自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Ashleycorina 發表於 20-2-29 23:45
都有人好乾淨,但普遍污糟多,我都識人有潔癖,學生年代去fun fair 佢帶埋face wash, deodorant 同hand wa ...

我哥以前個同學,好似係唔知咩石油有錢人,佢話佢講究衛生,一星期沖一次涼,用最貴香水。但我覺得係一陣大蒜味

珍珠宮

王國教室勳章

超級特務 發表於 20-2-29 23:54

我哥以前個同學,好似係唔知咩石油有錢人,佢話佢講究衛生 ...

當有人可以一個月至沖一兩次,佢一星期一次覺得自己好多㗎啦我接待過一家澳洲人,香港夏天都可以一星期沖涼一次,用好多deodorant 臭過蒜頭

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Ashleycorina 發表於 20-2-29 23:58
當有人可以一個月至沖一兩次,佢一星期一次覺得自己好多㗎啦我接待過一家澳洲人,香港 ...

著住鞋上睡牀,踩地毯,放細路出花園爬地同狗爭食。跌嘢落地下照執上黎食,奶咀跌落地面用自己口啜兩下當消毒。平時大菌食細菌冇嘢,但新病毒我覺得喺外國爆發真係好大鑊。
你若盛開, 蝴蝶便來!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

1998Ruby1998 發表於 20-2-29 15:14
boots 冇曬貨
我想要呢隻。預左食炒價。趁宜家仲未咁癲買定啲。

你留意下呢隻有冇70% 酒精,因為我有次見到兩tray mr men 果款,諗住自己好好彩,但睇清楚,佢無寫70% 酒精呀。

珍珠宮

王國教室勳章

超級特務 發表於 20-3-1 00:04
著住鞋上睡牀,踩地毯,放細路出花園爬地同狗爭食。跌嘢落地下照執上黎食,奶咀跌落地面用自己口啜兩下當 ...

你簡直勾起我童年回憶我有個朋友做醫生,話自己好乾淨,佢都係做齊曬你講嗰啲,佢B每日下午茶同貓狗坐响花園開心share ,隔離仲有poo
佢話佢哋返工,接觸病人fluid都唔用口罩同手套,所以我都怕佢哋真係會爆

珍珠宮

2018復活節勳章

超級特務 發表於 20-3-1 00:04
著住鞋上睡牀,踩地毯,放細路出花園爬地同狗爭食。跌嘢落地下照執上黎食,奶咀跌落地面用自己口啜兩下當 ...

好多年前有次放工時間搭火車,個鬼佬帶住個歲幾二歲b,佢由得個b喺佢附近行吓行吓,個b幾次咁跌咗塊麵包落地下又執番嚟咬 個鬼佬見住只係笑笑口無阻止

珍珠宮

nainaitze 發表於 20-3-1 00:12
好多年前有次放工時間搭火車,個鬼佬帶住個歲幾二歲b,佢由得個b喺佢附近行吓行吓,個b幾次咁跌咗塊麵包落 ...

珍珠宮

2018復活節勳章

redhot 發表於 20-3-1 00:17

個b第一次跌麵包執起再咬時我想阻止㗎,但見個鬼佬笑笑口唔阻止,我即刻縮番後唔敢多事

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

去Wilko望望有無,可能大城市比較多人搶貨,或者上網訂click & collect

男爵府

ChuChu0808 發表於 20-2-29 23:42
好恐怖,原來歐洲人咁唔注重個人衛生,同想像好大落差

我親眼見過亞女d同學,著晒去街鞋踩住張床排排坐睇utube

子爵府

親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 20-3-1 00:28
去Wilko望望有無,可能大城市比較多人搶貨,或者上網訂click & collect

Wilko 頭先行埋都冇,網上 out of stock

公爵府

1998Ruby1998 發表於 20-2-29 22:12
前兩日都冇架,我諗係因為有第一個英國人死所以先突然恐慌

香港嗰時都係,第一個後生既男病人確診後死亡,大概年30,年初一就開始搶口罩

伯爵府

1998Ruby1998 發表於 20-2-29 22:16
diamond princess 嗰個。不過見到意大利咁嚴重,班英國佬開始驚驚地,因為好多人 half term 意大利遊學團 ...
其實D外國人似乎太高估自己抵抗力,我今日係中環一間餐廳,見到有班外國人應該有event, 佢哋幾十人gathering, 但個個唔帶口罩,四圍去同人乾杯傾計。如果其中一個有病毒,香港真係多得佢地唔少。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

1998Ruby1998 發表於 20-3-1 00:30
Wilko 頭先行埋都冇,網上 out of stock

Lidl Aldi?再唔係我幫你望望我呢邊有無,寄比你?

伯爵府

喧嘩 發表於 20-3-1 00:30
我親眼見過亞女d同學,著晒去街鞋踩住張床排排坐睇utube
我試過同堂妹加佢外國老公去泰國旅行,你知泰國幾熱,去完街返到apartment 個個身水身汗,但佢地可以唔冲涼唔換衫,就即刻攤上床瞓覺,我真係覺得好污糟

子爵府

親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 20-3-1 00:37

我呢邊冇 Lidl,Aldi 最多內地學生應該都冇。
多謝你先,我問左我同學睇下佢買唔買到先,唔得再搵你

象牙宮

1998Ruby1998 發表於 20-3-1 00:41
我呢邊冇 Lidl,Aldi 最多內地學生應該都冇。
多謝你先,我問左我同學睇下佢買唔買到先,唔得再搵你 :kis ...

唔好客氣,都無幫到你。你住個邊較多中國人?可能係呢個原因,會比較缺貨,我呢邊暫時都OK

子爵府

牛年勳章

1998Ruby1998 發表於 20-2-29 23:06
我影嗰張咪藥房囉!我行曬三間超市都唔見有。

Boots, Superdrug, Sainsburys, Tesco 全部冇,Asda 同 Mor ...

Aldi有。上星期仲做特價。4Xp一樽。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

stkyo 發表於 20-2-29 16:37

朋友話佢附近Lidl 好多貨。

子爵府

apelok 發表於 20-2-29 23:30
香港而家平返晒
叫家人朋友寄比你啦

Hand Gel 香港都寄不到去英國架。之前呀仔叫我寄hair Gel去英國,郵局話不可以,當液體貨件不能上機。

首頁
23456...9

尾頁

跳至