自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章

海仔媽 發表於 18-5-5 23:25
我今日閒來同個仔傾偈(6歲),佢話睇唔清㗎,純綷飛飛下飛到攰,求其搵位坐底休息下,就做左我bb ...

有趣

別墅

回覆樓主:

我啱啱問我3歲嘅仔。。。

你記唔記得係媽媽個肚度做咩呀?
佢: 做功課

咁你排隊時有無其他BB架?
佢: 有!!波士BB

珍珠宮

回覆樓主:

次次答都吾同
大概都係見到我同爸爸開心笑,決定拖埋細佬黎搵我地,係我個肚玩波同繩,最後臍帶纏頸,我本身有肌瘤

有birth mark 係因為佢地係天父既小天使,為左搵爸爸媽媽,掙扎所以有birth mark

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

2歲問唔明,3歲時開始答喺入面游水,會聽到我叫佢,4歲越講越誇張就不太可信

活在當下,愛得及時

大宅

loso7 發表於 18-5-3 23:21
https://www.parenting.com.hk/index.php/topic/life/1908-2018-05-03-10-56-07
睇完覺得超級神奇,係咪真 ...

我問過,佢記得出世果一刻,壓到佢個頭仔好痛

大宅

回覆樓主

我今日問左個4歲既仔,佢答我响我肚入面飲奶同玩LEGO,我從來唔知我肚入面有咁多野,勁過人奶媽,未出世巳有奶俾仔飲。

珍珠宮

之前有個post又係講胎內記憶,3歲時我問過
佢話肚內紅色,有d線,佢話無野做,仲同我講成日曲埋個身瞓,佢有示範比我睇,但過多排再問,已經答唔出。
我有錄音,但唔見左。

男爵府

回覆樓主

我大女2歲幾3歲時問過佢,
佢話佢係有個姨姨拎佢出黎⋯
(但我之前無同佢講過佢係開刀生出黎既,而且又真係女醫生開刀的!)
但就無講點解揀我做媽媽(可能未明我問乜

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我有問過女。
佢話入面好黑,會聽到媽媽把聲。
佢有show 我佢入面點訓,腳仔點踢我,佢話每次踢係想叫媽媽。
我生佢時係有問題未醒,全身麻醉,我女早左出世,我問佢點解咁早出來。佢話好想見到媽媽,但出來時,媽媽無醒以為媽媽死左。
佢話第一個係見到訓左的媽媽
係啊,我係之後醒㗎

子爵府

回覆樓主:

囝3歲左右時問過,佢話肚入面黑炆炆,得佢一個,問佢有冇訓覺,佢話冇,好迫,所以旭黎旭去,佢做埋動作我睇點旭
實情佢係我肚入面都真係不停旭,好小停……

複式洋房

海仔媽 發表於 18-5-5 23:25
我今日閒來同個仔傾偈(6歲),佢話睇唔清㗎,純綷飛飛下飛到攰,求其搵位坐底休息下,就做左我bb ...

呢個講法又好新穎喎!

子爵府

loso7 發表於 18-5-3 23:21
https://www.parenting.com.hk/index.php/topic/life/1908-2018-05-03-10-56-07
睇完覺得超級神奇,係咪真 ...

我見你哋問小朋友有咁多個都答到,我又試問個女(六歲)
我問:你記唔記得你響媽媽肚入面時啲嘢?
女一臉疑惑,然後答:唔記得
我:我見有啲小朋友講到出來
女:我估佢哋隨口說說
我:咁你記唔記得要排隊?或自己簡媽媽爸爸?
女:冇
我:有小朋友話有排隊和可能簡
女:邊會咁,要有卵子先有BB架嘛!要慢慢成長喎....應該唔得簡
女跟住再講:不會我記得有種「鄧鄧下」(震動)感覺,覺得好好玩,可能你行緊路啦!

子爵府

回覆樓主

我問佢有冇嘢食,佢話有,我食咗啲嘢落肚佢又食,但係因為我已經食過所以好yucky

我問有冇玩具玩,佢話我冇食玩具所以冇玩具玩

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

以前問過細女, 佢話一個人好悶, 不過間中會有把聲好嘈, 嘈住佢瞓.
把聲應該係我大女, 佢晚晚都對住我個肚同阿妹講好多嘢, 咁果陣阿妹又會郁得好勁, 可能投訴緊

大宅

回覆樓主:

我啱啱問我3歲嘅囡…

你點解會搵我做媽咪?佢:唔知道

你記唔記得係媽咪個肚度做咩呀?
佢: 係咁喊囉
咁點解你喊呀?
佢:因為得我一個黑媽媽好驚囉…

咁你排隊時有無其他BB架?
佢: 有呀!!有5個小朋友架

男爵府

回覆樓主

我有個大仔 4 歲幾就 5 歲,聽日問下佢先,之前有問過佢,但講唔到 ...

二女 3 歲幾,都試下問先 ...

但你地成功問到你地小朋友既,可唔可以幫我問個問題?上面既小朋友係咪全部都好健康?有無啲有病既?都係咁揀媽媽?

我三女係有罕有病,無家族性遺傳既基因突變病,會智障,我會諗,點解佢會揀左我呢 ....

首頁

尾頁

跳至