自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

蘋果木 發表於 18-10-9 18:46
我朋友根本就有心想証明自己就算結左婚生左仔都會有人爭,佢先吾係不顧一切,佢係等個男人真係離開左頭家 ...

「你真係唔係扮㗎喎⋯⋯」

子爵府

Angel_Rose 發表於 18-10-9 18:01
這是老友的經歷,朋友單身想拍拖,我們有個共同朋友做診所助護,助護介紹左佢個客,一個已離婚的南亞男性比我老 ...
果位助護係乜身世?好靚?嫁得好好?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jasmineoj 發表於 18-10-9 15:16
好多年前,有朋友介紹咗個男人俾我識,當時係約出嚟見面,個男人話佢離過婚,想再識過第二個咁樣樣
一路發 ...

你朋友咁都得..好彩你夠醒啫

禁止訪問

子爵府

Angel_Rose 發表於 18-10-9 18:25
性格都同把口一樣,不過未得你同意前我吳分享啦,怕離題

子爵府

plumtree 發表於 18-10-9 18:39
嘩嘩 你呢個係咪朋友嚟㗎,係邊種朋友呀?咁靠害嘅。
佢竟然將網絡上啲九唔 ...

我咁多年得一兩個叫好啲,但一個已經過咗身,另一個因為各種原因離開咗香港了…

子爵府

bb妹 發表於 18-10-9 19:09
你朋友咁都得..好彩你夠醒啫

真係無啦啦喺腦海閃過想CHeck 下佢呢個念頭

子爵府

awah112 發表於 18-10-9 19:10

佢係低B 啫…

伯爵府

想生BB熱投

jasmineoj 發表於 18-10-9 15:16
好多年前,有朋友介紹咗個男人俾我識,當時係約出嚟見面,個男人話佢離過婚,想再識過第二個咁樣樣
一路發 ...

你朋友同你有仇
I am Agent P

子爵府

hedhed 發表於 18-10-9 19:44
你朋友同你有仇

咁又唔係

珍珠宮

一個剛發展的男仔,有一日我八掛,比我係他女性FB朋友的相薄發現他們才是拍拖中,我是他的一個想發展的小三好彩走得快,差啲我在不知道情況底下係人哋小三

子爵府

Cateye8888 發表於 18-10-9 20:40
一個剛發展的男仔,有一日我八掛,比我係他女性FB朋友的相薄發現他們才是拍拖中,我是他的一個想發展的小三 ...

有啲男人就係咁賤格

已刪除用户

子爵府

牛年勳章

我ex老友,係飲宴上,我地一齊做姊妹,中途我去餵人奶期間,趁我同我老公唔係位,佢攞左我老公部手機,藉意同我囡影相,自拍左廿幾三十張相,我返位都唔同我講,到我老公最後係一班朋友whatapps group send 出黎至知
自此,覺得此女為機心女,須提防,亦覺得衰人無樣睇

子爵府

katie816 發表於 18-10-9 20:55
我ex老友,係飲宴上,我地一齊做姊妹,中途我去餵人奶期間,趁我同我老公唔係位,佢攞左我老公部手機,藉意 ...

用你老公部機自拍佢想有咩效果…

侯爵府

2018復活節勳章

jasmineoj 發表於 18-10-9 19:21
我咁多年得一兩個叫好啲,但一個已經過咗身,另一個因為各種原因離開咗香港了…
...

我都曾經有一個走左喇。已經係好多年前嘅事。可惜,當時佢啲所謂好朋友冇落力咁搵我。我係佢走左幾年之後至知。而佢哋竟然係冇人知佢葬喺邊度 。人走茶就涼,一啲都冇錯。

禁止訪問

珍珠宮

jasmineoj 發表於 18-10-9 19:14
係,臣遵旨

前言:我之所以識佢,係因為我做暑期工時識左個叫啫喱的朋友,助護係啫喱的表妹

1.初識佢時,佢叫我一齊行街,話一齊晚飯埋,我當時讀緊大學,媽話要八點回家晚飯,不晚飯就九點後先好返到家,助護當時同我行果度,我如回家,就要6點走,佢同我行到7:45,話我吳同你食啦,返家食免費,我走啦,搞到我回家後比媽嘈

2.第2次同佢接觸,我同生日差一日,佢話想下星期生日去海洋公園,當時仲有同行半價,佢話想佢生日去,我都有少少想去,就問幾點邊度等,佢話果日拎左半日假,午飯後3點公園等,我話人地6點關門,咁嘅話玩得幾個鐘,佢話幾個鐘入去坐下都夠啦,免費你仲想點呀,我話你免費但我要比錢囉,不如我生日你拎假丫,佢話咁我咪要比錢,你比埋我果份我就去,大佬,你提出你果日去我都無叫你比我果份,乜你份人咁嫁,最終當然無同佢去啦

3.之後發生南亞件事,正式同佢慢性絕交,日後都係靠啫喱講我知佢的事

4.佢竟然嫁得出,上年9月,啫喱話我知,助護決定12月頭結婚,我問係咪真嫁,佢男友都未有,啫喱話真嫁,不過佢12月中又出席另一個婚禮,覺得好忙,煩緊點同公司拎假,到11月尾我問啫喱請假點,佢話解決左,因助護吳結婚啦,我問點解,佢話9月時助護父母致電佢地話決定左邊日結婚,叫佢地留定個日子,但佢地未卜酒席,我諗,係咪傻嫁,我結婚時都要早兩年卜啦,啫喱話助護無諗過咁多人同佢搶日子,害到佢分3次搞婚禮,3次?原來本身12月應該結婚果日,淨係接新娘,今年年頭農歷新年先註冊,一個月後擺酒,咁樣害到佢父母好樣衰囉,逐個親戚打電話叫人預時間,幾個星期後,又要逐個親戚打去話取消。

啫喱話結婚果日好混亂,大家都好勞氣,助護話啲酒席比人搶曬先簡屋村酒樓,啫喱話間酒樓淨係做街坊生意,未做過擺酒,助護話係擺30圍,但酒樓比到盡都跟可以比到16圍,助護就夾硬叫職員塞多啲椅,搞到好迫,坐得好辛苦,有啲親戚話太迫,本身一家大細黎,改為留低一個做代表,留低果個打電話比未黎的親戚,聽電話的親戚學打電話果個,臨時改為派一個做代表,而啲職員未辦過婚宴,有好多野都吳識做,問返新人轉頭,我同啫喱講,咁無計嫁喎,鬼叫佢本身個人咁混亂咩,而且咩都覺得大安只意,結婚咁大件事都吳做足功課,妄想早三個月都卜到好的酒席,仲分三次搞,兄弟姐妹都比佢玩殘呀

子爵府

jasmineoj 發表於 18-10-9 16:54
冇喇,佢只出咗一個題

咁都俾「對象」摷倒料,抵死

珍珠宮

凍奶茶少奶 發表於 18-10-9 18:59
果位助護係乜身世?好靚?嫁得好好?
果位助護,好醜樣,塊面白顯得雀班又勁又恐怖,塊面係鵝蛋形,不過係打橫果款,面上仲有粒同家燕媽媽一樣的痣,但不是生係額頭

佢依啲咁嘅人,只要有人肯娶,就叫做嫁得好

& 其他事跡在#78

首頁
23456...7

尾頁

跳至