自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

下-站來到修善寺,依個時間係無紅葉,我哋係修善寺周圍行吓都好舒暢,尤其見到小橋流水、綠油油樹木配上赤橋好漂亮

行行吓見到菊屋好懷念,我哋上次第一次自駕遊乜都唔識唔知點預時間,只係book 咗係熱海嘅酒店,跟住係每日先walk in 問有無空房(諗起都尷尬)
上次walk in 菊屋印象幾好,不過今次我哋住第二間都好滿意

attach1_sign/tmp/phpcm7KrO
attach2_sign/tmp/phpOrhWnp
attach3_sign/tmp/phpi39vk0
attach4_sign/tmp/phpIwmIhB
attach5_sign/tmp/php4dQdfc
attach6_sign/tmp/phpARfldN
attach7_sign/tmp/phpYXb5bo
attach8_sign/tmp/phpwP9jbZ
attach9_sign/tmp/phpCw99aA

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我哋依晚住離修善寺15min 車程嘅天坊,酒店雖然舊啲但我哋訂咗啱啱今年先新裝修嘅房間,好新淨整潔好舒適,仲有自己私人風呂,check in 時職員好有禮貌仲帶我哋去房間介紹設施,(以前好多溫泉旅館係咁但依家少咗好多啦)
咁多間酒店我最喜歡依間

attach1_sign/tmp/phpkMeFZG
attach2_sign/tmp/phpqOIzoa
attach3_sign/tmp/phpoH2OND
attach4_sign/tmp/phpORZod7
attach5_sign/tmp/phpi9BfDA
attach6_sign/tmp/phpk6pn33
attach7_sign/tmp/phpic3Ntx
attach8_sign/tmp/phpcVrwU0

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

酒店放烟花
松鼠
青蛙酒店好有宮崎駿feel

三色楓葉美美的
拍攝夠曬專業
今年清水寺楓葉遲遲未轉色
樓主好好彩呀

珍珠宮

回覆樓主:

放低行李去大堂飲welcome drink, 休息下又到晚餐時間

佢晚餐有啲係set 有啲係自助食物,自助有好多蜆仔嘅味噌湯勁鮮甜,我同老公飲咗好多碗
仲有蝦乾嘅釜飯老公勁鍾意
最深刻係佢個刺身船,雖然係我特別訂嘅但都比佢嘅質量驚喜,所有刺身好新鮮份量重好多,我哋好滿意呀
主菜有幾款揀我哋揀咗鮑魚同埋魚,
鮑魚好柔軟好好味,魚呢就係比較太甜口,我哋覺得麻麻哋咋(早知揀燒牛肉)

食完個後生女侍應跪喺木板上同我哋深鞠躬,我哋真係超唔好意思呀

attach1_sign/tmp/phpI9mwUd
attach2_sign/tmp/php6cLc1f
attach3_sign/tmp/phpqqvq8h
attach4_sign/tmp/phpG3eZfk
attach5_sign/tmp/php2P3Nnm
attach6_sign/tmp/phpGL5Uvo
attach7_sign/tmp/phpoA8aEq
attach8_sign/tmp/phpGecGMs
attach9_sign/tmp/phpAoPqVu

珍珠宮

goldpiglet 發表於 23-11-13 19:13
酒店放烟花
松鼠
青蛙酒店好有宮崎駿feel

多謝你呀,你真係好有心

其實係因為我好遲先安排行程,我見到河口湖紅葉啱時間我先安排多啲時間咋

goldpiglet    發表於 23-11-14 19:14

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

深度遊
菊屋
修善寺
原來大有來頭

古色古香
刺食船

珍珠宮

goldpiglet 發表於 23-11-13 20:19
深度遊
菊屋
修善寺

咁又唔算深度遊,我哋都係走個圈就走
我估紅葉時期嘅修善寺都勁靚

刺身船真係好好味

禁止訪問

男爵府

fatmousechai 發表於 23-11-13 18:50
Day3:
依間酒店早餐要排隊成15min 安排麻麻哋
又試吓其他露天風呂都好舒服,仲不時見到松鼠走來走去 ...

我下個月都去東京,正 plan 緊行程,你個露天風呂好正,喺邊度?我哋想喺 草津 / 伊豆 / 熱海 之中揀一個地方嘅溫泉酒店住下,有冇好介紹?

珍珠宮

sunnykiwi 發表於 23-11-14 07:06
我下個月都去東京,正 plan 緊行程,你個露天風呂好正,喺邊度?我哋想喺 草津 / 伊豆 / 熱海 之中揀一個 ...

Hihi 間酒店係伊東,不過好西式怕你哋唔喜歡,伊豆之前住過菊屋都好ok 地點勁方便,食物都好食

男爵府

fatmousechai 發表於 23-11-14 16:33
Hihi 間酒店係伊東,不過好西式怕你哋唔喜歡,伊豆之前住過菊屋都好ok 地點勁方便,食物都好食
...

Ok thanks. 即刻去搵搵

大宅

睇到我都好想去

珍珠宮

#3 #4 食物好正

珍珠宮

Yan20 發表於 23-11-14 19:09
睇到我都好想去

去啦去啦

珍珠宮

ernbe 發表於 23-11-14 23:25
#3 #4 食物好正

謝謝你

珍珠宮

今日終於有時間再update
Day4,

飯店早餐算ok, 遇到一班外國旅行團團友對日本所有嘢都好有興趣猛影相

Check out 後來到伊豆全景公園,今日富士山被厚雲遮蓋
attach1/tmp/php0IXBW1
attach2/tmp/phplIrhEw
attach3/tmp/phpkSmmm1
attach4/tmp/phpnx3J4v
attach5/tmp/phpK0uuN0
attach6/tmp/phpZzhNwv
attach7/tmp/php0Ndqg0
attach8/tmp/phpBhtj0u
attach9/tmp/phpUUJHKZ

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

fatmousechai 發表於 23-11-17 18:40
今日終於有時間再update
Day4,

栗子樹

珍珠宮

mickeyeva 發表於 23-11-17 18:43
栗子樹

係人哋賣栗子咋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

fatmousechai 發表於 23-11-17 18:45
係人哋賣栗子咋

擺得咁靚嘅!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

多謝分享

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊