自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

澳門媽媽 發表於 20-6-25 13:54
咁呢個當然係細佬問題,不過我估可能細佬諗住家姐入住後會夾返份日常開支,點知家姐冇,所以先想霸晒全間 ...

個飽讀詩書中年細佬有冇咁白痴旨意個無業大家姐 (仲要每月收二家姐及佢所謂"家用"), 會同佢分擔綠置居供樓或雜費?! 細佬頂唔順大家姐的脾氣而不能同住都唔係入咗伙綠置居才突然發生啦, 住公屋果陣時又可以同一屋簷下嘅! 男人之家就自己用白表買居屋或私樓啦, 拎咗成間公屋去換绿置居然後伸開個大家姐, 無業大家姐有冇俾錢, 個細佬都係衰。

公爵府

澳門媽媽 發表於 20-6-25 15:58
又冇辯護嘅,反正我覺得個細佬同家姐都有問題,要賤就兩個一齊賤。我只是因為呢件事,諗返起之前有啲人網 ...

所以咪話你太好人囉!網絡欺凌個細佬唔會喇佢大家姐都咁樣欺凌,佢簡直係欺凌界佼佼者,你真係唔需要擔心佢,你諗多咗啲啫!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

世事無常 發表於 20-6-25 15:39
我覺得你太好人,為個咁賤嘅細佬辯護咗咁多版,你真係唔需要擔心個衰細佬會自殺,佢心狠手辣咁對個家姐, ...

直頭係絕到一個點
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章

澳門媽媽 發表於 20-6-25 15:58
又冇辯護嘅,反正我覺得個細佬同家姐都有問題,要賤就兩個一齊賤。我只是因為呢件事,諗返起之前有啲人網 ...

我同意你所講嘅內容

你打咗咁多段嘢我都覺得好正確,好同意

幸福可以好簡單

侯爵府

BBJOJO 發表於 20-6-25 16:22
我同意你所講嘅內容

你打咗咁多段嘢我都覺得好正確,好同意

多謝你!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

birdbird 發表於 20-6-25 16:00

個飽讀詩書中年細佬有冇咁白痴旨意個無業大家姐 (仲要每月 ...

要lam盡每一樣政府福利
出去買層似樣少少都5-600萬up
而家綠置居100零萬搞掂
間屋到手就踢走人
仲厚面皮到家姐俾500萬佢
做老師做到咁,不如開班教人點拎政府著數
一定場場爆滿

水晶宮

mickeyeva 發表於 20-6-23 19:48
Part 1
https://youtu.be/i_GHJf9A9Ew

都唔知仲有冇第三part