親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

CaCa0919 發表於 18-12-31 23:24
期待已久嘅(emoji)(emoji)之旅 ✈️(emoji) 希望順順利利

上年暑假都是坐BA 去倫敦,返來不久阿女聽到機上的華藉空姐被解顧,好吾開心。

男爵府

bbc2018 發表於 19-1-28 08:26
上年暑假都是坐BA 去倫敦,返來不久阿女聽到機上的華藉空姐被解顧,好吾開心。
...

機上突然被解僱? 你囡囡好感性喎. 可能佢感覺個BA華籍空姐好 nice, service 好, 知道佢無原被解僱唔開心. 我最近來回坐嘅BA, D 空姐, 空少都好 nice, 個個都好好笑容. 機艙裏面提供嘅service都唔錯, 坐耐左肚餓, 行去問空姐拎 snack food 機艙有嘅佢都會提供比你. 派餐又會好好笑容細細聲問你想食咩餐? 見你枱面有垃圾又會主動問你要唔要幫你清理 我返果程仲要成機全男班空少 serve 個個空少都好 smart, nice 到爆!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

CaCa0919 發表於 19-1-28 08:12
倫敦hea玩真係好ok 我都鼓勵你去行返一轉 諗諗佢啦!

hea玩唔駛煩
上年同佢講去法羅群島, 點知一播人妻佢就話好彩冇去
我話去揾吸血彊屍, 佢又話又睇建議

所以好可能揀啲勁大路既就算

珍珠宮

CaCa0919 發表於 19-1-28 08:39
機上突然被解僱? 你囡囡好感性喎. 可能佢感覺個BA華籍空姐好 nice, service 好, 知道佢無原被解僱唔開心. ...

是返來不久睇到新聞話BA 吾用華藉空姐,好突然。佢話咁好笑容,服務點解吾用

男爵府

TMC3012 發表於 19-1-28 08:40
hea玩唔駛煩
上年同佢講去法羅群島, 點知一播人妻佢就話好彩冇去
我話去揾吸血彊屍, 佢又話 ...

完全理解. 拖住男人係比較多D野要顧. 樣樣野都要問過老細要佢 confirm 咁款 去倫敦已經好大路, 簡簡單單一個城市玩足咁多日, 係去遠少少地方要煩轉車啫. 大致上識睇英文, 識睇 google map/地圖已經可以周圍去玩.

男爵府

bbc2018 發表於 19-1-28 08:41
是返來不久睇到新聞話BA 吾用華藉空姐,好突然。佢話咁好笑容,服務點解吾用
...

I see. 我最近坐 BA 都見唔到一個華籍空姐/空少. 全白人!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

bbc2018 發表於 19-1-28 08:41
...

我坐ba 都遇過一個港人空姐,靚過唐詩詠,做野好好笑容。果次有個黑人空姐黑面咁掉個餐去我老公度,我老公同果個港人空姐講番,之後個空姐話個黑人空姐係新黎之類,全程佢好好笑容。

早排聽到佢地俾人炒,我都覺得可惜。

大宅

回覆樓主:

我唻緊會搭virgin, 第一次搭,唔知好唔好

珍珠宮

CaCa0919 發表於 19-1-16 07:51
Pepper Pig 同 Legoland Windsor 可以放係行程上. 你可以 join Klook one day tour 去埋哈利波特影城. 或 ...

我地上年因為英國行程比較趕,主要去東歐,沒有去影城,過多2年帶小朋友去summer camp 才plan 去。

佢地前年去Orlando universal studio 可以坐Hogsmeade 蒸氣火車來回2個universal 樂園,小朋友好驚喜。 因日本那架只可以影相。

男爵府

bbc2018 發表於 19-1-28 11:08
我地上年因為英國行程比較趕,主要去東歐,沒有去影城,過多2年帶小朋友去summer camp 才plan 去。

佢地 ...

HARRY Potter 影城留返下次同小朋友一齊去咪仲好. 小朋友一定好難忘 美國 Orlando Universal 同 Japan Universal 園區玩嘅野係有 D 分別嘅. 美國果個大好多, 玩嘅野同睇嘅野會相對再刺激D, 吸引 D. 上次去大阪環球影城, 我小朋友玩到唔捨得走, 到宜家都問我幾時再去玩環球影城. 嚟緊我小朋友都參加左學校嘅京阪遊學團, 但行程無去環球影城, 所以佢有 D 失望. 我地應承佢下次會再同佢去多一次大阪, 去環球影城玩過

男爵府

muimui2 發表於 19-1-28 10:02
我唻緊會搭virgin, 第一次搭,唔知好唔好

維珍嘅機唔錯架! 好似我細佬咁佢飛英國只會坐維珍. 個人覺得坐BA都唔差, 機艙服務都好ok 機票價錢相對仲比維珍平D. 呢D野好自由, 隨自己喜歡坐咩機就買邊間 airline, take it easy!

珍珠宮

CaCa0919 發表於 19-1-28 21:11
HARRY Potter 影城留返下次同小朋友一齊去咪仲好. 小朋友一定好難忘 美國 Orlando Universal 同 J ...

我自從有小朋友,次次旅行都會帶埋一齊去。好多時旅行會就佢地,上年结婚週年,就我多些。

男爵府

bbc2018 發表於 19-1-28 21:30
我自從有小朋友,次次旅行都會帶埋一齊去。好多時旅行會就佢地,上年结婚週年,就我多些。

有左小朋友就首要諗佢地先. 佢地先係幕後大BOSS 我地都係跟班打點一切

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-28 21:23
維珍嘅機唔錯架! 好似我細佬咁佢飛英國只會坐維珍. 個人覺得坐BA都唔差, 機艙服務都好ok 機票價錢 ...

我前排見virgin 做promotion, 暑假economic delight 都係5k 一個人,仲揀到第一行,無諗咁多即買,平時ba 最平都要6-7k, 所以呢口價好抵呀!

男爵府

muimui2 發表於 19-1-28 21:36
我前排見virgin 做promotion, 暑假economic delight 都係5k 一個人,仲揀到第一行,無諗咁多即買,平時ba ...

我今次買BA 都係5千鬆D 咋 我買果時都裝過維珍機票價比BA貴D.

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-28 21:39
我今次買BA 都係5千鬆D 咋 我買果時都裝過維珍機票價比BA貴D.

暑假嗎?我之前睇ba 要6千幾

珍珠宮

muimui2 發表於 19-1-28 21:36
我前排見virgin 做promotion, 暑假economic delight 都係5k 一個人,仲揀到第一行,無諗咁多即買,平時ba ...

是否7月13之後出發?5千包税嗎?下次可以試下。

男爵府

muimui2 發表於 19-1-28 21:40

唔係暑假. 我元旦果段時間去.

珍珠宮

muimui2 發表於 19-1-28 21:40

我上年暑假BA 連税7千幾。

男爵府

bbc2018 發表於 19-1-28 21:43
我上年暑假BA 連税7千幾

暑假一定貴, 正常

首頁

尾頁

跳至