網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

ononchung 發表於 14-4-20 01:38
我岩岩係大陸訂做左啲傢俬,但真心唔建議大家去大陸做,價錢唔係平好多,我諗大約8~9折左右,但就一肚氣, ...

網上搜索的...
鍵榮 傢俬鋪 鍵榮傢俬
地址:
元朗大馬路186-194號1樓
元朗阜財街36號光華中心3字樓
大埔汀角路29-35號
屯門置樂花園青海圍67A地下
荃灣青山公路135-143號遠東銀行大廈閣樓

我地大家 定家具 注意細則

訂做飾櫃, 包射燈但唔包駁電線屯門置樂花園青海圍67A地下
屯門鍵榮傢俬訂做玻璃飾櫃+鞋櫃, 傾設計圖時, 負責人陳先生有求必應, 咩都話整到俾你
到安裝時, 本來都冇問題, 個櫃都OK, 有射燈同光管, 不過安裝師傅就話駁電線唔關佢事, 叫我打返去鋪頭約人再安排裝電, 佢只係比左一條不知所謂o既散裝電線我
仲有, 本來話加塊灰鏡係枱面, 另加$150, 最後佢真係散件比塊灰鏡我, 叫我自己搵雙面膠紙'痴'實佢, 大佬呀, 塊灰鏡成1.5呎x6呎, 點'痴'呀, 個師傅又係話唔包
我打去鋪頭搵負責人陳生, 佢話唔關佢事, 佢唔識裝電, 之前亦都冇講明會包裝電, 叫我自己搵人裝
我覺得真係好好笑, 居然有公司可以幫你做個櫃, 做埋射燈俾你, 不過唔包你駁電線......
記住....呢間鋪係屯門置樂花園o既鍵榮傢俬

鍵榮傢俬 地址: 元朗大馬路186-194號1樓 元朗阜財街36號光華中心3字樓
貨不對版:
做出黎既傢俬全部都唔岩既,

1. 全部的櫃門都有大大條隙,又D門又甩皮甩骨好似執返黎既咁,
2. 我做 4尺X6.3尺既床, 佢就俾4尺X6尺既床褥 我:angry:,床 =/=床褥
仲要 地腳線又避唔到、電制位又開錯:angry:。 ======地腳線, 電制位
床頭張枱我要做塊玻璃面係嵌入式既,佢又同我做到成塊鋪係上面:angry:。
3. 衣櫃我做趟門入面有豆腐格,佢又同我做一格過:angry: ( 傻既都知咁樣會拉唔到出黎啦 )。
4. 電腦枱,我原本做塊 KEYBOARD 拉板係27寸以上既,佢做唔到私自改左又冇通知我:angry:,等到傢俬黎左啦我先見到,離晒大譜 ﹗:angry:

5. 做吊櫃光管又唔係做係枱面,反而做左係床位 :angry: 。
6. 浴室吊櫃又冇幫我開位避電制:angry:。

www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2063875
更多故事看.

希望別人身上的悲劇, 別再發生在自己身上. 留意家具 常規出的 問題.

資訊發達... 好事. 坏事 統統可以 在網上 搜索

除非 對方 唔上網. 唔發表. // 唔識上網之 老年人 70-90 yo.
60yo 唔識電腦上網的也有.

我並非受害者.... 不想你地 受害姐.
沒其它意思.

irene.ng52  當日我在香港訂制傢俱,也就是睇完你的故事  發表於 14-6-29 12:47
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆:minghui 的帖子

pm,Thx!

大宅

引用:我屋企有好多訂做的櫃同床都係係深圳做噶,

原帖由 minghui 於 14-04-12 發表
我屋企有好多訂做的櫃同床都係係深圳做噶,佢包埋送貨同安裝,我覺得幾好,有興趣pm我,我記得我重有d單擺 ...
我都有興趣

大宅

回覆 minghui 的帖子

你好,請問可否PM你在大陸訂造傢俬卡片我吗?thx.

男爵府

減齡達人勳章 熱血勳章

回覆:Obe2009 的帖子

你好。 請問可俾做傢私間鋪資料我嗎?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Pls pm me, thx

別墅

請pm我thx

複式洋房

回覆 minghui 的帖子

請PM我, 謝謝.

禁止訪問

引用:我遲D公屋入伙要裝修,我上Yahoo睇過,有D

禁止訪問

引用:Quote:twllc+發表於+14-4-22+00:23+回覆+bb

禁止訪問

引用:+本帖最後由+333s+於+14-6-29+16:03+編輯+\\

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+bbbg000+於+14-04-22+發表就

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+ken0728818+於+14-07-31+發表

複式洋房

回覆:ken0728818 的帖子

收左貨記得上黎分享
23000做晒廚廁算中等價錢

大宅

回覆:ken0728818 的帖子

可唔可以介紹比我?我都要整廚房同廁所,都係想用不銹網

禁止訪問

引用:收左貨記得上黎分享23000做晒廚廁算中等價

複式洋房

引用:我屋企有好多訂做的櫃同床都係係深圳做噶,

原帖由 minghui 於 14-04-12 發表
我屋企有好多訂做的櫃同床都係係深圳做噶,佢包埋送貨同安裝,我覺得幾好,有興趣pm我,我記得我重有d單擺 ...
可否PM我有關深圳訂造傢俬資料 thx

letnet:歡迎光臨我的一手二手特賣相册,不定期更新
http://www.baby-kingdom.com/?fromuid=1508137

別墅

回覆:唔知依加重有無人去深圳訂做傢俬呢

唔好意思,因為6月尾生左BB,好忙,所以一直都無時間慢慢回復大家的提問!我系呢度統一回復啦!我屋企的櫃都系深圳穩人造,不過尺寸方面我同老公自己就會跟緊d,地點係深圳的寶安北路,有好多傢私成,有一間叫家之福噶,入面有好多唔同鋪頭,大家可以自己入去選擇,可以同老闆傾你噶要求,佢會計翻價錢,另外再計運輸同安裝費!深圳造傢私會按平方計,大家記得講價...

大宅

2018復活節勳章

引用:唔好意思,因為6月尾生左BB,好忙,所以一

原帖由 minghui 於 14-08-02 發表
唔好意思,因為6月尾生左BB,好忙,所以一直都無時間慢慢回復大家的提問!我系呢度統一回復啦!我屋企的櫃 ...
可否PM我資料丫

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+bbbg000+於+14-04-11+發表我

原帖由 ken0728818 於 14-07-31 發表
傢俬我響香港訂,L型有書枱,兩個女訓6000都唔洗,廳就做左個14寸高既地台,有6平方咁大,預算1萬!
呢間野 ...
有冇相睇下L型書枱?

首頁

尾頁

跳至