想生BB

跳至

首頁
34567...25

尾頁

大宅

Dullsmama 發表於 14-6-14 19:25
冇特別explain因為原因有好多!年紀大卵子少質素差咁囉!我係好少卵的FSH高介乎10-16!二次lVF都

我完全明白,我的case跟你一樣,要每㳄重新打針。我已經對針藥無感覺,経過2次失敗,反而由好晤開心,十分緊張至今次軽鬆些面對。但內心反而更堅固對自己說要更努力。只少真的唔可以,look back 自己努力過!u add oil !

男爵府

引用:+本帖最後由+milkymiumiu+於+14-6-14+18:53

原帖由 milkymiumiu 於 14-06-14 發表

我不是在台灣做的
請問你是三天胎PGS 定五天胎PGS?

複式洋房

引用:我同你一樣45抽5粒得一粒受精分裂上月29放

原帖由 米米卡 於 14-06-14 發表
我同你一樣45
抽5粒得一粒受精分裂
上月29放胎,今日驗,無!
我E生話佢有兩個patient
45都生咗孖B
唔係無chance
要睇緣份

別墅

引用:+本帖最後由+SusanTam+於+14-6-14+22:52+編

原帖由 SusanTam 於 14-06-14 發表
我之前都好正面嫁希望在明天!但係D正能量比D負能量吸哂!所以一定要放低兩個月好好調節一下!知道要同時間競賽但越心急就越冇信心就一定失敗!我仲有返工雖然工作安排由我自己決定但成日要請假抽血見E生又唔多假期呢D先係壓力!C6又唔想我唔做嘢怕我悶同太多時間胡思亂想增加壓力,佢都啱有工返時間易過D!你有返工嗎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 SusanTam 於 14-06-14 發表本

原帖由 Dullsmama 於 14-06-15 發表
我之前都好正面嫁希望在明天!但係D正能量比D負能量吸哂!所以一定要放低兩個月好好調節一下!知道要同時間 ...
我有返工
我都係請sick leave
我無請大假
打針抽血就上午八點去診所
做完返工
見E生做手術咪請SL

大宅

Dullsmama 發表於 14-6-15 12:07
我之前都好正面嫁希望在明天!但係D正能量比D負能量吸哂!所以一定要放低兩個月好好調節一下!知道要同時間 ...

我都有返工,成日請假都有人話,但我跟上司說了我的計畫,我講明我現在生仔plan係first priority.但我一向盡責,他們明白我會好好分配時間,話如果我中比我home office.但我聴住先。公司會甘好?唔炒已好!仲home office?haha..totally agreed 返工好些,stay home係仲stressful,之前stayed home for 1 days等著床,每日上網找ivf資料,好顛!

複式洋房

引用:Quote:Dullsmama 發表於 14-6-15 12:07 我

原帖由 SusanTam 於 14-06-15 發表
我無同公司講
太私人
亦唔想比人問bingo
加大自已壓力
我同老公都無同屋企人講

別墅

引用:+本帖最後由+SusanTam+於+14-6-15+14:16+編

原帖由 SusanTam 於 14-06-15 發表
我就係冇sick leave次次抽血跟住要見E生都要攪半日要動用AL未計抽卵放胎同放胎后返E生到打安胎針(自己不能打)我冇同公司任何人講我頂頭係男人老細仲要係日本人佢地唔會體諒我地!我成日諗想轉E生試下但好D果D又要再排半年點同時間競賽!

別墅

引用:Quote:原帖由+SusanTam+於+14-06-15+發表本

原帖由 XIAOYUYU2014 於 14-06-15 發表
我無同公司講
太私人
亦唔想比人問bingo
Agreed!我專登唔同屋企人講只同一個best fd 講,除咗C6總要有果女性同自己傾下先得!

大宅

我都冇講比男家家人聽,免他們有希望而失望。尋日很怪以為M有小小啡及微血,仲諗住甘早提早三日便來,免買驗孕棒,但今早到現在也只是流啡及少血,但也要墊M巾。而且今早突然體溫不跌反升。平常我day 1 M初來少少紅,到晚上必然崩提至day 3. 會不會連做兩個月ivf,冇乜卵或壞了身子而提早收經?

複式洋房

引用:我都冇講比男家家人聽,免他們有希望而失望

原帖由 SusanTam 於 14-06-16 發表
我都冇講比男家家人聽,免他們有希望而失望。尋日很怪以為M有小小啡及微血,仲諗住甘早提早三日便來,免買 ...
驗下好D

大宅

BK Milk勳章

我都冇講比男家家人聽,免他們有希望而失望。尋日很怪以為M有小小啡及微血,仲諗住甘早提早三日便來,免買 ...
體溫不跌反升?會吾會今次
祝你bingo呀^^

複式洋房

大家好, 我都快41了。在瑪麗試咗2次IVF都fail咗, 又冇話比你聽係咩原因, 所以決定開始自己試下。 不過話事話, 第一次做ivf的蛋質數真的好差,但後來我發現食左滴雞精(四神- 因我有癅唔可以食想孕, 原味又燥得濟) 加每朝一隻雞蛋, 葉酸同綜合維他命, d蛋的數量(5 - e生話same age group算好)同size(18-20)都好好, 所以私家e生話可以自己try。4月日日量體溫, 紅d綠d加滴雞精, 但高溫期都唔可以跨過12日。 5月開始又搵私家婦科睇下, 加咗荷爾蒙同塞藥, 高溫期去到16日但都fail, e生話可能蛋同內膜的質數未夠好所以hold唔到而唔得。 所以今個cycle會試下iui, 睇下有私家e生tailor make既formula會唔會好d! 噚日睇完e生攞咗 dhea, q10, materna vit 同gonal-f 150/day x4, 話可以幫助生d靚既蛋。so 而家就做下運動等覆診。

btw, c6d 丁丁食咗蠔皇同茄紅素加精銳係active好多嫁, 因為上次e生叫早上做咗功課隔12小時後先覆診, 响顯微鏡下睇sample都仲好活躍。大家有需要都可以試下3管齊下。我知年0係好大既因素, 但未必係唔得, 所以大家一齊努力, 一齊bingo!

別墅

希望你有好消息分享!

大宅

多謝各位,但尋日period到了,起初都以為有機會。因為從來也未試過M前一天流啡。我M期一向準及一來便紅色及多量至6天左右完。沒經痛十分正常。而且那天行了很多山路差不多3小時,我也以為太累作小產流啡。但原來一切也是自己空想。有沒有人也會在経前流啡?why? 今天十分不開心,一向positive努力的我,今天也比負能量打敗,big argument with my hubby。因為他也不開心,掉下我一人在家説想要靜下。sigh..... 我要努力!

大宅

cuvee 發表於 14-6-17 17:00
大家好, 我都快41了。在瑪麗試咗2次IVF都fail咗, 又冇話比你聽係咩原因, 所以決定開始自己試下。 不過話事 ...
than you so much for yr suggestion. i already taking all those pills as u 've suggested.sorry, just out of curiocsity,我好少聽到有醫生會配dhea and q10比patient,而且通常十個有九個生育科醫生not suggest over 40的女性自己try. 浪費時間.may i know dr.'s name? 只說last name也可以。

複式洋房

回覆 SusanTam 的帖子

Dr. Choi. My friend also 40 and she success in her 2nd iui and is going to give birth end of this month. This doctor is recommended by her (she is Dr. Ho's patient as Dr. Ho not taking new patient) and will try as I still have 2 eggs in QMH and could do it later if the iui is not work for me.

FYI, I just realize I had a little 子宮息肉 but the doctor said this is still ok to do the iui. Although people may think it maybe a waste of money to try but I believe I could solve the problem step by step and would work this way. Think positive, baby is on the way. It is just a matter of you/body is ready for it. Don't give up.

大宅

各位jm,因為我剛開始ivf cycle,醫生要我選擇做自然授精或ICSI,請問你地有無選擇,同埋邊個好d呢?唔該。

複式洋房

XIAOYUYU2014 發表於 14-6-15 10:27
我E生話佢有兩個patient
45都生咗孖B
唔係無chance
你睇邊個E生呀?

別墅

SusanTam 發表於 14-6-17 20:27
多謝各位,但尋日period到了,起初都以為有機會。因為從來也未試過M前一天流啡。我M期一向準及一來便紅色及 ...
M前一天流啡我有呀! 所以一見啡我就會....長唉一聲! 放心我地唔會掉低你的, 我地一齊再努力過吧 ! 我今個月休戰中想做想食都會適可而止咁放任去做, D正能量立即返來了。同C6講定先話我一定要去英‧法旅行因為呢2年真的好唔開心!

首頁
34567...25

尾頁

跳至