過年尾流流大塞車之後我改左用丁玲...

一路用到依家, 不過今年年尾又輪到佢塞車...

我用咁耐so far冇問題, 話佢鐘意偷鞋, 我都買落唔少, 又冇試過, 真係touchwood~

好彩我一路冇推介過佢, 唔係實以為我係打手~

侯爵府

樓主, 嘅然收番d貨不如改下個標題喇?

侯爵府

麥豬豬 發表於 11-12-15 23:05
諗諗下,可能真係有網絡打手同佢做推介,唔係點解但凡有人問親用邊間集運好時,都總有人第一時間回帖叫人用 ...

公平d喇, 間間集運都有佢捧場客, 有人問集運間間都會有人推介ga la, 我之前用開何生, 後來轉公司地區唔同左要收附加費至改用丁玲, 真係so far so good ga.

不過可能丁玲果邊自己做晒, 有時應付唔黎會多d機會出現問題喇.

我依家記起喇, 上次成包貨發錯係今年內嘅事, 即係丁玲出錯成包掉亂左嘅, 不過對方拆左發現問題即刻搵丁玲, 佢將我電話俾左對方直接搵我, 我地當晚就交換番喇. 我諗今次發錯貨俾人如果係丁玲自己處理可能會快d攪掂ge la.

我就絕對唔係打手喇, 響唔同嘅bk論壇都會分享同問下野, 識我都知淘寶呢邊之前我成日都幫人買野無收手續費, 之前有一個姊妹我幫佢買多左錢都依家我都無同佢計番錢, 其他論壇我好多時咩都問一餐嫁.

我覺得幾個上黎幫丁玲講好話嘅都係上左bk好一段日子嘅會員, 反而個別一咪講叫人轉第二間或者丁玲咩唔好咩唔好嘅係新會員多d wor........

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我用左佢年幾, 未試過唔覆 & 唔見貨....

不過, 今次淘左14間, 上個星期五到齊丁0度, 旺佢又唔覆, 卒之等到星期一先覆, 我比埋錢 , 佢星期二先發ems , check 過record , 應該今日會收到, 但14間既貨, 唔知齊唔齊, 又唔知會唔會少咁D , 真係好擔心....

*** 申報利益***

我之前都有讚佢掂, 都有分享過, 但我唔係打手

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我唔知丁玲有咩前科, 丁玲係我朋友介紹我用, 佢一直用開無事, 而我用過兩次都無事..我亦唔知呢到有媽咪之前話佢唔好, 今次有事發生就一人一句話佢點差, 又話唔明點解D人仲繼續用佢, 我真係啞咗, 我仲有貨係佢到, 明明我心情都無乜野, 唔太擔心, 就係一上黎就見個個係咁講佢點衰, 又要講到用佢既人自己攞黎衰咁. 大家有無諗過仲有貨係佢手上既人既心情係點. 有D媽咪真係善意提醒, 好言相勸, 但有D真係好馬後炮囉.

Shan2519  我只係想提醒大家,不喜勿插  發表於 11-12-16 11:57
Shan2519  其實我都係講事實俾大家聽,如果聽完唔鍾意咪當冇睇過  發表於 11-12-16 11:29
mywong  攪到人心惶惶  發表於 11-12-16 10:39

別墅

我打比佢時, 佢老公聽, 好快已經知道我係邊個, 因我不斷o甘 send message 比佢. 在電話中佢好有禮貌, 其實佢只要比個收錯貨o既人個電話我就唔有這件事發生. 可能我在淘寶投訴佢之後, 佢馬上回應, 另外我還有一件貨在他那兒他都唔收我運費幫我送來 hk. 並且叫我取消退款.

我都有同佢講, 你就算幾忙都要覆 hk 人, 因好多人都好擔心的, 他說知道. 唉.........真係你急佢唔急.

別墅

Obe2009 發表於 11-12-16 08:23
樓主, 嘅然收番d貨不如改下個標題喇?
我唔識轉標題 bor, 教我啦.

大宅

我覺得用過有事o既人講出來o既係事實
用過冇事o既人講冇事都係事實. (good luck)

問題係有事(意外)出現事佢會點處理 lor.
我已成為了必獸暫苦主了.........

子爵府

減齡達人勳章

我都係講事實俾大家聽,用佢有一定風險
我玩淘寶有1年半,我個陣用丁玲集運大半年,用佢集運超過10幾次,相當無事!但係我一有事,唔見左貨,佢真係冇賠,又冇幫過我,其實佢係有責任賠返俾我,因為佢簽收左,而我又收唔到,呢個係事實
我知唔係個個用佢既都有事,只當我咁唔好彩!!而且我又冇叫人唔好用佢,只係作為提醒,唔岩聽可以當冇睇過
如果影響到用緊丁玲集運既mama心情,sorry!
希望d貨係佢手上既人,快d拎到貨,我明白個種感覺

侯爵府

我覺得出事同冇出事都可以講返事實出來,俾未用過GE MAMA做個參考…
有人繼續用佢係因為自己未出事,如果出左事就遲LA…
事實又佢真係成日唔見客啲貨…

別墅

係呢, 我出了事都想大家知道O者, SO FAR 我都取了貨, 但O個幾日真係好擔心, 錢又無貨又無真係好慘呀.

首頁

尾頁

跳至