夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

謝謝大家, 這些說話都令我放鬆了, 令我知道自己有多敗壞及無情, 我需要深深銘記

子爵府

BK Milk勳章

Stonefather2021 發表於 21-5-19 17:20
不知道這裡有沒有男人。我現在很痛苦.......
我同老婆結婚十多年, 有兩個小朋友, 我不久前向她坦承外遇一切 ...

樓主咁虛偽

你講到咁愛老婆,又出去搵女人?
如果你咁顧佢感受,你又唔將件事瞞佢一世?

你真係想補償,就應該比條路佢行,專重佢決定。
開口埋口講自己好慘好痛苦,你覺得宜家自己痛苦D,定係你老婆睇到你篤眼篤鼻痛苦D?

早知今日,何必當初?

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-20 15:54
謝謝大家, 這些說話都令我放鬆了, 令我知道自己有多敗壞及無情, 我需要深深銘記 ...

其實如果好似你講到甘愛就唔會有外遇吧。
我覺得你係唔甘心無左個家,唔想失去自己辛苦建立既野,話晒都放左時間金錢上去。

複式洋房

我是絕對做錯了, 我也很痛恨, 我是自找的。妳們都說得對, 我真的不想失去這個家, 不只是金錢, 你們都說得很對

男爵府

回覆 Stonefather2021 的帖子

現在你要重建太太對你的信任,會好困難,但如果你真心改過,好好同佢傾吓。

珍珠宮

呢到d jm真係好好人,長篇大論,希望你每個回覆都會認真睇。

我就覺得你太太好可憐,十幾年感情被背叛,老公同人上床仲要投放感情,個心應該好似比人五馬分尸咁。自己咁傷但仲要顧住對仔女先。我無咩建議,只係想抱抱你太太。

別墅

回覆樓主:

樓主你之前有無出過軌?今次出左幾耐?如果第一次 就用真誠加耐性去感動你太太,希望有朝一日佢會被你感動。如多過一次...你都唔好意思叫人再原諒啦!

複式洋房

Airwayairline 發表於 21-5-20 19:21
樓主你之前有無出過軌?今次出左幾耐?如果第一次 就用真誠加耐性去感動你太太,希望有朝一日佢會被你感動 ...

唔好傻啦,出軌既人係唔會覺得唔好意思架,仲要次次都用番同一個籍口理由黎求人原諒。

複式洋房

這是第一次, 不過不是次數問題, 一次也是很賤很可恨, 我每個留言也有睇, 修補過程我也做得不好, 我自己也無地自容, 我真的恨自己, 被你們罵我反而會舒服一點.....多謝你們

別墅

Stonefather2021 發表於 21-5-20 21:26
這是第一次, 不過不是次數問題, 一次也是很賤很可恨, 我每個留言也有睇, 修補過程我也做得不好, 我自己也無 ...

第一次又真心悔改 應可俾一次機會。人誰無錯呢?當然每個人接受程度同價值觀都唔同 這只是我個人見解。樓主 只講知錯唔夠 最少要身體力行去證明你真心改過才有機會。

禁止訪問

大宅

其實事發幾耐先?如果事發到而家已經一年半載佢都冇諗過原諒你; 咁應該都唔會原諒你,如果時間短你都可以試吓拖下氹吓!女人死咗心,就唔會回頭㗎啦⋯⋯想贖罪比足經濟support ;多啲時間陪仔女;

複式洋房

回覆樓主:

我已經原諒我老公5年
老實講 我應該一世唔會好
只怪自己唔捨得~

後來我老公
將所有錢。時間
電話 銀行戶口乜都比哂我

每日靜係番工放工~
連同fd出去都無 ~
慢慢 我先開始習慣番
不時 傷口都隱隱作痛~

.如果你真係愛佢
就唔好迫佢
時間會教佢點做~

至於你地會吾會仲一齊
真係睇個天了

複式洋房

多謝你們, 真的很感激, 你們的每個回覆我都會不斷翻看及謹記。我是一個很賤格很負心的男人, 過去我要銘記於心, 我不想找同情, 因為那些說話不能令我反省, 我真的十分十分感謝你們的意見, 我很高興能在這裡得到你們的寶貴回覆, 我太太原來已看到這個post, 我在這向我太太說聲: 對不起, 老婆, 我今世會一直跟住妳和兩個女到最後。

子爵府

每人都會犯錯,錯一次懂後悔又知要補救,可以原諒一次嘅!

時間的而且確可沖淡傷口,不過疤痕就會永世伴隨的了!人生苦短加上有小朋友,機會可比的!

侯爵府

BK Milk勳章

一次不忠,百次不容!放過你太太啦!

別墅

樓主:呢度有咁多人同你見證 希望你真心改過 唔好再犯 愛你老婆及兩個女 一家人幸福快樂!

子爵府

Stonefather2021 發表於 21-5-21 07:21
多謝你們, 真的很感激, 你們的每個回覆我都會不斷翻看及謹記。我是一個很賤格很負心的男人, 過去我要銘記於 ...

其實男人出軌不是奇聞, 但我們做每件事情必須要向後果負責任, 我會諗, 如果我出軌, 就要承擔老婆離開我, 去跟別的男人有新戀情, 所以我對自己很小心, 不讓自己有出軌的機會. 真的不能怪誰, 是自己揀的, 也要大方放她走, 因為是自己先破壞合同的事. 人要瀟灑, 男人也要說過便算和負責任. 現在怪自己是沒用, 給太太空間和時間, 你也要反醒日後的路怎樣好好的行. 無論太太有什麼選擇, 也要給她充足的財政支持.

其實如果有諗過, 便不會出軌, 如仍出軌, 你已話比自己知, 你愛自己多過太太很多, 甚至不是那麼愛太太和家庭.

其實男人最怕的, 是自己女人跟別的男人發生關係, 你現在怕的, 不單是她對你冷淡, 或離開, 而是怕她放棄你跟別的男人發生戀情. 如果真的有這個結果, 也希望你想通, 讓她開心地的離開, 是你可以為她做的, 這世界沒有失去誰不行, 人真的要瀟灑, 負責任, 才讓人欣賞. 不負責任的人說什麼也沒用.

其實你也有女兒, 應不想她們的老公出軌吧, 但你還在投男人會出軌的一票, 就是要告知他們要接受將來的丈夫出軌嗎? 己所不欲, 勿施於人.

現在請你尊重太太的決定.

cankiu2011    發表於 21-5-21 09:01
茶類愛好者    發表於 21-5-21 08:51

子爵府

cupid0627 發表於 21-5-19 23:23

係,正如我男朋友成日講,男人基因就係要同唔同女人交配 ...

原來你還記得我這句說話.....

我婚前的經驗也不多, 也是一心一意, 看看你需要什麼....., 可能我真的從小到大都習慣拒絕人吧, 不是有人表態就要受的, 要諗下你是否承受得對方, 能否handle 這個女仔/預計後果才行.

有好感不要深入了解, 喜歡更不要走近, 愛也不是要佔有的, 全世界那麼多女仔, 真的要好好控制自己, 修行好自己. 要齊家便要先修身.

子爵府

PTMCYS 發表於 21-5-21 08:55
原來你還記得我這句說話.....

我婚前的經驗也不多, 也是一心一意, 看看你需要什麼....., 可能我真的從小 ...

我當然記得啦,仲記得你話怕自己講「七成」會嚇親大家,我笑咗出嚟,心諗,咁咪即係七成囉
我同男朋友成日討論呢啲話題㗎,都話佢同你睇法一樣,七八成男人有偷過食(各式各樣的不忠)不過,邊有女人,相信自己老公就係嗰七八成吖?
我前夫都係出軌㗎,所以我而家,對男人出軌偷食,都睇得好淡,唔係話接受自己男人偷食,而係無奈接受男人鍾意偷食呢個事實
你婚前經驗不多,都可以對太太專一,真係好難得
我男朋友由中一開始拍拖,女朋友一個接一個,所以佢經常話,而家,佢已經免疫,冇咩可以引誘到佢

首頁

尾頁

跳至