自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

喧嘩 發表於 21-5-25 00:03
大家有冇好提議?自己個女

一隻錶。

勞力士既保值又可以戴一世。

水晶宮

我好有興趣睇18,21,大學畢業禮物po㗎因為自己有一個咁上下大嘅亞女
今次呢個po暫時都好睇因為冇乜「我屋企唔興喎做乜要送禮?供佢讀書重唔夠?」
三年前,我送咗綜合銀行戶口一個,順便教吓理財(以自己皮毛知識)
實物係notebook
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yuyueng 發表於 21-5-25 10:25
如果系仔呢?大家順便提議一下。

考車牌

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

3b 發表於 21-5-25 14:13
考車牌

都系女多D 選擇,一條鑽石乜乜或者名表都OK,男仔真系無咩選擇,我仔粗心大意,成日唔見野,否則地通拿唔錯,起碼戴1020年都得。唔會學車啦,仲有2年起寄宿學校。

男爵府

TMC3012 發表於 21-5-25 11:29
直接問佢, 好過你買啲大家/你以為啱佢既

唔會直接問啦,媽媽心意

侯爵府

買隻勞

男爵府

bmuimami 發表於 21-5-25 14:10
我好有興趣睇18,21,大學畢業禮物po㗎因為自己有一個咁上下大嘅亞女
今次呢個po暫時都好睇因為冇乜「我屋 ...

我女喺英國讀左幾年書,冇得咁計,我女其實乜都有,話晒18歲都幾有意思,想送件佢收到覺得好特別又好開心,又有記念價值嘅禮物
多謝大家提供意見

男爵府

yuyueng 發表於 21-5-25 14:33
都系女多D 選擇,一條鑽石乜乜或者名表都OK,男仔真系無咩選擇,我仔粗心大意,成日唔見野,否則地通拿唔 ...

Same, 記得你仔都係英國讀書,以前諗過送自訂車牌,但宜家想喺英國考車都有難度,又唔想變左我用,冇乜意思

用戶要求終止服務

牛年勳章

我都剛剛送咗部 notebook 比個仔,佢好開心好感動,不過算係用品,唔算18歲禮物。
未經許可,請勿轉載

大宅

switch

水晶宮

喧嘩 發表於 21-5-25 14:42
我女喺英國讀左幾年書,冇得咁計,我女其實乜都有,話晒18歲都幾有意思,想送件佢收到覺得好特別又好開心 ...

可以問吓佢想要邊類紀念品先
女孩子,通常買有牌子嘅首飾都會鍾意
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

大笨鐘 發表於 21-5-25 14:48
我都剛剛送咗部 notebook 比個仔,佢好開心好感動,不過算係用品,唔算18歲禮物。
...

當年我有問佢要乜㗎,notebook係佢自選

子爵府

虎到金來勳章

我會提議小小鑽石首飾
我有一隻麻麻送嘅鑽石戒指,依家都仲戴緊

用戶要求終止服務

牛年勳章

bmuimami 發表於 21-5-25 15:08
當年我有問佢要乜㗎,notebook係佢自選

我就係諗唔到,所以問佢,佢話無嘢想要。我當個蛋糕係禮物㗎啦
未經許可,請勿轉載

子爵府

名牌錶或包包

公爵府

我買咗卡地亞首飾,永恆,同埋因冇得畢業旅行,約咗一班同學staycation 慶祝生日

水晶宮

大笨鐘 發表於 21-5-25 10:20
如果我個係女,會送鑽石。可惜我個係仔,諗咗一大餐都諗唔到,最後得個吉,無送禮物
...

我仔9月都18歲啦⋯⋯又係諗爆頭
佢話唔學車住,唔鍾意帶錶

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

學車學費

水晶宮

Good idea
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

用戶要求終止服務

牛年勳章

kcpak 發表於 21-5-25 15:47
我仔9月都18歲啦⋯⋯又係諗爆頭
佢話唔學車住,唔鍾意帶錶

不如送支靚酒?有咩酒可以收藏呢?
未經許可,請勿轉載

首頁

尾頁

跳至