自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

檸檬芝士餅 發表於 24-5-3 12:30
咁即係6299有層收租樓,之前想借比親戚住,睇你咁講而家即係冇借到,層樓係咪而家你哋住緊?
...

伯爵府

SUMMER581 發表於 24-5-3 10:43
可以享仔福,但正常阿媽 如果錫個仔,就算個仔搵得多,都會主動同個仔講,阿媽夠駛夠用,你自己有頭家,開 ...

又唔係咩大數目,除非個仔好窮啫,個仔又樂意,唔覺咁係唔正常,唔錫個仔

珍珠宮

虎到金來勳章

檸檬芝士餅 發表於 24-5-3 12:48
離婚小朋友點算?梗係跟你啦,你最清楚小朋友啲嘢嘛,而你又講到你出嘅錢多過好多人成份糧,咁即係你有一 ...

哩樣就係奇怪嘅地方,佢應該諗住離婚就唔要小朋友先會咁諗

大宅

polliebb 發表於 24-5-3 13:41
哩樣就係奇怪嘅地方,佢應該諗住離婚就唔要小朋友先會咁諗

你睇晒佢啲留言就會明點解,佢唔靠老公嘅話跟本就冇能力自己帶住個細路搬出去住,仲要請工人姐姐照顧小朋友
話就話自己出嘅錢多過好多人成份糧,講到老公比晒啲錢99唔理自己屋企咁,仲喺佢戶口攞錢洗,但問佢點解比c6攞佢錢洗時,原來只係c6叫佢比返少少小朋友訓練嘅費用,咁可想而知佢屋企大部分開支都係c6負責啦
問佢屋企邊個負責供樓,邊個負責出糧比姐姐,佢都唔答,分分鐘佢哋住緊嗰層樓就係99之前諗住借比親戚住嘅收租樓添

大宅

檸檬芝士餅 發表於 24-5-3 16:17
你睇晒佢啲留言就會明點解,佢唔靠老公嘅話跟本就冇能力自己帶住個細路搬出去住,仲要請工人姐姐照顧小朋 ...

開口埋口就話6299係死老嘢,自私發錢寒,榨乾佢c6,但佢自己就做緊一模一樣嘅嘢,眼中只有錢錢錢,自己就係一毛不拔,想榨乾c6,只係叫佢share返啲小朋友訓練嘅費用都覺得c6攞佢錢洗
真心唔明做阿媽嘅,自己有工作有收入,負責返自己小朋友嘅部分支出、屋企嘅部分開支唔係理所當然架咩?如果咁都等如c6攞佢錢洗嘅話,真係完全顛覆我嘅認知

大宅

檸檬芝士餅 發表於 24-5-3 16:31
開口埋口就話6299係死老嘢,自私發錢寒,榨乾佢c6,但佢自己就做緊一模一樣嘅嘢,眼中只有錢錢錢,自己就 ...

比我做99,如果知道個新抱咁樣榨乾自己個仔嘅話,我梗係諗方法cap個仔水啦,仲要吹咩個仔又心甘情願比我cap

複式洋房

其實應該同老公傾
奶奶好命係佢既事, 咀咒佢又好似唔係甘好

大宅

衷心希望你老公會睇到呢個post,然後同你離婚。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊