想生BB

跳至

首頁
23456...25

尾頁

大宅

引用:Quote:babyrib+發表於+14-6-13+18:42+醫生

原帖由 SusanTam 於 14-06-14 發表
但dr.有否explain 42也可natural bingo? 因為通常很多dr.也suggest太高0做ivf會effective 些 ...
40+仍可natural bingo(my case), 但卵子質素及分裂過程不能保證,所以我才想到做PGD.
但醫生認為走PGD這條路會很累,會花很多時間及金錢而且成功機會低。當然如我不介意金錢問題及心理上可承受的壓力她也不反對我試PGD.
有人知道瑪麗PFD/PGS怎樣排期嗎?

大宅

唔知對大家有冇用:http://www.ivfandpgd.com/ugC_New ... p?hidMedicineID=126

大宅

babyrib 發表於 14-6-14 13:59
40+仍可natural bingo(my case), 但卵子質素及分裂過程不能保證,所以我才想到做PGD.
但醫生認為走PGD這條 ...
無錯, 懷了, 未必能健康出世...我的case
你的case 如何?

大宅

回覆:40歲以上高0分享

我今個月生日就43了,囝囝亦快將一歲,佢係IVF baby,一共做了四次至成功,之前試過兩次小x,都係好早期。頭三次每次抽到十幾粒卵,每次只有三個胚胎植入,而且質素麻麻。最後轉了醫生,有九個胚胎,植入兩個成功生了囝囝。現準備過兩個月再放胎。補充一下就是我在IVF期間有睇中醫做針灸,加上在最近一次IVF知道自己還有七個胚胎冷藏,心情比較輕鬆,唔知係咪咁所以成功了!
各位jm,一起加油,一定得!

男爵府

引用:Quote:原帖由 SusanTam 於 14-06-14 發表但

原帖由 babyrib 於 14-06-14 發表
但醫生認為走PGD這條 ...
你可以到台灣做,平及快很多

momksoi  請問台灣邊間醫院做 ,有冇JM响台灣做過呀? 我都想去台灣做, 但冇頭緒....  發表於 14-7-3 09:58

大宅

SusanTam 發表於 14-6-14 12:47
Add oil
再努力!stay positive.我老公比較negative,而且容易不開心,但他也努力不停㷛花膠比我飲,我也認為無時間比我去唔開心,所以總之只有大家努力,等天看顧!

oceancatcat  Add oil together  發表於 14-6-16 14:49
akilimama  Good ! 好正面!  發表於 14-6-14 23:57

大宅

Muili 發表於 14-6-14 13:56
回覆 SusanTam 的帖

複式洋房

回覆 SusanTam 的帖子

我估做法差不多,可能打嘅劑量唔同,我現在由勞澤偉醫生幫我做ivf, 已打了7針,下星期一見醫生,如果唔成功,到11月見何永超醫生, 希望佢可以幫我。

大宅

引用:Quote:原帖由+babyrib+於+14-06-14+發表40+

原帖由 jamiemeowmeow 於 14-06-14 發表
你可以到台灣做,平及快很多
可以分享在台灣那裡做PGD/PDS嗎?價錢及等候時間如何?我們之前已花了不少錢!
Thank You!

複式洋房

回覆:XIAOYUYU2014 的帖子

我同你一樣45
抽5粒得一粒受精分裂
上月29放胎,今日驗,無!
失望緊有,但我包住一試心情,所以都ok
後生唔想生,人老咗想法改變咗,但已遲,
希望你成功,給4字頭一個鼓勵
加油!

oceancatcat  Add oil ar!  發表於 14-7-18 18:54
momksoi  加油呀  發表於 14-7-3 09:58

複式洋房

jamiemeowmeow 發表於 14-6-14 11:43
送子鳥也叫我做PGS,我又係怕一粒都冇剩
咁你下一次再做唔做PGS?
我不是在台灣做.是開始IVF前dr 建議做埋PGS.....
下次....我吴會做PGS ... 要做PGS我一定不做 IVF

大宅

引用:Quote:babyrib+發表於+14-6-13+18:42+醫生

原帖由 milkymiumiu 於 14-06-13 發表
成功較低因為會filter 走胚胎
Hi你找那位醫生做PGS呢?

複式洋房

SusanTam 發表於 14-6-14 14:17
唔知對大家有冇用:http://www.ivfandpgd.com/ugC_NewMedicine_Detail.asp?hidMedicineID=126
thanks. 如果我早D見郅又明内容,就吴會有waste左一次IVF時間,壓力,期望,$$的吴開心經壢

複式洋房

我不是在台灣做的

我吴想因為我PGS的經壢影響dr俾各位的建議及做法. 但作為大家都是高0,機會及時間不可waste, 再做一次IVF亦要排期安排....

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你好。剛看到你BK的回覆,其實我情況跟你差

原帖由 babyrib 於 14-06-13 發表
你好。剛看到你BK的回覆,其實我情況跟你差不多,生了兒子(6歲)後連續3次小產,最後更痛心做了一次引產。 ...
我都43,41同42時两次都自然bingo,但两次都小產两次都係空心胎。無多餘錢,只能等有好卵自然bingo,但唔知等到幾時

akilimama  Same as me !  發表於 14-6-14 23:54

別墅

引用:Quote:Dullsmama+發表於+14-6-13+20:27+報

加油!bb知你甘努力今次會返來!may I ask 其實醫生有冇explain你多次fail原因架?你是否也是連續幾個月做 ...
冇特別explain因為原因有好多!年紀大卵子少質素差咁囉!我係好少卵的FSH高介乎10-16!二次lVF都只抽到5-6粒但得2個受精要day3全部放哂!失敗的話要重新打針!我E生唔建議連續做,失敗后起碼要休息一個cycle先可再開針!今次lUI失敗我自己想休息兩個月因為過去呢一年由第一次ivf到宜家經過失敗小X個人濾積咗好多負能量我要調節一下心理否則會冇信心接受下一次lVF!

別墅

引用:之前在這裡看過一個post問借卵在hk是否合法

之前在這裡看過一個post問借卵在hk是否合法,我也想知道!我估應該不可以。 ...
HK借卵合法但唔可以有金錢上利益交易只要對方願意你只須負責捐卵者因捐卵過程中產生的費用例如針藥診金交通費等!同埋要自己搵最重要要公開捐卵者名唔可以好似捐精者咁不用開名!HK冇卵子庫的.

大宅

引用:唔知對大家有冇用:+http://www.ivfandpgd.

唔知對大家有冇用:http://www.ivfandpgd.com/ugC_NewMedicine_Detail.asp?hidMedicineID=126
Thanks for sharing. 看來我應做PGS,不是PGD.

大宅

splovebb 發表於 14-6-14 16:27
我今個月生日就43了,囝囝亦快將一歲,佢係IVF baby,一共做了四次至成功,之前試過兩次小x,都係好早期。 ...
Congrats!! 祝妳再得 B ah !! I must say that yr case is a very good example and quite encouraging to all of us. Sorry,,可否幫忙說下details些你最後一次得b的ivf時,有否check amh or FSH?不介意可否說data多少?你當時around 41/42,有甘多卵很好呀!通常高0都唔多兼且也好似我甘冇得雪!你認為2Nd ivf醫生跟1st dr 有什麼不同針量orProcedures?而且1-3 次跟4Th time,中間是相連做?而且除中醫外有什麼食物orExercise做or食?sorry sorry, 我知太多問題,但可能有用!tks

大宅

米米卡 發表於 14-6-14 18:22
我同你一樣45
抽5粒得一粒受精分裂
上月29放胎,今日驗,無!
努力!也希望你有天成功!

首頁
23456...25

尾頁

跳至