親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

Maggie, 你係咪住過筑翫?去羅東夜市係咪好遠?

珊瑚宮

引用:回覆 maggielau0705 的帖子Maggie, 你係咪

原帖由 amon28 於 15-05-20 發表

筑翫近礁溪

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子Maggie, 你係咪

好遠呀!

子爵府

引用:好多人可能想知,雖然我仲未去, 不過收集左D

原帖由 maggielau0705 於 14-03-13 發表

好多人可能想知,雖然我仲未去, 不過收集左D資料,可以 ...

男爵府

回覆 12312 的帖子

礁溪係咪無夜市?

男爵府

要坐幾耐車?仲想住兩日添

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子礁溪係咪無夜市

回覆 12312 的帖子

礁溪係咪無夜市?
有大排檔

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 amon28 於 15-05-20 發表回覆

原帖由 12312 於 15-05-20 發表
有大排檔
不過收得唔夜

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子要坐幾耐車

要坐幾耐車?仲想住兩日添
如果過羅東夜市要的士,都遠架!

男爵府

回覆:宜蘭,羅東資料(**加左農場資料)

6月去

男爵府

Plan緊暑期去,thanks

大宅

謝謝樓主! 這個帖超實用, 一口氣看晒30 pages. 今次去宜蘭決定得好急, 上星期出機票, 昨天confirm住宿, 下星期六就出發啦! 我和老公會帶4老2小(3.5歲和1.5歲), 8人行... 請各位BK JM給意見:

Day1: 台北機場→宜蘭→宜農牧場→幾米廣場+丟噹噹森林→羅東夜市→民宿(羅東)
Day2: 幸福20號農場→ 梅花湖→南方澳→蘇澳冷泉→豆腐岬→羅東夜市→民宿(羅東)
Day3: 三星鄉蔥仔寮體驗農場→清水地熱→國立傳統藝術中心→礁溪温泉酒店
Day4: 五旗峰→湯圍溝温泉公園→台北(經十分, 野柳)
Day5: 貓空→兒童新樂園
Day6: 木柵動物園→HK

1. 請問宜蘭部份, 行程ok嗎? 若只"台北機場→宜蘭" & "宜蘭→台北"包車, 其他搭客運or火車ok嗎?
2. 宜農牧場是否不需要預約?
3. 蔥仔寮體驗農場send了e-mail預約但未有回覆, 有沒有JM試過電話以外的方式預約呢?
4. 幸福20號農場有沒有採果體驗呢? 如沒有, 有没有採果的地方推介?
5. 台北有没有其他適合一家大小的景點推介呢?

珊瑚宮

引用:回覆 maggielau0705 的帖子謝謝樓主! 這個

原帖由 cripsy 於 15-09-12 發表

謝謝樓主! 這個帖超實用, 一口氣看晒30 pages. 今次去宜蘭決定得好急, 上星期 ...
你包9人車4日?

宜蘭--無捷運,好行線巴士平日一小時1班 。火車站外有的士。但農場&景點未必容易找到的士。

珊瑚宮

引用:回覆 maggielau0705 的帖子謝謝樓主! 這個

謝謝樓主! 這個帖超實用, 一口氣看晒30 pages. 今次去宜蘭決定得好急, 上星期 ...
因8月時打風。好多農場既文旦打壞了。所以介紹吾到農場比你。

珊瑚宮

建議動物園&貓空同一天。
兒童樂園+買手信一天(尾日)

大宅

王國教室勳章 認識瑞士牛牛第一回 食得好勳章

我打算最後一日由台北去宜蘭再到機場。會唔會太趕?有冇司機介紹。頭先問左一間要$5500

珍珠宮

好媽媽勳章

三星鄉蔥仔寮體驗農場→唔預約冇問題

清水地熱……装修!

珊瑚宮

引用:我打算最後一日由台北去宜蘭再到機場。會唔

原帖由 Angel0509 於 15-09-12 發表
我打算最後一日由台北去宜蘭再到機場。會唔會太趕?有冇司機介紹。頭先問左一間要$5500 ...
台北去宜蘭一程吾塞車都要1小時一程,宜蘭到機場要1.5小時。(所以你無可能去晒)

首頁

尾頁

跳至