自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

好貴呀!如果中學嘅就ok.

珍珠宮

missparent 發表於 16-10-17 09:38
你地仔女學校去過邊度?幾多日同幾多錢? 覺得值嗎?

阿仔學校(官校)會去法國2個星期,團費未定,不過應該最少 ...

去法國咁豪。。我廿二歲先去咋

伯爵府

回覆樓主:

阿仔中一時去紐澳14日$36000
中二時去英國12日$28000
中三去法國14日$34000
中四時去德國15日$38000
中五時去台灣7日$7000
中六時去日本20日$40000

阿女今年小五,11月會去北京4日$3300

寶石宮

回覆:學校交流團費用

去法國!!

寶石宮

引用:阿仔中一時去紐澳14日$36000中二時去英國12

原帖由 giraheiyear 於 16-10-17 發表
嘩!乜會去英,法,德咁正㗎

男爵府

mugtaitai 發表於 16-10-17 10:09
我仔去過沙巴爬神山,尼泊爾遠足,寮國同越南做義工,每次都係一個星期,費用一萬出頭,我覺得值得,呢 d ...

我個仔遲啲都去尼泊爾遠足做義工,你個仔去完返嚟有冇話辛苦呀?

伯爵府

milktealai 發表於 16-10-17 17:16
嘩!乜會去英,法,德咁正㗎

比錢果個好傷
比左團費仲要比洗費

男爵府

giraheiyear 發表於 16-10-17 17:14

哇,去20日本

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:阿仔中一時去紐澳14日$36000中二時去英國12

原帖由 giraheiyear 於 16-10-17 發表
現在孩子真辛幸福~

甘你阿仔,近年有沒有一家去旅行 ?

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

大力大力 發表於 16-10-17 17:21
現在孩子真辛幸福~

甘你阿仔,近年有沒有一家去旅行 ?

家庭旅行梗有喇! 有時我9962屎忽痕又帶埋佢去,一年飛4,5,6,7次!
依家大三,自己做pt, 3,4日長假都去轉台灣,泰國。佢洗佢自己錢,又成左年,由佢去。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-10-17 10:13 x 2

原帖由 missparent 於 16-10-17 發表
你咁有錢都吾比阿仔去?
第一,我怕佢習慣左同同學去,唔喜歡一家人去~
第二,中學時佢跟住我四圍去,可能比去交流學得更多~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我女間學校係去歐洲國家同其他國家學生開會,所以阿女死都唔去年年去唔同國家

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我見我囡五年級去新加坡,全包約6000

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

法國,我會比,如果細路本身都想去
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿仔學校(官校)會去法國2個星期,團費未定,不過應該最少 ...戈山
咁貴, 唔去啦

團費咁貴, 唔係個個比得起

就算比得起, 係值唔值得跟學校去

據我所知, 學校搞的所謂交流團, 其實交流 d 咩

大家心裡有數啦

公爵府

Lily2010 發表於 16-10-17 17:18
我個仔遲啲都去尼泊爾遠足做義工,你個仔去完返嚟有冇話辛苦呀?
辛苦呀,當地食同住都好基本,餐餐都係咖喱薯仔豆或者咖喱豆薯仔或者薯仔豆咖喱 ,上到山上夜晚零下十幾度,住嘅 “hut” 仔冇得沖涼,而且差唔多全部同學都有唔同程度嘅高山反應,所以你要記得幫阿仔搵醫生開定高山藥。不過我仔自己都話係好好嘅經驗,辛苦都值得

公爵府

阿仔學校(官校)會去法國2個星期,團費未定,不過應該最少 ...

官校去法國
如果冇咩特別我自己帶小朋友去法國仲好
去 gallery museum名勝郊區酒莊
順便去埋英國

公爵府

大力大力 發表於 16-10-17 17:26
第一,我怕佢習慣左同同學去,唔喜歡一家人去~
第二,中學時佢跟住我四圍去,可能比去交流學得更多~
我又覺得唔使太擔心呢樣。同同學去玩同同屋企去玩係兩種玩法(至少喺我仔嘅 case 係),我仔同同學去玩係窮遊,乜都以慳字行頭,食住行都以應付基本飽暖就算,樣樣問題自己解決;同屋企去有餘裕住好 d 食好 d 玩下特別嘢,係另一種見識,我仔而家大一了,至少到而家都仍然好期待同我地一齊去旅行

水晶宮

回覆樓主:

歐洲有IS, 唔安全

首頁

尾頁

跳至