自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我諗我係哩類人.我唔笑既時候基本上無人會行近我,有時我望一望人d人都自動行開.................其實咁樣會好慘.唔熟既人會以為我好串好惡好難相處.成日俾人誤會我.................其實我係一個善良既小綿羊嚟架~

大宅

回覆樓主:

我老公ex老頂,我之前未見過但有次請佢黎屋企食飯,佢走左之後我問老公,大老爺有無彈我d餸唔達標,老公問我點知佢老頂係公司個朶叫大老爺
p.s.平時老公唔會同我講公司野

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我諗我係卦。
經常"躺下也中槍",一粒聲都未出,就話我惡到嚇親…熟我既,大知話我幾nice
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

光感美白 發表於 16-12-29 23:53
我仍然未學識,好驚我阿姐, 應該係全間公司冇一個鐘意我阿姐
我幾年前做過份part time有個女人連老細都怕佢
佢要人無停手做野先安落,我返工十日已鬧佢,佢一句都無駁我,不過其他人過後話好驚,過後女人對我無野喎,唔敢再老點我!

大宅

CALVEN 發表於 16-12-30 08:42
我幾年前做過份part time有個女人連老細都怕佢
佢要人無停手做野先安落,我返工十日已鬧佢,佢一句都無駁我 ...

我忙到癲,佢話我無嘢做

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我剛剛相反, 個個細一有事就來搵我救命.求保.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

陪月勳章

寵壞了 發表於 16-12-28 23:13
我主管氣場好勁,會公司都驚佢,但佢又唔係鬧人,總之佢一出來,個種氣勢,唔駛講野。。。背脊涼晒
...
會唔會係 keep cool﹐平時又少同其他人閒聊...

哩D真係個人的格問題﹐
但... 其實好多哩D人其實好熱情的。

男爵府

回覆樓主:

以前以為人惡就會有, 但我宜家個上司好nice, 氣場都好勁, 佢一行過黎唔駛望都知

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

寵壞了 發表於 16-12-28 23:15
想知要點同你呢d人相處好d

做好自己嘢就得
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

babiisiuyee 發表於 16-12-28 23:53
咁你反工多唔多笑?

做緊嘢唔會,同同事食飯時會有講有笑
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

別墅

MICMATL 發表於 16-12-29 11:18
我都係,直頭負氣場,自問工作能力丶職位也不低,但就無人驚我。賣旗sell嘢借錢搭車一定搵我。
...

甘你應該人緣好

大宅

澳洲牛X 公司個個同事侍應先至係真正的勁氣牆。

唔食無所謂
食慢D點菜慢D,客人比人小

男爵府

回覆樓主:

氣場點勁,都要睇吓喺公司咩職位先得嘅

大宅

may817 發表於 16-12-30 22:51
氣場點勁,都要睇吓喺公司咩職位先得嘅

(emoji)仲有阿爸是李剛或+*, 你係佢老闆都忌佢氣牆!
一係老闆個小三坐在公司做秘書,氣牆都唔弱。

無後台無退路,有氣牆都要收摭啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

寵壞了 發表於 16-12-28 23:13
我主管氣場好勁,會公司都驚佢,但佢又唔係鬧人,總之佢一出來,個種氣勢,唔駛講野。。。背脊涼晒
...

位列公司惡人榜,唔係點鎭住D細

大宅

回覆樓主:

我老闆囉。。。。。。氣場真係好勁

伯爵府

omax 發表於 16-12-30 03:42
我諗我係哩類人.我唔笑既時候基本上無人會行近我,有時我望一望人d人都自動行開.................其實咁樣會 ...

我都係咁架
唔講野個樣係冇表情西口西面咁架

朋友未識我話見到我個時唔多講野好驚我,識落先知唔係,仲話有咩野亂或諗聽完我講定好多喎

呢啲係咪氣場?

子爵府

我覺得 黑面/串樣/大儍咁惡樣 唔算氣場勁, 只是自我感覺良好吧!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

親子王國15週年勳章

點解咁多jm 覺得甚至自認為氣場勁只係因為唔笑/唔出聲/黑面/木口木面/嚇退人/惡/鬧人?

氣場勁唔勁係一種感覺, 好難形容, 但氣場勁嘅人為人其實好nice, 好多都好好笑容得嚟唔作狀, 但你會唔知點解feel 到佢唔惹得而佢係一句都唔需要鬧, 同一句說話出自氣場勁嘅人把口總係比其他人令人信服, 個人一行出嚟已經即刻令同伴覺得安穩, 同職位高低無關
嗰啲咩黑口黑面, 爛佬, 潑婦開口埋口就噴人根本唔係氣場勁, 氣場亂負能量強搵人做情緒垃圾筒就真

首頁

尾頁

跳至