親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

王國會長

王國會長

Nivit 發表於 14-3-10 18:59
AA 好辛苦咁!
唔夠express 咁辛苦, 來回都係零晨

王國會長

王國會長

ROCKMAMA 發表於 14-3-14 16:05
如8 月先去,遲D 先book 酒店會平D 嗎(因到時係酒店淡季 )定係越早book 就越平呢? ...
一般都係愈早愈平, 除非突然有promotion, 但好難預計會唔會有.

王國會長

王國會長

queensroad 發表於 14-3-14 11:52
唔好意思~~
插咀問問,有無人介紹一下Phuket Fantasea 布吉魔幻奇值得一去嗎?個buffet ok嗎?
...
睇blog 係彈多, 特別係buffet.

男爵府

Man 哥tour ,大家可以參考下

叢林之旅5in1(A)

騎象30min/Fish Spa15min/小象show/猴子show/坐牛車/蘭花園/包接送
成人1100b/位
小童 800b/位 (3歲或以下免費) 偏遠酒店需加每位200b
每日2節09:30am/14:00每節約-2.5hr

叢林之旅 5in1(B)

騎象30min/小象show/猴子show/坐牛車/泰拳/泰菜示範/蘭花園/包接送
成人1100b/位
小童 800b/位 (3歲或以下免費)偏遠酒店需加每位200b
每日2節09:30am/14:00每節約2.5hr

旦島行程約7:30am出發酒店車接送約車程(50分鐘)9am開船15mins怏艇,10:30~11:00島上自由活動,安排出海浮潛50min吾去可以留係沙灘11:30~12:00自助午餐....13:30pm-14:00pm回航返到酒店約15:00pm
費用包括: 酒店來回接送快艇接送水果飲品自助午餐旦島沙灘椅傘免費使用洗手間出海浮潛浮潛工具保險
成人1100b/位
小童 900b/位 歲或以下免費) 偏遠酒店需加每位1-200b

Fantasea...門票自助晚餐表演包車接送(Patong/Karon) 每位1600b 小童1200b 3歲或以下免費偏遠酒店需加每位200b約17:30pm-23:00pm)

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:暑假布吉齊齊講(patong food map)

Fantesea不推介,貴,唔抵

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:唔好意思~~插咀問問,有無人介紹一下Phuket+

原帖由 queensroad 於 14-03-14 發表
唔好意思~~
插咀問問,有無人介紹一下Phuket Fantasea 布吉魔幻奇值得一去嗎?個buffet ok嗎?
...
我會去啊!諗緊食唔食buffet

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

birdbird522 發表於 14-3-10 21:27
不過我未決定住邊間…
我經官網BOOK左SUNWING喇。不過仲睇緊會唔會改,因為30日前都可fully refund. 你有冇睇過Centara仲有兩間酒店Centara Kata 同Centara Karon 都有water slide,我諗緊邊間好D。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

joeypong 發表於 14-3-5 22:30
留個位先,我都係買了七月中的AA機票,三大兩細去布吉,現暫時訂咗sunwing 3晚,諗緊另外兩晚芭東的Holiday ...
我同你一樣BOOK左Holiday Inn 同 Sunwing, 你知唔知SUNWING食野方唔方便? 你係唔係自駕? 我唔係自駕,所以唔想次次出去食野要叫車。

男爵府

回覆 Funny 的帖子

唔係自駕呀,會在酒店食下(小朋友免費?)到時再睇下附近環境如何

大宅

引用:Quote:birdbird522+發表於+14-3-10+21:27+

原帖由 Funny 於 14-03-19 發表
我經官網BOOK左SUNWING喇。不過仲睇緊會唔會改,因為30日前都可fully refund. 你有冇睇過Centara仲有兩間酒 ...
我都係未book呀…centara katon我都有留意呀!sunwing kamala係正,但交通唔方便,出島又唔太方便,同要加錢,我c6話想出兩日島…可能都係book返巴東,karon,kata區會方便出島…唉…我仲煩緊點book好呀!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Funny+於+14-03-19+發表我經

原帖由 birdbird522 於 14-03-19 發表
我都係未book呀…centara katon我都有留意呀!sunwing kamala係正,但交通唔方便,出島又唔太方便, ...
因我頭3晚會住芭東,所以出島可以係住芭東個時出。另外3晚諗住唔住芭東,住其他resort, 但都要食野方便,因唔係自駕。真係頭都大!

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-19+發

原帖由 Funny 於 14-03-19 發表
因我頭3晚會住芭東,所以出島可以係住芭東個時出。另外3晚諗住唔住芭東,住其他resort, 但都要食野方便,因 ...
你去6晚就好諗d,我c6冇咁多假,實玩4日4夜,我仲煩…如果可以去6~7日就最好…

大宅

回覆:暑假布吉齊齊講(patong food map)

我都係布吉不過係easter。下個月飛啦
我去過好多次但今次出島想搵豪華團係blog見過人地食既環境舒服d
有無人知邊到報名

子爵府

引用:Quote:原帖由+Funny+於+14-03-19+發表因我

原帖由 birdbird522 於 14-03-19 發表
你去6晚就好諗d,我c6冇咁多假,實玩4日4夜,我仲煩…如果可以去6~7日就最好…

...
其實我仲有3晚住曼谷。

男爵府

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-19+發

原帖由 Funny 於 14-03-20 發表
其實我仲有3晚住曼谷。
你今年又係悠長假期

子爵府

030608 發表於 14-3-20 09:19
你今年又係悠長假期

係。今次先玩曼谷,最主要都係比個仔去玩多次KIDZANIA,不過因為就唔到日子,所以今次又冇緣去JJ MARKET。你知唔知JJ星期五會唔會有少少舖會開?

另外,布吉你係咪已經定左住 West Sands? 你覺得地點方便?

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-20+09:19+你今年

係。今次先玩曼谷,最主要都係比個仔去玩多次KIDZANIA,不過因為就唔到日子,所以今次又冇綠去JJ M ...
其實星期五有架,不過開唔齊,你可以下午2/3點去行下,上次我有去,小朋友太細佢地悶,但開齊真係好大好大,2日先行得晒今次我先布吉后曼谷,夾啱星期日早出到曼谷,下午可以行JJ

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-20+09:19+你今年

係。今次先玩曼谷,最主要都係比個仔去玩多次KIDZANIA,不過因為就唔到日子,所以今次又冇綠去JJ M ...
冇任West sand,我2個只like玩沙,上次centera mirage玩左一陣水梯已唔玩

男爵府

west sand唔方便架,近机埸,離芭東好遠
我resesrch過好多forum, 如少d人,relax d d嘅區,附近又有野食,kamala同kata都可以

首頁

尾頁

跳至