自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幸福花 發表於 18-4-6 18:07
路係自己選擇!每個人都可因應環境選擇!無須歧視!有些女人為一張長期飯票嫁人義意上都差唔多只係私有化啫 ...

Exactly!!!!!!

珍珠宮

littlecar 發表於 18-4-6 16:32
如果香港地係比較少,但其他落後國家逼良為娼都仲係存在,有D好細個被人捉左去泰國,咁就一世。

...

係呀…真係好陰公~

珍珠宮

幸福花 發表於 18-4-6 18:07
路係自己選擇!每個人都可因應環境選擇!無須歧視!有些女人為一張長期飯票嫁人義意上都差唔多只係私有化啫 ...

講得好岩~

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

spikenard 發表於 18-4-6 15:57
肯做,一定有工請!!!!
如果因為咁中左愛滋呢?原意想賺多d錢照顧小朋友,中左所花的醫藥錢比所賺的腳是百倍 ...

叫雞啲人先更識保護自己,好多都係結左婚既男人,點會玩得咁唔安全丫,唔怕惹埋俾老婆咩

侯爵府

回覆樓主

話唔歧視的人,假如有一日自己個女話去做性工作者,你會唔會覺得冇問題,都係工一份?人地個女做當然口響響...

翡翠宮

mickeymok410 發表於 18-4-6 21:22
話唔歧視的人,假如有一日自己個女話去做性工作者,你會唔會覺得冇問題,都係工一份?人地個女做當然口響響 ...

咁又係喎

男爵府

回覆樓主

又無人逼佢,可以憑勞力去賺錢,點解要揀呢條路?唔好講到唔賣身養唔大d仔女。

男爵府

回覆樓主

落後地區搵唔到食就話姐,但香港地有安全網,靠綜援都可以捱大仔女,何必要咁樣出賣身體

珍珠宮

LittleRoxie 發表於 18-4-6 21:14
那位媽媽生說
有d男人,其實係搵人傾訴
所以有閲歷的成熟女仕
哦,咁即係成熟嘅係賣藝吳賣身啦?

珍珠宮

畀面勳章

在香港,做呢啲工的人,唔好用咁冠冕堂皇的理由來掩飾自己貪婪的心,咩為仔女咁偉大,做呢行唔系身處困境中的唯一出路。
根本是唔見得光的職業,咁冠冕堂皇就在子女的學生手册寫媽媽的職業是妓女!!!
有幾個性工作的職業敢填性工作者。
邊個做人阿媽想個女做呢啲工作,寧可個女做份洗碗掃地工都唔想個女咁。
唔系別人岐視性工作者咁簡單,就算性工作者本又何嘗唔岐視緊自己呢?
呢啲工根本有違我們長久建立的道德觀,價值觀。
想搵快錢,就坦承一點,唔需要粉飾太多

水晶宮

回覆 mickeymok410 的帖子

其實好多女人貪威識食又好為養家又好!這個世界就是存在黑暗面!管不了那麽多!花花世界!做好自己便是!有些人捱到十隻手頭都破了!還不及一個被包二奶!有樓!有車!縱有骨氣!當大家並在一處!打雜務永遠在那些要風得風艷婦腳下!

子爵府

mickeymok410 發表於 18-4-6 21:22
話唔歧視的人,假如有一日自己個女話去做性工作者,你會唔會覺得冇問題,都係工一份?人地個女做當然口響響 ...

咪就係 做雞cheap就係cheap 大把工作做 話維持生活質素就曬鬼氣 只係無骨氣啫

水晶宮

回覆 維仔媽媽 的帖子

其實而家抛個身出嚟大有人在!佢地只係唔同形式咁做!高至明星下至企街!只係個名就升價十陪!

子爵府

維仔媽媽 發表於 18-4-6 22:03
在香港,做呢啲工的人,唔好用咁冠冕堂皇的理由來掩飾自己貪婪的心,咩為仔女咁偉大,做呢行唔系身處困境中 ...

咪就係 認係cheap雞便是

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我覺得做性服務係個人選擇,睇唔出值得同情的地方,係香港真係好多工種可以揀,當然想搵快錢就另計,所以唔好講到無左男人又要養仔就必然要做性工作,相信香港好多單親媽媽都有類似經歷,難道全部都要做性工作才可生存?我唔會歧視佢地,但也不會同情佢地。

別墅

little06 發表於 18-4-6 12:07
但香港地,都仲有好多其他工呀!做洗碗,7 仔,仲有政府呢? 真係無得揀?唉~同情遇賤男嘅女人!
...

之前睇過d 報道,
好多性工作者唔係貪錢先做呢行,係為左方便湊仔。。
香港好多工作時間fix 死,尤其服務業如侍應洗碗sales... 工時長而且要返夜晚
單親媽湊仔女唔方便,
雖然性工作唔道德,但時間彈性,可以只返下午幾個鐘咁,對佢哋黎講無可否認係好吸引的
我相信有得揀佢地都唔想做呢行的

珍珠宮

幸福花 發表於 18-4-6 22:16
回覆 mickeymok410 的帖子

其實好多女人貪威識食又好為養家又好!這個世界就是存在黑暗面!管不了那麽多! ...
你咁講令我想起讀中史時睇嘅一本課外書,當中有一章係講古時女性打工,大部分都係做妹仔或者妓女,作者就認為做妓女嘅比做妹仔聰明,因為當時啲妹仔如比主人強姦,啲大眾會信曬個主人誤會妹仔勾引主人,而啲妓院有分淨賣藝或者淨賣身,如客人去賣藝果啲度迫人賣身係犯法,因此作者就話當時形勢,做妓女比較有保障,覺得淨賣藝果班係最聰明

珍珠宮

開心吸收勳章

LittleRoxie 發表於 18-4-6 12:37
我有位客人so call 都可以
叫做性服務業的一員
她本來嫁得唔錯,但後來老公去滾

違規內容

首頁

尾頁

跳至