自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

~sunshine~ 發表於 16-5-7 18:35
我睇果間係在觀塘架 !

咁太遠啦,唔該曬你先

大宅

sugarcheung 發表於 16-5-7 18:15
場地最貴,要睇吓你有冇會所,有而又book到個期就平好多,有就34千都得,冇就一定唔得
食物自己整啲,叫啲 ...

翡翠宮

畀面勳章

唔知你住區,如果你可以加筆直,可以考慮下係大埔小白鷺餐廳,果度環境好,一站式服務,30人內6000元,但已包場地、食物、導師玩小遊戲同大型充氣玩具,我以前試過,覺得幾好玩。慳番你好多時間,可能比乜都自己搞仲平,去呢條link 睇睇:

http://www.lakeegret.com/%E6%B4% ... 5%E6%B4%BE%E5%B0%8D
日日是好日

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

一定係私人屋宛clubhouse 最平架喎,好多都係3-400/hr,但一定要有playroom,你買個美心蛋糕3-400,回禮禮物$50/位*15=750,淨底嘅錢訂D野食,你想平就自己整,3000實夠

珍珠宮

上次我朋友試過係戶外攪,去BBQ, 自己腌嘢燒,佢地一早霸定爐,我地去到就燒,之後玩集體游戲,跟住一齊行下山,其實都好開心! 所費有限!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

引用:Quote:cck2411 發表於 16-5-7 17:11 去play

原帖由 Fancyelf 於 16-05-07 發表
請問喺邊區?有冇多d資料可以比我?thanks!
Pm you

大宅

Jayelle 發表於 16-5-7 18:51
一定係私人屋宛clubhouse 最平架喎,好多都係3-400/hr,但一定要有playroom,你買個美心蛋糕3-400,回禮禮 ...

我一開始都係咁諗,但好多jm話最少$6000

大宅

bigbighei 發表於 16-5-7 19:05
上次我朋友試過係戶外攪,去BBQ, 自己腌嘢燒,佢地一早霸定爐,我地去到就燒,之後玩集體游戲,跟住一齊行 ...

暑假戶外bbq好似太辛苦

大宅

mother904 發表於 16-5-7 18:51
唔知你住區,如果你可以加筆直,可以考慮下係大埔小白鷺餐廳,果度環境好,一站式服務,30人內6000元,但已 ...

太遠,不過唔該曬你

子爵府

MAC 係最平。

想問冒險樂園,50人,食物要幾多$架?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

Fancyelf 發表於 16-5-7 19:24
我一開始都係咁諗,但好多jm話最少$6000

你自己打個電話去clubhouse問下先啦,唔好信唒人講乜就乜啦,你估D人係神仙咩

伯爵府

引用:大型玩具是指吹氣彈床嗎?如果係,租金起碼

原帖由 tingtingword 於 16-05-07 發表
大型玩具是指吹氣彈床嗎?如果係,租金起碼1500。
蛋糕有平有貴,要平的可以買屋村麵包舖/美心,相對其他3D ...
彈床800租到一個了

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

伯爵府

回覆:小朋友生日party費用

其實自己整野食會慳好多,3 到 4點個d時間就預snack可以了。不過係好辛苦

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

大宅

Jayelle 發表於 16-5-7 19:46
你自己打個電話去clubhouse問下先啦,唔好信唒人講乜就乜啦,你估D人係神仙咩
...

我知clubhouse幾錢,但啲jm講到其他野冇$5-6000搞唔成咁

大宅

珠豬媽 發表於 16-5-7 19:58
彈床800租到一個了

大宅

珠豬媽 發表於 16-5-7 20:00
其實自己整野食會慳好多,3 到 4點個d時間就預snack可以了。不過係好辛苦

...

我都希望自己整到少少食物,但全部自己搞掂應該唔得,自己湊2個好難整到咁多野,有jm提議一啲簡單嘅自己整,其他就到會或者外賣,我覺得咁已經好ok

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Fancyelf 發表於 16-5-7 14:45
想幫囝囝搞個生日party,大概會邀請40人包括大約15個小朋友,如果要租埸地,到會,大型玩具,回禮禮物,蛋 ...

$3000一定唔得啦! 我4年前同個仔搞過一次大型生日會, 租會所場地, 到會食物, party公司搵party姐姐, 會禮小禮物, 佈置場地用品, 生日蛋糕, 邀請卡等等, 埋單共用咗 $7xxx

男爵府

$3/4000開一個生日party真係好「蚊」,就算開得成都可能會比較寒酸。不如淨係請好熟嘅朋友,去戶外野歺開party, 吾使塲地費一樣玩得開心

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我係油塘大本型搞過,15個小朋友,3磅蛋糕,食物就訂到會,加埋回禮,埋單約6千!

大宅

Jayelle 發表於 16-5-7 19:46
...

嗱,又有jm話$3-4000搞個party冇可能同寒酸

首頁
34567...12

尾頁

跳至