自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

公爵府

引用:今天買左黑 23,遮瑕一般,出來的效果無介

原帖由 LingLing724 於 16-02-12 發表
今天買左黑 23,遮瑕一般,出來的效果無介紹甘勁
真架?講到遮瑕好頸 我見有條片可以遮到眼線筆 好西利
有無相睇下點樣遮唔到

大宅

引用:Quote:原帖由+LingLing724+於+16-02-12+發

原帖由 skyfree333 於 16-02-12 發表
真架?講到遮瑕好頸 我見有條片可以遮到眼線筆 好西利
有無相睇下點樣遮唔到
我本身想買來遮斑,但效果麻麻,吾知係咪d斑比較深色,所以不是完全遮到,可能遮暗瘡印會好d卦

公爵府

回覆:有無人買左april skin cushion

岩岩落左單等到再報告

大宅

我想試白色

別墅

回覆:poohbb_hk 的帖子

邊度有得買?

珍珠宮

我用開luna, 係 compact 幾好,好 lup 只岩冬天

買左hera cushion 未試

我同事用更april 佢話好用

大宅

回覆:有無人買左april skin cushion?

用緊黑色22, 好用, 遮瘕度高, 拍多幾下暗瘡都遮埋, 遮瘕膏都慳返, 仲好貼妝。
用過好多隻(IOPE, Hera, 雪花秀), 覺得April skin 最好, 又平。
朋友見完我都跟著買。
會繼續買黎用
* base+ April skin+ 碎粉*

男爵府

今日用左白色,唔知係咪天氣立,所以浮浮地粉,唔係佢講到咁好

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

如果返工時用,我10:30已經開始溶

伯爵府

用緊#21色,白左少少,但都好貼遮霞都幾好

大宅

引用:用緊黑色22, 好用, 遮瘕度高, 拍多幾下

原帖由 nicotine105 於 16-02-14 發表
用緊黑色22, 好用, 遮瘕度高, 拍多幾下暗瘡都遮埋, 遮瘕膏都慳返, 仲好貼妝。
用過好多隻(IOPE, Hera ...
我用緊黑23,唔太白……!我混合偏油皮膚,覺得幾笠,一定要用碎粉定妝,否則易溶的,但聽聞有真假貨之分,盒背面有雷射標簽才是真的喎……!

男爵府

用過iope,后Bb cushion,結論係香港天氣太潮濕,cushion太容易溶,用粉底好過,反正都要搽

大宅

回覆:catherine2011 的帖子

認同!

大宅

今日團購 Groxxxxxx 有得賣

公爵府

引用:我用開luna, 係 compact 幾好,好 lup 只岩

原帖由 BIGPAT 於 16-02-14 發表
我用開luna, 係 compact 幾好,好 lup 只岩冬天

買左hera cushion 未試
Luna.我本身都想買 就上網查
搵台灣個d blogger睇 有個共通點
話好易烈 同易烏糟 就無買了

公爵府

引用:用緊黑色22, 好用, 遮瘕度高, 拍多幾下

用過好多隻(IOPE, Hera ...
其實佢三個色都咁白 有d唔識揀

公爵府

引用:用過iope,后Bb cushion,結論係香港天氣太潮

原帖由 catherine2011 於 16-02-14 發表
用過iope,后Bb cushion,結論係香港天氣太潮濕,cushion太容易溶,用粉底好過,反正都要搽

...
我都係咁諗。。但見到新野又忍唔住

大宅

回覆:skyfree333 的帖子

21, 勁白, (買過, 白得濟, 已食塵中)
22最自然, 上完過5-10 mins 會貼近膚色(我自己用緊)
23帶黑, 起初岩岩上會白, 過多陣會好黑下, 帶灰暗(賣家話)

大宅

引用:21,+勁白,+(買過,+白得濟,+已食塵中)

22最自然, 上完過5-10 mins 會貼近膚色(我自己用緊)
23帶黑 ...
註: 白盒比較水潤
黑盒遮瘕度好d, 但都水潤

公爵府

引用:21, 勁白, (買過, 白得濟, 已食塵中)

23帶黑 ...
你平時drug store粉底買咩色架?

首頁
23456...11

尾頁

跳至