自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

4日都唔得莫講話4個月,攤開大家傾下將來想點,無可能咁過世,太痛苦。

伯爵府

WNC 發表於 23-10-9 08:54
我同佢講過,佢話随便

咁答
有無搞錯
咩人嚟

伯爵府

WNC 發表於 23-10-9 08:48
回覆 schricky 的帖子

有,但佢係問一句答一句。我話大家一句嘢都唔講你唔辛苦嗎?佢話對住我冇嘢講。 ...

咁你唔話佢
你識我時唔咁講
睇下我同唔同你結婚
痴線
咁對老婆
對朋友都唔可以咁講
實在太傷心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

有,但佢係問一句答一句。我話大家一句嘢都唔講你唔辛苦嗎?佢話對住我冇嘢講。 ...

其實都明顯知咩事
你嫁去加拿大,自己無人無物果度
嫁入去做姑9間餐館
日日要煮飯俾99又俾人嫌
錢又話俾老公輸曬股票
交易紀錄+account都話無埋
其實呢啲同嫁入去農村果啲女人差唔多
無地位無發言權無人錫
功能係打掃煮飯同湊小朋友
包食包住既免費工人員工加保母
你老公唔志在=老細一樣 無左呢個員工咪下個
個心無響你度

kwhkwh    發表於 23-10-9 12:37

水晶宮

kwhkwh 發表於 23-10-9 11:17
虐心/虐精神 場面, 係小說先有, 現實生活下下咁王子公主真係命都冇。
...

係架!我家都係王子架!只不過我唔比乍。日日十問九唔應,低聲吓氣比埋台階佢都唔領情,重要唔係自己錯都要為左頭家去哄佢,自己的尊嚴係垃圾對方仲唔領情仲要超4個月,比我早就離開,皇帝?有咩咁巴閉,自己都有媽生,佢高貴在那? 所以我做法係即日唔過夜,有咩想駡想講即日搞掂佢。

子爵府

WNC 發表於 23-10-9 08:54
我同佢講過,佢話随便

講到咁 應該離 但你自己出去有屋住嗎?經濟冇問題 一定走

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

littlefunpig 發表於 23-10-9 11:37
其實都明顯知咩事
嫁入去做姑9間餐館
原來有段咁既往事
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

係咪冇話題?
我發現養竉物幾好,講竉物包唔會哎交
講仔女,工作個D反而容易有分歧

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

littlefunpig 發表於 23-10-9 11:37
其實都明顯知咩事
嫁入去做姑9間餐館

原來有咁樣個背景
十足戲劇裏面的情節

伯爵府

其實都明顯知咩事
嫁入去做姑9間餐館

原來係咁,咁真係好似嫁去農村咁,只為入加籍,不能有咩要求了,可能老公個邊都係咁稔你。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實都明顯知咩事
嫁入去做姑9間餐館

原來有故事!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

spikenard 發表於 23-10-9 12:32
係架!我家都係王子架!只不過我唔比乍。日日十問九唔應,低聲吓氣比埋台階佢都唔領情,重要唔係自己錯都 ...
我覺等人與人「交往」, 有來才有往, 有些說話做法, 不能過底線. 過了底線冇底氣只會越來越低冇法挽回.
今日4個月姐, 明天玩4年
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

一日都唔接受,幾嬲都好訓醒就要放底,2個人梗有鬧交既時候,下下咁小氣點過人世?如果咁我一定分開,何必為難自己?你呢d情況,真係自己一個仲開心。
感激遇上你~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Anka 發表於 23-10-9 12:43
原來有咁樣個背景
十足戲劇裏面的情節
我只係好奇, 點解一對夫妻會咁樣
4個月唔講野冷言冷語.... 我唔好話4日, 4個鐘都未試過...
再睇返過往既post 有個大概
始終我相信人離鄉賤, 人微言輕
如果呢D case, 我唔會呻
嫁過去時已經要將大部份既資產響自己名下
現金物業財產只有個人名下, 對方唔會郁到
就算人地唔愛, 亦都自己有D 渣拿
唔洗任人予取予求, 任人擺佈
根本男家睇死樓主走唔到
無人無物無錢, 樓主老公既錢應該有限
主要財產多數都係響曬無結婚既姑奶同奶奶度
所以佢都唔會在乎樓主提出既離婚
樓主無錢, 無乜技能, 加拿大無樓,亦都睇死佢離婚唔會帶走2個仔
而家任務已完成, 生2個仔大個, 差唔多啦
要淨身出戶, 隨便

翡翠宮

kwhkwh 發表於 23-10-9 12:59
我覺等人與人「交往」, 有來才有往, 有些說話做法, 不能過底線. 過了底線冇底氣只會越來越低冇法挽回.
今 ...
樓主係無條件有底氣
最大既底氣可能只係停止煮飯洗衫湊仔
但可能換來既只係經濟封鎖, 俾全家鬧得再甘D

公爵府

通常我哋會忍唔住彩番大家,佢做咩咁嬲

大宅

WNC 發表於 23-10-9 07:49
如果两公婆鬧交,男嘅唔會同女嘅講野,都係問一句答一句。持续左四個月,請問這是冷爆力嗎?每次鬧完交之後 ...

冷暴力!!唯有搵下其他野搞下,分散注意力!例如煲劇(emoji)睇直播!扮下靚!做運動等等!你吾專注佢,佢自自然然會搵你講野

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

littlefunpig 發表於 23-10-9 13:17
我只係好奇, 點解一對夫妻會咁樣
4個月唔講野冷言冷語.... 我唔好話4日, 4個鐘都未試過...
再睇返過往既pos ...

好早已經聽啲前輩講過
親身仔不如近身金錢
真的

公爵府

離婚啦

水晶宮

kwhkwh 發表於 23-10-9 12:59
今 ...

我隻王子同佢老豆玩20年

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊